Haberler

Soner Yalçın Gece Salıverilecek

Odatv davası sanığı gazeteci-yazar Soner Yalçın'ın, tahliye yazısı ulaştıktan sonra gece Silivri cezaevinden tahliye edilmesi bekleniyor Odatv davasının bugün görülen 15'inci duruşmasında Gazeteci-Yazar Soner Yalçın hakkında oy çokluğuyla tahliye kararı verildi. Soner Yalçın, tahliye kararının Silivri cezaevi yönetimine ulaşmasının ardından gece, iki yıla yaklaşan bir tutukluluk süresinden sonra tahliye edilecek.

Soner Yalçın hakkında akşam saatlerinde gelen tahliye kararı oy çokluğuyla alındı. Üye hakim Hikmet Şen örgüt üyesi olmak suçundan kuvvetli suç şüphesi olguları bulunduğunu belirterek tahliyeye muhalefet şerhi koydu. Şartlı tahliye kararı alınırken Soner Yalçın için yurtdışına çıkış yasağı getirildi. Yalçın her Çarşamba günü bulunduğu yerdeki en yakın karakola gidecek ve imza verecek.

-DURUŞMA KRİZLE BAŞLADI-

Çağlayan'daki Adalet Sarayı'nda bulunan 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüşülen Odatv davasının 15'inci duruşmasında 3'ü tutuklu 13 sanık yargılanıyordu. Duruşmaya tutuklu sanıklar Soner Yalçın, Yalçın Küçük ve Hanefi Avcı getirildi. Duruşmaya Ahmet Şık, Nedim Şener, Doğan Yurdakul'un da aralarında bulunduğu 10 tutuksuz sanık katıldı.

Duruşma bir krizle başladı. Çağlayan Adliyesi'ndeki büyük salonda görülen Odatv davası kamera sistemleri değiştiği için bu kez ufak salona alındı, bu nedenle avukatlar içeri sığmadı. Avukatlar Adliye'nin önünde basına bir protesto açıklaması yaptılar. Protestonun ardından mahkeme başkanı Mehmet Ekinci avukatları talimatla içeri aldırdı ve ifadelere geçildi.

Gazeteci Yalçın Küçük bilgisayarlara virüslü belge yüklendiğini iddia etti. Aynı iddiaları Soner Yalçın da yinelerken, ODTÜ, Boğaziçi, YTÜ'den ve ABD'den alınan bilirkişi raporlarıyla TÜBİTAK'ın hazırlamış olduğu her iki raporda dokümanların ODATV çalışanları tarafından oluşturulmadığını ve sosyal mühendislik saldırısı yoluyla hedefle odaklı olarak gönderildiğini onaylandığını öne sürdü.

Savunmanın ardından alkışlama duyulunca, mahkeme başkanı, "Burası konferans salonu değil, sanık da konferans vermiyor alkışlamayın" diye izleyicileri azarladı.

Mahkeme Ardından karar için ara verdi. Tahliye kararı açıklanırken İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi gazeteci Soner Yalçın'ın şartlı tahliyesine hükmetti. Bu sırada salonda adeta alkış tufanı koptu. Yalçın Küçük ve Hanefi Avcı'nın ise tutukluluk hallerinin devamına karar verildi ve dava 21 Mart gününe ertelendi.

Soner Yalçın gece geç saatlerde, tahliye yazısı ulaştıktan sonra 14 Şubat 2011 tarihinde girdiği Silivri Cezaevi'nden yaklaşık bir yıl 10 ay sonra salıverilecek. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Silivri Cezaevi Yalçın Yalçın Soner Yalçın Hikmet Şen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title