Haberler

İtalya'da Düzenlenen Libya Konulu Konferansta Gerginlik Yaşandı, Türk Heyeti Toplantıyı Terk Etti

Güncelleme:

Türk heyeti, İtalya'daki Libya konferansında masadan kalktı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Türkiye derin hayal kırıklığı ile toplantıyı terk ediyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Türkiye'nin İtalya'da düzenlenen Libya konferansından çekildiğini duyurdu. Oktay, "Türkiye derin bir hayal kırıklığı ile bu toplantıyı terk etmektedir." dedi.

OKTAY, İTALYA CUMHURBAŞKANI İLE BİR ARAYA GELMİŞTİ

Söz konusu konferans, Palermo'daki Villa Igiea Otel'de düzenleniyordu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, konferans öncesinde İtalya Başbakanı Giuseppe Conte ile de bir araya gelmişti.

"TÜRKİYE SÜRECİN DIŞINDA TUTULDU"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İtalya'da yapılan Libya Konferansına dair açıklama yaptı. Oktay, Türkiye'nin İtalya'da düzenlenen Libya Konferansı'ndan, gayriresmi bir toplantı olması ve Türkiye'nin sürecin dışında tutulmak istenmesi sebebiyle çekildiğini açıkladı.

Oktay açıklamasında şunları kaydetti:

"Uluslararası toplum maalesef bu sabah tek vücut olamamıştır. Son dakikadaki emri vakisiyle bazıları İtalyan evsahipliğini suiistimal ederek sürece tek taraflı müdahalede bulunmuştur. Kimi ülkelerin süreci kendi çıkarları doğrultusunda sakatlamaya çalışmaları devam ettiği müddetçe Libya'da istikrar sağlanamaz. Libya'nın daha fazla değil daha az dış müdahaleye ihtiyacı vardır.

Son Dakika! İtalya'da Düzenlenen Libya Konulu Konferansta Gerginlik Yaşandı, Türk Heyeti Toplantıyı Terk EttiFuat Oktay

"LİBYALI VE BÖLGESEL AKTÖRLERLE GENİŞ DİYALOĞA AÇIĞIZ"

Diğerlerinin aksine biz, Libyalı ve bölgesel tüm aktörlerle geniş diyaloğa açığız. Libya'daki mevcut zorlu durumda sorumluluğu bulunanların ülkenin düzelmesine herhangi bir olumlu katkı yapmaları mümkün değildir.

"TÜRKİYE BU TOPLANTIYI HAYAL KIRIKLIĞIYLA TERK ETMEKTEDİR"

Türkiye'nin yer almadığı bu tür toplantıların sürece katkı sağlaması mümkün değildir. Bu sabah bazı taraflar arasında düzenlenen gayrıresmi toplantı ve bunların Akdeniz bölgesindeki başlıca aktörler olarak sunulması bizim şiddetle karşı çıktığımız çok yanıltıcı ve zarar verici bir yaklaşımdır. Türkiye bu toplantıyı büyük hayal kırıklığıyla terk etmektedir."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı? 27 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 27 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title