Haberler

Başkanlık seçimini kaybetmesinin ardından ilk kez kamera karşısına geçen Trump, yeni bir gafa imza attı

Güncelleme:

Başkanlık seçimini Joe Biden'e karşı kaybeden Trump, sonrasında ilk kez Gaziler Günü nedeniyle Arlington Ulusal Mezarlığını ziyaret ettiğinde görüntülendi. Burada da ABD bayrağına asker selamı vererek bir gafa imza attı. Çünkü ABD Bayrak Kanunu'na göre asker selamını askerler verir, siviller ise sağ ellerini kalplerine koyar.

ABD'nin mevcut Başkanı Donald Trump, 11 Kasım Gaziler Günü nedeniyle Virginia eyaletindeki Arlington Ulusal Mezarlığını ziyaret etti.

İLK KEZ KAMERALAR KARŞISINA GEÇTİ

ABD'nin görevdeki Başkanı Donald Trump, 3 Kasım'da yapılan başkanlık seçimlerinden sonra ilk kez halka açık olan ve canlı yayınlanan bir programa katıldı. Trump, 11 Kasım Gaziler Günü nedeniyle Virginia eyaletindeki Arlington Ulusal Mezarlığını ziyaret etti. Trump'a eşi Melania Trump, Başkan Yardımcısı Mike Pence ve eşi Karen Pence de eşlik etti. Törende saygı duruşunun ardından kalıntıları tespit edilmemiş hayatını kaybeden ABD askerlerine adanmış bir anıt olan Meçhul Asker Mezarına çelenk konuldu.

Başkanlık seçimini kaybetmesinin ardından ilk kez kamera karşısına geçen Trump, yeni bir gafa imza attı

BAYRAĞA ASKER SELAMI VERDİ

İngiliz The Mirror gazetesinin haberine göre; Meçhul Asker Mezarı'ndaki seremoniye katılan Trump, ABD Bayrağı'na asker selamı verdi. Ancak bu bir gaf olarak nitelendiriliyor. ABD Bayrak Kanunu'na göre; ulusal törenler sırasında yalnızca askeri personel ve gaziler bayrağa asker selamı veriyor. Bunun dışındaki siviller ise sağ elleri kalplerinin üzerinde esas duruşta bayrağa bakıyor. Askerlik yapmayan ve çeşitli gerekçelerle beş kez Vietnam Savaşı'na gitmekten kurtulan Trump, bu hatasını daha önce de çok kez tekrarlamıştı.

Başkanlık seçimini kaybetmesinin ardından ilk kez kamera karşısına geçen Trump, yeni bir gafa imza attı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri 19 Eylül Gaziler Günü Donald Trump Haberler

500

Yorumlar (25)

Yozgatlı:

Adam orduyu göreve davet ediyor. . .

17
0
yanıtYanıtla
tarikat şeyhi:

trump eski bir askerdir, albay rütbesiyle emekli olduktan sonra ticarete atılmıştır

8
6
yanıtYanıtla
Kanun adamı:

Ne alakası var adam 1964 te askeri liseyi bitirince hayali olan film yapımcısı olmak için subay olmak istemedi sonrada oteller ve restarasyon vurgunlarıyla emlak zengini oldu

yanıt3
yanıt0
A.D.:

Darbe iması yapmış sanki

12
0
yanıtYanıtla
ali:

yok o kadar akıllı değil bence imayı da bilmez bu dengesiz

yanıt1
yanıt1
Hamza:

Medya ne oldu??? Düne kadar kazansın diye Dua ediyordunuz

12
0
yanıtYanıtla
Mustafa Koc:

Yanlis. Boyle birsey soz konusu degil. Isteyen, asker olmasa dahi bayraga asker selami verebilir. Bu bir gaf falan degil.

7
4
yanıtYanıtla
ke mal:

reis seni özliyecez bizi kim güldürecek artık.

9
2
yanıtYanıtla
adaletsizadalet:

gaf değil bir mesaj.

8
2
yanıtYanıtla
ENİS:

ORTADA GAF FALAN YOK. BİR ÜLKENİN DEVLET BAŞKANI AYNI ZAMANDA O ÜLKENİN ''BAŞKOMUTANI''SIFATINI DA TAŞIR. ÜLKESİ SAVAŞ HALİNDE İSE GEREKİRSE RÜTBE İŞARETİ OLMAYAN, ÜZERİNDE BAŞKANLIK FORSU KOKARTI OLAN KAMUFLAJLI ASKERİ KIT''A KIYAFETİ DE GİYEBİLİR.

8
2
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title