Haberler

Son Dakika! Medeni kanunu hedef alarak "İkinci eşi alın" çağrısı yapan GATA Başhekim Yardımcısı Ali Edizer görevden alındı

Güncelleme:

Son dakika! Sosyal medya hesabından "Yuvanızı niye yıkıyorsunuz, ikinci eşi alın" çağrısında bulunan GATA Başhekim Yardımcısı Ali Edizer'in sözleşmesi, Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu tarafından hakkında başlatılan inceleme sonrasında feshedildi.

Sosyal medyada infial yaratan açıklamaları ile tepki toplayan, Eski adıyla GATA, yeni adıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başhekim yardımcısı olan Dr. Ali Edizer yaptığı paylaşım ile medeni kanunu hedef almıştı. Paylaştığı videoda medeni kanunu yıkmak için mücadele verdiğini belirten Edizer, yasalar gereği tek eşli olmayı eleştirerek, "Boşanmak yerine ikinci eşi alın" sözleriyle dikkat çekmişti.

Son Dakika! Medeni kanunu hedef alarak 'İkinci eşi alın' çağrısı yapan GATA Başhekim Yardımcısı Ali Edizer görevden alındı

"RESMİYETTE TEK EŞLİLİK, FİİLİYATTA ZİNA"

Esra Erol'un programı ile ilgili de paylaşımda bulunan Edizer, "Esra Erol'a bizi götüren yolun başı, İsviçre Medeni Kanununun kabul edilmesidir. Sorsan "kadına özgürlük ve uygarlık" kazandırıldı. Resmiyette tek eşlilik, fiiliyatta zina ve fuhuş serbestliği. Kuvveden fiile batı ahlaksızlığı" ifadelerine yer vermişti.

FAHRETTİN KOCA'YI DA RAHATSIZ ETMİŞTİ

İnfial yaratan bu paylaşım CHP'nin de gündeminde yer almış, konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabında paylaşımda bulunan CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, Edizer'in açıklamalarını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya ilettiğini duyurmuştu. Özel yaptığı paylaşımda, "Sosyal medya paylaşımları nedeniyle #GATA'nın Başhekim Yardımcısı Ali Edizer'e partimizde ve kamuoyunda duyulan büyük rahatsızlığı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya ilettim. Sn. Bakan duyduğu rahatsızlığı ifade etti, yarın gereğinin yapılacağını iletti. Konun takipçisi olacağız" demişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Sağlık Bakanlığı Ali Edizer Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (117)

Kasım-el Mukdes:

Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış Hocamız doğru söylemiş Dinimizde çok eşlilik vardır

32
21
yanıtYanıtla
hangi çağda yaşıyorsun:

Dinimizde nasıl olmuş hödük eskiden fakir aç kadınlar kötü yola düşmesin diye ilk eşine sağladığın şartları diğerlerinede sağlamak amacıyla evlendiriliyorlardı peygamberlerde yapmıştır evlilikleri ama günümüzde öyle olmuyor kardeş anladın

yanıt10
yanıt6
sedat:

Yallah arabistana. . .

yanıt5
yanıt9
Serkan55:

Yani sen,babanın sana bir kaç anne getirmesini onaylıyorsun,peki kız kardeşini evlendirdiğinde üzerine getirilen kuma da seni mutlu edecek gibi..

yanıt8
yanıt3
...:

DİNİMİZ HANGİ DURUMLARDA ÇOK EŞLİLİĞE MÜSAADE ETMİŞ BİDE ONU BİLSEN KEŞKE AMA SİZİN GİBİLER HER ŞEYİ İŞİNE GELDİĞİ GİBİ ANLARRR

yanıt5
yanıt1
tret:

senin kaç eşin var?kaç tane alacaksın ?onu da yaz da bilelim. tabi yerse

yanıt1
yanıt1
Kara murat:

Bence edizer aile ve sosyal politikalar bakanı olsun...! Taklid ısviçre medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavarın aile dizayn kanunu ile daha iyi mücadele eder ...!bizde batı taklidcisi olmaktan kurtuluruz ....! Ne yani ! Doğruyu söylemiş ....illâ avrupa gavuru gibi düşünmesi gerekmez müslümanın....!batının teknolojisini alın demiş merhum akif ......! Aile yapısı bize uymaz...!

27
13
yanıtYanıtla
Merhaba:

Ya niye atıyorsunuz işinden adamı. Dogru söyleyenleri 9 köyden kovarlar. Adamın düşünce özgürlüğü.

20
17
yanıtYanıtla
1071:

Düsünce özgürlügü böyle makamlardaki insanlarin haddine degil, cünkü halki galeyana ve kanunlara karsi getiriyorsun. Basimizda bir devlet var, burasi muz cumhuriyeti degil. Düsünce özgürlügü var diye önüne gelene küfür ette göreyim.

yanıt6
yanıt6
1071:

Düşüncem yine değişti, iyi etmişler görevden alanın eline sağlık.

yanıt4
yanıt1
Tüm 117 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title