Haberler

Son dakika... Japonya'da Abe'nin ofisinin "Sakura-kai" toplantılarında 8 milyon yenlik harcamayı karşıladığı iddiası

Güncelleme:

Son dakika haberi: Japonya'da eski Başbakan Abe Şinzo'nun ofisinin, 2013-2019 yılları arasında siyasi fonları kontrol yasasını ihlal ederek, Abe'nin taraftarları için düzenlenen "Sakura-kai" akşam yemeklerine yönelik 8 milyon yenlik (76 bin dolar) harcamayı karşıladığı iddia edildi.

Japonya'da eski Başbakan Abe Şinzo'nun ofisinin, 2013-2019 yılları arasında siyasi fonları kontrol yasasını ihlal ederek, Abe'nin taraftarları için düzenlenen "Sakura-kai" akşam yemeklerine yönelik 8 milyon yenlik (76 bin dolar) harcamayı karşıladığı iddia edildi.

Kamu yayıncısı NHK'nin haberine göre Abe'nin ofisinin, kiraz çiçeklerinin açtığı mevsimde siyasi destekçilerine yönelik düzenlenen yıllık "Sakura-kai" akşam yemeklerinin masraflarının 8 milyon yenlik kısmını, siyasi fonları kontrol yasasını ihlal ederek sübvanse ettiği öne sürüldü.

Abe ve ofis çalışanları, etkinliğin toplam masrafı ile katılımcıların bağışları arasındaki farkı rapor etmemekle de suçlanıyor.

Ofisin organizasyondan sorumlu kadrolu bir personelinin konuya ilişkin Abe'ye, bu dönemde ekstra harcama ihtiyacı olmadığı şeklinde yanıltıcı rapor verdiği de iddia edildi.

Kyodo ajansının haberine göre iddiaları araştıran savcılar, ofisin masrafları karşılaması hakkında, Abe'nin sekreterlerini ve bazı parti destekçilerini sorguladı.

Ajansın isminin açıklanmasını istemeyen kaynağa dayandırdığı haberine göre, Abe'nin sekreteri, akşam yemeklerine yönelik masrafların bir kısmının karşılandığını itiraf etti.

Konuya ilişkin basın mensuplarının sorusunu yanıtsız bırakan Abe, soruşturmanın sürdüğünü belirterek, "Bu aşamada henüz bir şey söyleyemem." dedi.

Abe, ağustos sonunda sağlık sorunlarını gerekçe göstererek başbakanlıktan istifa etmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Japonya Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title