Haberler

Sorgun'da 3.engelliler Şöleni Düzenlendi

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde düzenlenen 3. Engelliler Şöleni’nde, engelliler ve aileleri doyasıya eğlendi.

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde düzenlenen 3. Engelliler Şöleni'nde, engelliler ve aileleri doyasıya eğlendi.

Sorgun Kaymakamlığı, Sorgun Belediyesi ve Sorgun Umut Engelliler Derneği tarafından, her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Dünya Engelliler Haftası kapsamında Sorgun'da bu yıl 3. Engelliler Şöleni düzenlendi. Sorgun Kaymakamlığı önünde engelli ve ailelerinin yürüyüşüyle başlayan şölende, engellilerin yaşam mücadelesini anlatan pankartlar taşıdı. Sorgun Belediye Meydanında düzenlenen şenliğe Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Belediye Başkanıvekili Murat Gürbüz, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Özgür İpek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, İlçe Emniyet Müdürü Cemil Şen,daire müdürleri, engelli ve engelli yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Şölende konuşan Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Dünya Engelliler Haftası kapsamında Sorgun'da bu yıl 3. Engelliler Şöleni düzenlendiği belirterek, "Herkes bir gün kendisinin de engelli olabileceği bilinci ile engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için çaba sarf etmelidir. Bizler de bu sebeple Sorgun Umut Engelliler Derneği ile bir program düzenledik. Vatandaşlarımız çok mutlu oldu. İnşallah bundan sonra da bu tür programlar düzenlenecek" dedi.

Sorgun Umut Engelliler Derneği Başkanı Süleyman Özdemir ise, bedensel engelli olduklarını ama kendilerini hiçbir zaman engelli olarak görmediklerini belirterek "Toplum içerisinde ki çalışmalarımızla, ihtiyaçlarımızı karşılamamızla, insan ilişkilerimizle, dostlarımızla kendimizi kanıtlamış bulunuyoruz. Yıllardır sosyal hayatın dışına itilen, unutulan engelliler olarak artık yalnız olmadığımızı görmek, gönlümüzdeki sevgiyi muhabbeti çoğaltıyor, kardeşlik duygularımızı pekiştiriyor" dedi.

Konuşmaların ardından engelliler müzik eşliğinde doyasıya eğlendi. Bazı engelli vatandaşlar, oynanan oyunlara tekerlekli sandalye üzerinde eşlik etti. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Engelliler Haftası Sorgun Belediyesi Levent Kılıç Yozgat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title