Haberler

Son Dakika: KKTC'de 5 büyüklüğünde deprem

Güncelleme:

Son dakika: Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yapılan paylaşıma göre Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde saat 17:27'de 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı Hatay ve Mersin'de de hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 17.27'de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Gazimağusa kentinde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin yerin 55 kilometre altında olduğu kaydedildi. Şu ana kadar bölgeden herhangi bir olumsuz haber gelmedi.

Son Dakika: KKTC'de 5 büyüklüğünde deprem

TÜRKİYE'DE DE HİSSEDİLDİ

Öte yandan deprem Hatay ve Mersin Anamur'da da hissedildi.

DEPREM, DEV FAY HATTINDA GERÇEKLEŞTİ

Kıbrıs adasının güneyinden geçen devasa fay hattı, Kızıl Deniz'den başlayıp Suudi Arabistan, İsrail, Lübnan gibi ülkelerden geçerek, Hatay'dan Akdeniz açıklarına dönüyor. Hat, Rodos'un yakınlarından geçip İyon Deniz'i açıklarına kadar devam ediyor.

"BİRLEŞİM YERİNE YAKIN BİR YERDE GÖZÜKÜYOR"

Jeolog Prof. Dr. Naci Görür depremle ilgili olarak, "Arkadaşlar Kıbrıs doğusunda 5.3'lük bir deprem oldu. Bu deprem Kıbrıs Yayı ile (dalma-batma zonu) ilgili olmalı. Deprem bu yayın Doğu Anadolu Fayı ile birleşim yerine yakın bir yerde gözüküyor" dedi.

Son Dakika: KKTC'de 5 büyüklüğünde deprem

KKTC BAŞBAKANI SANER: HERHANGİ BİR SIKINTI YOK

KKTC'deki Cumhuriyet Meclisinde devam eden bütçe görüşmeleri sırasında kürsüde konuşan KKTC Başbakanı Ersan Saner, "Sivil Savunma Teşkilatı ile görüştüm, herhangi bir sıkıntı yok. Tüm halkımıza geçmiş olsun. Özellikle depremin merkez konumu nedeniyle Akdoğan bölgesinde daha bariz hissedildi. Küçük bir deprem değil baktığınızda. Daha önce 6.2'yi de görmüştük" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Güney Kıbrıs Kıbrıs Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (1)

Büşra:

bir de bakmışsın ki Ankara''nın Akdenize kıyısı var. Rabbin kullarıyla çok oynadınız. Acı döner gelir karması var.

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title