Haberler

Son Dakika! Rusya'dan Biden'ın "Gelecek ay Ukrayna'yı işgal edebilirler" sözlerine yanıt: Savaş olmayacak

Güncelleme:

Son dakika! ABD Başkanı Joe Biden'ın "Rusya'nın, Ukrayna'yı gelecek ay işgal edebileceğine dair açık bir ihtimal var" sözlerine Moskova'dan yanıt gecikmedi. Dışişleri Bakanı Lavrov, "Eğer bu Rusya'ya bağlı ise savaş olmayacak ancak çıkarlarımızın görmezden gelinmesine izin vermeyiz" ifadesini kullandı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Emily Horne, ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde " Rusya'nın Ukrayna'yı gelecek ay işgal edebileceğine dair açık bir ihtimal var" ifadesini kullandığını aktardı. Horne, "Başkan bunu açıktan söyledi, biz de aylardır bu konuda uyarılarda bulunuyoruz." ifadesini kullandı.

"SAVAŞ ÇANLARI ÇALIYOR" YORUMLARINA NEDEN OLDU

Beyaz Saray'dan yapılan açıklama "Savaş çanları çalıyor" yorumlarına neden olmuşken Rusya kanadından ABD Başkanı Biden'ın iddiasına ilişkin dikkat çeken bir yanıt geldi.

"BİZ SAVAŞ İSTEMİYORUZ"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna ile savaş ihtimallerine ilişkin yaptığı açıklamada, "Eğer bu Rusya'ya bağlı ise savaş olmayacak ancak çıkarlarımızın görmezden gelinmesine izin vermeyiz" ifadesini kullandı.

Son Dakika! Rusya'dan Biden'ın 'Gelecek ay Ukrayna'yı işgal edebilirler' sözlerine yanıt: Savaş olmayacakRusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov.

"HALKLARIMIZ ARASINDA BİR SAVAŞ FİKRİNİ BİLE KABUL EDİLEMEZ BULUYORUZ"

Rusya Dışişleri Bakanlığı Basın Daire Başkan Yardımcısı Alexey Zaitsev de Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmayacağını ifade ederek, "Halklarımız arasında bir savaş fikrini bile kabul edilemez buluyoruz" dedi. Zaitsev, batının ise tam aksini söylediğini ifade ederek, "Ancak, Ukrayna'nın denizaşırı ortakları farklı bir görüşe sahip. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması hikayelerine bağlı kalmaya kararlı görünüyorlar. Bunu gerçeğe dönüştürmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Planlarında bir şeyler ters gittiğinde, gerilimi yapay olarak körüklemeye başlıyorlar. Büyükelçilik personelinin Kiev'den tahliyesini emrediyor, silah tedarikini artırıyor ve Rus tehdidi hakkında daha da yüksek sesle bağırıyorlar. Hatta Şubat ayına kadar Rusya'nın Ukrayna'ya 'saldırma' planı yaptıklarını bile söylüyorlar" dedi.

Son Dakika! Rusya'dan Biden'ın 'Gelecek ay Ukrayna'yı işgal edebilirler' sözlerine yanıt: Savaş olmayacakRusya Dışişleri Bakanlığı Basın Daire Başkan Yardımcısı Alexey Zaitsev.

"UKRAYNA MAKAMLARINI BAĞIMSIZ OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ"

Zaitsev, Ukrayna'yı bağımsız olmaya, kendi kararlarını ve çıkarlarını düşünmeye davet ettiklerini belirterek, "Ukrayna makamlarını bağımsız olmaya, kendi ülkelerinin ve halkının çıkarlarını düşünmeye, Donetsk ve Lugansk ile doğrudan diyalog içinde mevcut çatışmaya sürdürülebilir bir siyasi çözüm bulmaya çağırıyoruz. NATO ülkelerinin doğu Ukrayna'daki çatışmayı körüklemeye son vermelerini ve bu ülkenin içişlerine karışmaktan kaçınmalarını umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Joe Biden Moskova Ukrayna Rusya Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500

Yorumlar (7)

Umit Cetin:

dünkü konuşma etkili olmuş dünya liderimiz RECEP TAYYİP ERDOĞAN

49
153
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

ABD tam bir felaket.. kaostan beslenen. silah satmak sömürmek ve zenginliklere el koymak için ırklar arasında mezhepler arasında çatışma çıkaran kan ve gözyaşından beslenen kan emici vampir ülke.

140
6
yanıtYanıtla
Cumali:

Putin akıllı adam. Hem soğuk savaş, hem sıcak savaş, hemde psikolojik savaş, üçünü bir arada yürütüyor...biden korkudan ne yapacağını bilemiyor...ABD bir yıldır ha girdi ha girecek korkusuyla yaşıyor...bu neyin telaşı acaba??

67
8
yanıtYanıtla
Zafer Sarıbulak:

başlayacam şimdi savaşınıza bölgenize de hee. ulan burda hayat pahalılığı yüksek enflasyondan canımız alev alev yanıyor. bir tanecik bile armudu 6 liraya aldım. hayat çok zor. konuştuğumuz gördüğümüz şu şeye bak.

2
0
yanıtYanıtla
Ali Kılıç:

Putin sıkıştı Rusyayı sovyetler gibi çöküşün eşiğine getirecekmi hep beraber göreceğiz

0
1
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Rusya savaşı baharda yapmaz, kışın yapar onların genel taktiğidir kendi topraklarında kışın savaşmak .. Kaldı ki Ukrayna'nın arkasında olduğunu iddia eden ABD ve AB hiç bir halt yiyemez .. ABD Rusya yı vurduğu dakika Rus Nükleer denizaltıları New york'u haritadan siler ..

1
0
yanıtYanıtla
Mustafa Arıcan:

hepsi para için ABD ortalığı velveleye vererek petrol fiyatlarını yükseltmek istiyor avrupa birliği 2040 yılına kadar elektrikli araçlara geçmeyi hedefliyor eğer bu gerçekleşirse 2040 yılından sonra petrol talebi çok azalacak kimse yüzüne bakmayacak ABD o zamana kadar keseyi doldurmak istiyor aynı zamanda elektrikli araçlar konusunda da yeni bir sömürü oluşturacak ital enerjiye bagımlı kalmak daima kaybettirir

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title