Haberler

Son Dakika! NATO'dan Putin'in Ukrayna'daki 4 bölgeyi ilhak kararına ilk yorum: Asla tanımayacağız

Güncelleme:

Son dakika! NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna'daki 4 bölgeyi ilhak kararı hakkında değerlendirmede bulundu. Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna'da ilhak ettiği toprakları Rusya'nın parçası olarak asla tanımayacaklarını dile getirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın işgal altındaki bölgeleri olan Herson, Zaporijya, Donetsk ve Luhansk bölgelerinin resmen Rusya'ya katılmasının önünü açan kararnameyi imzaladı. Kremlin tarafından kamuoyuna açıklanan kararnameyle Putin yönetimi iki bölgeyi de 'bağımsız bölge' olarak tanıdı. Bu kararname, Rusya'nın ilhak öncesi atması gereken son adım olarak görülürken, Putin bölgelerle ilgili ilhak kararını da bugün imzaladı.

BÜYÜK TEPKİ YÜKSELDİ

Putin'in hamlesine başta ABD ve Avrupa olmak üzere dünya genelindeki büyük tepki geldi. BD Başkanı Biden, her zaman Ukrayna'nın yanında olduklarını ve bu referandumu hiçbir zaman tanımayacaklarını ifade etti.

NATO DA SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Putin'in ilhak kararıyla ilgili NATO da sessizliğini bozdu. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna'daki 4 bölgeyi ilhakının gayrimeşru ve yasa dışı olduğunu aktardı. Stoltenberg, Ukrayna'nın üyelik başvurusu hakkında, "Ukrayna'nın kendi yolunu, ne tür bir güvenlik düzenine gireceğini seçme hakkı vardır." dedi.

"UKRAYNA'NIN ÜYELİĞİ İÇİN OY BİRLİĞİ GEREKLİ"

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Ukrayna'nın üyeliğine sadece 30 NATO üyesinin karar verebileceğini, üyelik için oy birliği gerektiğini söyledi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Rusya Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (9)

Taha Kozak:

Filistin de sesi çıkmayanlar şimdi hep bir ağızdan konuşuyor

120
9
yanıtYanıtla
FLOZOF:

Şahsen Filistin benimde umurumda değil. O kadar Arap ülkesi var boşver

yanıt0
yanıt0
Doğrucu Davud:

"de" ayrı olmaz bu cümlede birlwşik olmalı. Önce Türkceni iyi öğren, sonra her fırsatta ingilizlerle anlaşıp Türkü arkasından vuran şu filistinlileri Türkiyenin bekası pahasına bu kadar düşünmeniz yok mu tarihe hayata her şeye ezbere bakışınızın en büyük delili

yanıt0
yanıt0
Metin Yalcin:

Rusya iyi fikir verdi, bizde Osmanlı da kaybettiklerimizi böyle alabiliriz demek ki ..

1
0
yanıtYanıtla
İbrahim Yilmaz:

Keske bunlar hic olmadan en bastan bu savaşi engelleseydiniz de bukadar insan yok yere ölmeseydi.şimdi kalkip biz tanimiyoruz demenin kiymeti yok....

0
0
yanıtYanıtla
Qwe Qwe:

Siz istediğiniz kadar tanımayın. Adam dediğini yapıyor helal olsun. Sizin tanımamaniz birşeyi değiştirmiyor. Anca boş boş konusuyorsunuz. Rusya yi zayıflatma projesi. Verdiniz gazı şimdi cekildiniz kenara. Yunan a da aynısını yapıyorsunuz şu an.

0
0
yanıtYanıtla
ERKAN ÜNAL:

Tanısanız ne yazar tanımasanız ne yazar adam çatır çatır aldı

0
0
yanıtYanıtla
levent tugcu:

NATO sen savunmacı degil mıydın. Yem ettiniz adamları simdi yan cıxıyosunuz.

0
0
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Nato'dan ayrılıp, Şangay İşbirliği Örgütüne girmenin referanduma götürülmesi galiba en iyi icraat olacak ..

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title