Haberler

Son Dakika! Rusya Parlamentosu, Ukrayna'nın doğusundaki iki bölgenin bağımsızlığının tanınmasını önerdi

Güncelleme:

Son dakika! Dünya, Rusya'nın olası bir Ukrayna işgaline kilitlenirken, bölgede tansiyonu yeniden zirve yaptıracak bir gelişme yaşandı. Rusya Parlamentosu, Ukrayna'nın doğusundaki Luhansk ve Donetsk'in bağımsızlığının tanınmasını önerdi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki kriz azalmak yerine giderek artıyor. ABD İstihbaratı Rus işgalinin her an başlayabileceğini belirtirken, Moskova da Ukrayna'nın doğusundaki Luhansk ve Donetsk'te, ayrılıkçıların kurduğu sözde cumhuriyetlerin tehlike altında olduğunu ve işkence yapıldığını iddia etti. Propaganda savaşlarının da yaşandığı dönemde, Rus milletvekillerinden kritik bir adım geldi.

PUTİN'İN PARTİSİ TASARIYI HAZIRLADI

Rus lider Putin'in partisi "Birleşik Rusya Partisi" milletvekillerinin öncülük ettiği çalışmada, Luhansk ve Donetsk'in Moskova tarafından tanınmasını içeren tasarı hazırladı.

KARAR PUTİN'E GÖNDERİLECEK

Gelen son dakika haberine göre; Rusya Federasyonu Devlet Duması, Ukrayna'nın doğusunda bulunan ayrılıkçı Luhansk ve Donetsk bölgelerinin Rusya tarafından tanınması lehinde karar aldı. Karar Putin'e gönderilecek.

LUHANSK VE DONETSK'İ REFERANDUMLA KENDİLERİNE KATMANIN PEŞİNDE

Putin'in ise, bunu bir koz olarak kullanması bekleniyor. Zira bölgede Rus nüfusu çok daha fazla. Putin bu kozla, Batı ve Kiev'den istediklerini almak için bastıracaktır. Alamadığı takdirde ise bu kararı onaylayarak, iki sözde cumhuriyetinin olası referandumla kendilerine katılmasının önünü açmış olacak.

Son Dakika! Rusya Parlamentosu, Ukrayna'nın doğusundaki iki bölgenin bağımsızlığının tanınmasını önerdiİşte Duma'da kabul edilen metnin tamamı.

BU SÖZDE CUMHURİYETLER NASIL KURULDU?

Rusya ile Ukrayna arasındaki kriz, 2013-2014 yıllarında başladı. Moskova yönetiminin Kırım'ı ilhak etmesiyle başlayan süreçte Rusya, Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı güçleri destekleyerek, Donbass bölgesinde "Donetsk Halk Cumhuriyeti" ve "Luhansk Halk Cumhuriyeti" adı altında iki küçük özerk yönetim kurulmasına arka çıktı.

Son Dakika! Rusya Parlamentosu, Ukrayna'nın doğusundaki iki bölgenin bağımsızlığının tanınmasını önerdi

KIEV YILLARDIR TOPRAKLARINI GERİ ALMAYA ÇALIŞIYOR

Aradan 8 yıl geçmesine rağmen Rusya destekli ayrılıkçılar varlığını sürdürüyor. Kiev yönetimi de yıllardır topraklarını geri almaya çalışıyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Karadeniz Ukrayna Rusya Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı?
500

Yorumlar (12)

Umit Cetin:

dünyada iki lider var biri putin biri erdoğan

88
239
yanıtYanıtla
Cumali:

Diğerleri bostan korkuluğumu yani :DDD

yanıt5
yanıt2
Cyber Shot:

Kaç gündür Amerika'yı suçlayarak haber yapıyordunuz şimdi özür yayınlayacak mısınız ? Rusya ve Putin işgalci ve medeniyetsiz bir toplumdur ve herkesin birlik olarak bu medeniyetsiz sürekli komşularını tehdit eden çağdışı rus toplumuna gerekli dersi vermesi gerekiyor

76
56
yanıtYanıtla
Bencan :

??????????Ne güldüm be arkadaş sana de bakam bana putin yani Rusya yada SSSC kurulduğundan buyana kaç devleti yok etme işgal yada sömürgesi altına almaya çalişti birde ABD ye bak bakalım bir kaçını ben yazam Vietnam ırak süriye libya Lübnan daha sayayım mı

yanıt3
yanıt1
Cyber Shot:

Bencan, ilk olarak sana tavsiyem internette yorum yazmadan önce en azından A2 seviyesinde Türkçe yazmayı öğrenmek. Tüm Doğu Avrupa'yı ve Kafkasya'yı sömürgesi haline getiren Ruslardan bahsediyoruz değil mi? Aynı Ruslar daha birkaç yıl önce 33 askerimizi şehit etti farkındasın değil mi?

yanıt1
yanıt0
Hek Tor:

Bak simdiiii, saygideger muhterem "Abdulaziz bin Abdulrahman Hassan Al Thani" efendi hazretleri alinabilir yani...

5
17
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Oyyyy anam oyyyyy, yaslilik böyle oluyor... Yukarida yazdigim aslinda yorum degil, asagidaki @Umit Cetin"e cevapti, yanlis yere kacmis.

yanıt0
yanıt0
Mütefekkir:

Irak bu şekilde özerk bölgelere ayrılmış ve Irak'ın kuzeyinde Kürdistan Bölgesel Yönetimi adında bir özerklik kurulmuştur. Birkaç yıl öncesinde ise bu yönetim referandum ile kendi bağımsızlıklarını ilan etmek istemişlerdir.

7
0
yanıtYanıtla
abdullah kadıoğlu:

fitili putin ateşlerse çakmağı amerika uzatır

4
0
yanıtYanıtla
bahri urut:

savas her iki tarafa zarardan baska birsey getirmez kazanci olan baska cikarlari olanlar savas ciksin kazanc kaynagi olsun diye bekliyenler ukrayna neyine guveniyor bas kaldiriyor rus ya ezer milletini savasa sokacak bir baskan anca akilsiz bir liderdir ben kafama sikar giderim yeterki 3 dunya savasi cikmasin diye

2
1
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title