Haberler

Son Dakika: Yavuz sondaj gemisinin görev süresi 12 Ekim'e uzatıldı

Güncelleme:

Son dakika: Türkiye, Yavuz sondaj gemisi için yeni bir Navtex yayınladı ve geminin çalışma tarihini 12 Ekim'e kadar uzattı.

Türkiye-Yunanistan arasında NATO Karargahı'nda yapılan toplantının ardından bir Navtex ilanı daha yapıldı. Kıbrıs açıklarında çalışmalarını yürüten Yavuz sondaj gemisinin görev süresi 12 Ekim'e kadar uzatıldı.

Yunanistan ile Doğu Akdeniz gerilimi sürerken, Türkiye yeni Navtex ilan etti. Yeni Navtex ilanı, Türk Deniz Kuvvetleri Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı tarafından duyuruldu.

Duyuruda şu ifadelere yer verildi:

Duyuruda şu ifadelere yer verildi:

1. YAVUZ, ERTUĞRUL BEY, OSMAN BEY VE ORHAN BEY İSİMLİ GEMİLER İLE AŞAĞIDA BELİRTİLEN SONDAJ ÇALIŞMALARI, 12 EKİ 20 SAAT 2059Z'YA KADAR UZATILMIŞTIR.

2. ÇALIŞMA GEMİLERİNDEN AÇIK GEÇİLMESİ.2. ÇALIŞMA SAHASINA GİRİLMEMESİ ŞİDDETLE TAVSİYE OLUNUR.

3. BU BİLDİRİ 12 EKİ 20 SAAT 2059Z'DA YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILACAKTIR.

TÜRKİYE VE YUNANİSTAN HEYETLERİ TOPLANTI YAPTI

Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri arasında "Ayrıştırma Usullerinin" ele alındığı NATO Karargahı'ndaki teknik toplantının sona erdiğini, bir sonraki toplantının 17 Eylül'de yapılmasının planlandığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri arasında "Ayrıştırma Usullerinin" ele alındığı NATO Karargahı'nda bugün yapılan teknik toplantının sona erdiği belirtildi.

Açıklamada, "Bir sonraki toplantının 17 Eylül 2020 tarihinde icra edilmesi planlanmaktadır" ifadesine yer verildi.

NAVTEX NEDİR?

Denizcilere, meteoroloji tahminleri, seyir bilgileri, aciliyet, emniyet ve denizde çalışma yapılan sahalar hakkında bilgi veren haberleşme cihaz sistemidir. Uluslararası bir faks makinası gibi çalışır. Gemilerde ve teknelerde, mevcut yayınları almaları için Navtex cihazı bulunmalıdır.

Son Dakika: Yavuz sondaj gemisinin görev süresi 12 Ekim'e uzatıldı

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kıbrıs Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (9)

Vatandaş:

Yunanistan bu karara çıldırmaz. Oruç Reisi çektik adamlar şuan memnun. Adamların asıl tepki verdiği Yavuz değil Oruç Reis''ti çünkü. Zaten adamlara masaya oturmak için taviz çok pardon yumuşatarak ''diplomasi yolunu açtık'' . Meisi silahlandırmalarınada birşey demedik. Sakıza tepki gösterdik sadece pazarlık yapar gibi Meise (KızılHisar) tepki vermedik. Ne diyecekler. Şımarık basınları ses eder sadece.

19
27
yanıtYanıtla
Ttt:

Cahil, geminin isminin ne önemi var Türk bayrağıyla sandal soksan aynı şey

yanıt4
yanıt7
Burak:

O kadar haklısınız ki... konya kadar olmayan ülkeye fransa ve italyan yüzünden boyun eğiyoruz Avrupa Birliğiymiş hiçbir sözünü tutmadılar türkiyeye karşı türkiyede buna karşılık vursun yunanistanı

yanıt10
yanıt5
samet:

Benim zoruma giden, Ecevit''e o kadar laf edilip onun yaptığının 10''da 1''inin yapılamaması.

8
14
yanıtYanıtla
Ecevit ne yapmış:

bana bir açıklar mısın bunu

yanıt2
yanıt2
cahil cahil konuşmayın:

digeri araştırma gemisiydi bu sondaj gemisi bilende konusuyo bilmeyende

4
3
yanıtYanıtla
Şeyh edebalı:

Acele etmeyin kimseye boyun eğdiğimiz yok ülke stratejisi üretmek sokak kavgasına benzemez. Türk ihtiyatla hareket eder kurt gibi pusu kurar sabırla hedefe ilerler. Vakti gelince gırtlağına çökülmedik ne frenk ne yunan kalacak sabırlı olun

2
0
yanıtYanıtla
hay daaa:

bu gemi gaz yerine balik tutsaydi, simdi millet ucuz balik yerdi. . .

0
1
yanıtYanıtla
emmioğlu:

yunanistanLa savaşmamız gerekiyorsa hemen savaşalım ne olacaksa olsun da füze gibi fırlayan döviz fiyatları dolayısıyla fırlayan market fiyatlarına çare bulunsun OYALANIYORMUYUZ? TLNİN DEĞERİ hiçbir tarihte olmadğı kadar yere battı.

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title