Haberler

Son Dakika! Sahte içki nedeniyle yalnızca İstanbul'da 22 kişi öldü, 16 kişinin hayati tehlikeleri devam ediyor

Güncelleme:

Son dakika! Türkiye yılbaşı öncesinde sahte içki kabusundan uyanamıyor. İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada sahte alkolden 22 kişinin öldüğü, 16 kişinin ise hayati tehlikelerinin devam ettiği ifade edildi.

Yılbaşı öncesinde Türkiye, sahte içkiden kaynaklı art arda gelen ölüm haberleriyle sarsılıyor. Neredeyse her ilden acı haberler gelirken, İstanbul Valiliği'nin yaptığı son dakika açıklama ise olayın vahametini bir kez daha gözler önüne serdi.

16 KİŞİNİN HAYATİ TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR

Valilik'ten yapılan açıklamada, sahte alkolden 22 kişinin öldüğü 16 kişinin ise hayati tehlikelerinin devam ettiği ifade edildi.

İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklama şu şekilde;

"İlimizde meydana gelen "Sahte Alkol Zehirlenmesi" olaylarının önlenmesi amacıyla İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce yapılan tespitlerde;

- 46 şahsın Sahte Alkol Zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere başvurduğu,

- 22 şahsın (11'i yabancı) hayatını kaybettiği,

- 16 şahsın (5'i yabancı) ise hayati tehlikelerinin olduğu ve tedavilerinin sürdüğü,

- 5 şahsın hayati tehlikesinin olmadığı,

- 3 şahsın ise taburcu edildiği tespit edilmiştir.

TOPLAM 56 OPERASYON GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sürdürülen kontrol ve denetim faaliyetlerinde; yakalanan 12 şüpheli şahıstan 4'ü tutuklanmış, 2 şüpheli hakkında Adli Kontrol Hükümleri uygulanmıştır. Ayrıca, 16 Kasım-16 Aralık 2021 tarihleri arasında İlimizde alkol kaçakçılığının önlenmesiyle ilgili olarak 56 operasyon gerçekleştirilmiştir. Bu operasyonlarda; haklarında işlem yapılan 78 şüphelinin 14'ü tutuklanmış, 17 şüpheli hakkında Adli Kontrol Hükümleri uygulanmıştır.

27 TON ALKOLLÜ İÇKİ ELE GEÇİRİLDİ

Yapılan operasyonlarda; 32.978 adet dolu halde alkollü içki şişesi, 27 ton 619 litre alkollü içki, sahte alkol imalatında kullanılan çok sayıda damıtma kazanı, hortum, huni, kapaklama makinesi, kapak ısıtıcı makineler, alkolmetre, etiket, kapak ısıtma makinesi vb. ele geçirilmiştir.

GÖRME KAYBINA YOL AÇABİLİYOR

İlimizde sahte alkol imalatı ve alkol zehirlenmesinin önlenmesi konusunda ilgili kurumlarımızın denetimleri yoğun bir şekilde devam etmektedir. Vatandaşlarımızın görme kaybı başta olmak üzere, birçok sağlık sorununa ve can kaybına yol açabilen sahte içkiye yönelik ihbar ve şikayetlerini güvenlik güçlerimize ve "174" Alo Gıda İhbar Hattına bildirmesi önem taşımaktadır."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Sahte İçki İstanbul Güncel Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (7)

Fakır:

içki içen ve bu yolda telef olan birine acımak ve üzülmek ahmaklıkla eşdeğerdir.

37
75
yanıtYanıtla
Hasann hasann:

Evet içki haram ve içilmemesi lazım ama, yarın senin çocuğun, kardeşin veya torunun içerse bu kelimeleri kullanabilecek misin? her ne olursa olsun yazdığın kelimeler doğru değil neticede bir insan ölüyor oda hesabını Allaha verecek bize değil

yanıt10
yanıt3
normal insan:

HAKİKATEN ADIN GİBİ GÖNLÜN DE FAKIR.İÇKİ İÇEN NİYE TELEF OLSUN.SEN GÜNAHSIZ MISIN.

yanıt6
yanıt2
HALİS ER:

Kişi yaşadığı hâl üzere ölür ve öldüğü hâl üzere haşrolunur

30
22
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Eceli kendi eli ile çağırmaktan başka bir şey değil ..

11
6
yanıtYanıtla
Orcun Yazicioglu:

Etil alkol sahte içki yapsan zehirlenmezsin ama metil alkol kullanırsan sonuçları böyle olur. Vicdansızlar daha ucuz diye metil alkol kullanıyorlar.

11
2
yanıtYanıtla
Sedat tuğrul:

Ne yapalım yani azına ben mi döktüm...

7
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title