Haberler

Son dakika: Sakarya'daki havai fişek fabrikasındaki patlamada saldırı ve sabotaj izine rastlanmadı

Güncelleme:

Son dakika: Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan havai fişek fabrikasındaki patlamada ilk belirlemelere göre saldırı ve sabotaj izine rastlanmadı.

Sakarya'nın Hendek ilçesinin Yukarıçalıca mevkisindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen ve yaklaşık 50 kilometre uzaklıktan, kentin birçok noktasından duyulan patlamanın dördüncü gününde yapılan çalışmalar sonucunda patlamada saldırı ve sabotaj izine rastlanmadı.

Öte yandan bölgede UMKE, AFAD, polis, jandarma, sağlık ve itfaiye ekiplerinin çalışmaları sürüyor. Korkunç kazada 6 vatandaşımız hayatını kaybederken 1 vatandaşımızı arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

Son dakika: Sakarya'daki havai fişek fabrikasındaki patlamada saldırı ve sabotaj izine rastlanmadı

NE OLMUŞTU?

Hendek ilçesi Yukarıçalıca mevkisinde yaklaşık 15 dönüm üzerine kurulu havai fişek fabrikasında 3 Temmuz Cuma günü saat 11.15'te meydana gelen ve yaklaşık 50 kilometre uzaklıktan, kentin birçok noktasından duyulan patlamalarda 6 kişi hayatını kaybetmiş, hastaneye kaldırılan 117 kişi taburcu edilmişti.

1 KİŞİ HALA ARANIYOR

Biri il dışında olmak üzere 5 kişinin tedavisi devam ederken kayıp 1 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Patlamaya ilişkin gözaltına alınan 4 kişinin ise jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

Patlamada hayatını kaybedenlerden Havva Çelik, Sebahattin Tepeçınar ve Halis Yılmaz'ın cenazeleri toprağa verilmişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Sakarya Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (13)

Adalet:

Yıllar önce de patlamalar yaşanmış hala yeteri önlemleri alınmamış fabrika. Eğer memlekette adalet varsa bir daha açılmamak üzere kapatılması gerekir. Ekmek parasına insanlar canından oluyor. Bu fabrikaya ruhsat verenden iş verene kadar herkesin tutuklanması lazım.

13
0
yanıtYanıtla
Kazasız kul olmaz ekibi:

İhmal zinciri sonuç bu

6
0
yanıtYanıtla
adalet:

Fabrikanın sahibi Müsait il başkanı. O kadar ölüm olduğunda aranan ilk şahıs (arayanı sormayın bile ) Aynı şahıs. 6 defa daha patlama olmuş tüm MÜSİAD toplanmış havayi fişek patlamaları eşliğinde kutlama şeklinde yemek verip moral etkinliği düzenliyor ve buradan adalet çıkmasını bekleyeceksiniz. çok zor. . . .

3
0
yanıtYanıtla
murtaza:

10 sene sonra çıkıpta aslında bu olay şöyle böyle olmuş demeyin ama. düzgünce araştırılmıştır umarım. ayrıca tekrar yaşanmaması için ne gerekiyorsa o tedbirler alınmadan açılmasın tekrar.

3
0
yanıtYanıtla
Eda:

Ya yapmayın fazla büyümeyim işte olmuş bitmiş patrona yazık kim bilir ne kadar üzülmüştür.

0
2
yanıtYanıtla
Hekimoğlu:

365 şehit madencimiz de denetimsizlik yüzünden canlarından olmuştu.

2
0
yanıtYanıtla
ipek:

madenci parasını alıp çalışandır neden şehit olsun ki herkese şehit diyorsanız bende memurum banada saldıran var bendemi şehit olacam ay öncesinden gidip bankadan paramı tıkır tıkır alıyorum

yanıt0
yanıt0
ALİCAN:

Bu fabrikada daha önceleri birkaç sefer daha patlama olmuş. Tabi geçmişteki patlamalarda suçlular bulunup cezalandırılmadığından şimdi yine patlama meydana geldi. Eminim ki kokuşmuş sistem yine suçlu bulamayacağından 5-10 sene sonra yine patlamalar olacak. . Kısaca suçu işleyen ile suça göz yuman arasında fark yoktur. ynı olduğuna artık gerçek suçlunun kim olduğuna siz karar verin

1
0
yanıtYanıtla
ipek:

başlarım şimdi canınızdan bilmem ne havai fişek ne ya sanki şehit oldular o havai fişeklerin her birinin atılışında etrafta ne kadar canlı kuş, köpek , kedi hayvan varsa hayvanlar ödleri koparak ölüyor kalp krizi geçiriyor felç oluyor hamile hayvanlar düşük yapıyor ne sandınız hep siz onları umursamayacksınızda onlar ölecekte insanlar kalacakmı zulmün sonu işte ölen ölür biz nasıl ölecez Allah bilir sanki şehit oldular o fabrikanın sahibinde Allah belasını versin

1
0
yanıtYanıtla
Gurbetci:

Kadin bir calisan konusmus, ihmal var dedi. Denetlemeye gelenler ise yemek yiyip hadi eyvallah diyip gidiyorlarmis her seferinde. Isciler uyarmis, kimse kulak vermemis. Utanmadanda birde dun yemek vermisler fabrika sahibine. Suclu olan herkezin orda vefat edenler gibi cayir cayir yanmalari dilegiyle! Saygilar

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title