Haberler

Son Dakika! Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Rusya hiçbir zaman Türkiye Moskova'nın stratejik ortağıdır demedi

Güncelleme:

Son dakika! Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Azerbaycan ve Ermenistan arasında devam eden savaş hakkındaki açıklamalarında "Moskova, Türkiye'nin Karabağ'daki pozisyonuyla hemfikir değil. Rusya hiçbir zaman Türkiye Moskova'nın stratejik ortağıdır demedi, Türkiye bizim partnerimiz" dedi.

Türkiye'nin Dağlık Karabağ'daki pozisyonundan Rusya'nın memnun olmadığını söyleyen Lavrov, " Türkiye'nin Karabağ'daki adımları Suriye'deki gibi şeffaf olmalı. Karabağ sorununda askeri çözüm kabul edilemez" değerlendirmesinde bulundu.

"KARABAĞ'DA RUS GÖZLEMCİLER OLMALI"

Azerbaycan-Ermenistan ateşkesine rağmen devam eden çatışmalara ilişkin konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Bence Karabağ'daki temas hattına Rus askeri gözlemcileri sevk etmek doğru olur fakat kararı vermek Bakü ve Erivan'a kalmış" dedi.

"TÜRKİYE'NİN KARABAĞ'DAKİ POZİSYONUYLA HEMFİKİR DEĞİLİZ"

Lavrov, Türkiye'nin Karabağ'daki tutumuyla ilgili olaraksa "Moskova, Türkiye'nin Karabağ'daki pozisyonuyla hemfikir değil. Rusya hiçbir zaman Türkiye Moskova'nın stratejik ortağıdır demedi, Türkiye bizim partnerimiz" sözlerine yer verdi.

MOSKOVA'DA ATEŞKES İMZALANMIŞTI

Rusya Devlet Başkanı Putin'in barış görüşmeleri çağrısını kabul eden Azerbaycan ve Ermenistan ateşkes müzakeresi için Moskova'da bir araya gelmişti. Rusya Dışişleri bakanı Sergei Lavrov, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Jeyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan masaya oturmuştu. Ateşkes görüşmelerine Azerbaycan istediği halde Türkiye davet edilmemişti.

ALİYEV, "TÜRKİYE DE MASADA OLMALI" DEMİŞTİ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de "Minsk grubunda bu bölgeden uzaklarda olup, hiç alakası olmayan ülkeler de var. Öyle ülkeler olmalı ki, güçleri de tesirleri de olsun. Türkiye zaten Minsk grubunun üyesidir, o neden görüşmelere dahil olmasın? Batı'da Türkiye'nin sözü çok büyüktür. Hangi mesele Türkiye olmadan çözüldü? Suriye'de, Libya'da... Türkiye bu sorunun çözülmesinde mutlaka olmalıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Dağlık Karabağ Türkiye Karabağ Rusya Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (40)

ÇOK BİLMİŞ KIZ ASLI:

TARİHDE KARABAĞ’DA AZERİ NÜFUSU YÜZDE 25’DEN FAZLA OLMAMIŞDIR. KARABAĞ 1923 -1994 YILLARI ARASINDA AZERİ İŞGALİ ALTINDA KALMIŞ 1994’DE KİMSE TANIMASADA ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞMUŞTUR. ŞU ANDA AZERİLER TEKRAR İŞGALE KALKIŞMIŞTIR.

3
22
yanıtYanıtla
fgfg:

Ne diyorsun ermeni git kendi çöplüğünde havla

yanıt1
yanıt3
Anonim:

Cok bilmis degil de hic bilmemis biri gibisin.Ermeni olmayasin sakin.Azeriler yalnizca Karabagin deyil de,Irevanin da sahibi.Kafkaslarda ermeniler Rusiya devletinin planlari ile goc etmisler.Bunu zaten tarihi dosyelerde zaten var.Onlar Irevan,Nahcivan ve Karabaga XIX asirda bolundu ve Irandan Turkiyeden ermeni aileleri gocuruldu.Bunlar Kafkaziyada azerilerin etnik kokenini degismek ve ruslarin sozuyle oturup duran halk yaratmak dusuncesi olmusdur.Ruslar zaten kendilerini hep Kafkazin sahibi olarak goruyor.Amma bogazinda kalir.Turkler oyle kucuk lokma degil.Allah insallah rusun da ,ermeninin de ,onlari savunanlarin belasini verecek insallah.Zafer yakindir.Karabag Azerbaycandir!

yanıt2
yanıt0
Farklı:

1. Dünya savaşında düştüğümüz durumun, tıpkısının aynısı. Almanya''dan satın alınan savaş gemileri (Yavuz ve Midilli alman personeli ile) Karadenize çıkıp Sivastopol''u topa tuttu. Osmanlı kendini savaşın içinde buldu. Sonu malum. ! O masaya oturursan, bedelin ödersin. ! Ruslar haklı. ! Bizim o masade yerimiz yok. ! Sonra, kendimizi neden ateşe atıyoruz ki ki. ? Ateş maşa ile tutulur. ! Şimdiki durum da o zaten. .

9
10
yanıtYanıtla
zzz:

Azerbaycandaki kardeşlerimiz için oturuyoruz masaya türk coğrafyası ile köprümüz arasından ermenistan çıksın diye oturuyoruz kafanı çalıştır azıcık almanyadan orayı bombalama şartıyla aldık gemileri zaten devlet işleri çocuk oyunu mu sanıyorsun yanlışlıkla savaşa giresin

yanıt4
yanıt9
REALİST:

bir rusya birde irana güvenen akdenizde donla yüzer

16
2
yanıtYanıtla
Demir:

Azerbaycan Türkiye''den askeri destek talep etmesi lazim, beraberce Ermeni dollerini ve onlarin parali tererustlerini karabagdan eze eze geberte geberte kovmali; kendi topraklarini geri almali, kesinlikle masaya oturmamalari lazim, yoksa zamaninda TR nin ege adalari kipris yaptigi hataya duserler, Zafer Azerbeycanin, yollari acik allah yardimcilari olsun.

10
7
yanıtYanıtla
VATANCAN:

evet syria iraq iran israel russia AB ve ABD de aynisiniz bize karsi yapsin yollari acik allah yardimcilari olsun.

yanıt1
yanıt2
Yikildin:

Hayallerini unut kuzum benim

yanıt4
yanıt1
YIKILDIN:

benim cevap Demir icindi karistirmayin

yanıt0
yanıt1
Tüm 40 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title