Haberler

Son dakika haberi: İzmirli hekimden TTB Merkez Konseyi'ne tepki

Güncelleme:

Son dakika habere göre İZMİR Tabip Odası eski başkanlarından, İzmir Hekim Güçbirliği Sözcüsü Doktor Suat Kaptaner, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi'nin Gara'da terör örgütü PKK tarafından şehit edilen 13 vatandaş ile ilgili bir gün sonra yayınladığı, 'Üzüntülüyüz' mesajını eleştirip, PKK'nın adını...

İZMİR Tabip Odası eski başkanlarından, İzmir Hekim Güçbirliği Sözcüsü Doktor Suat Kaptaner, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi'nin Gara'da terör örgütü PKK tarafından şehit edilen 13 vatandaş ile ilgili bir gün sonra yayınladığı, 'Üzüntülüyüz' mesajını eleştirip, PKK'nın adını anmadan yapılan paylaşıma tepki gösterdi. TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'ya seslenen Kaptaner, "Yaptığınız açıklamada bu katillerin adını neden anamıyorsunuz? Siz Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi'ni, bu tutumunuzla bütün hekimlerin ve bütün Türk milletinin vicdanından koparmış oluyorsunuz. Bu örgütün başından gideceksiniz" dedi.

Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 13 vatandaş ile ilgili TTB'nin yaptığı paylaşım tepkilere neden oldu. İzmir Tabip Odası önceki başkanlarından ve İzmir Hekim Güçbirliği Sözcüsü Doktor Suat Kaptaner, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, TTB Merkez Konseyi'nin açıklamasını eleştirdi. Kaptaner, 13 kişinin PKK'lı katiller tarafından şehit edilmesinin tüm milleti büyük bir acı içerisine soktuğunu belirterek, ölenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Kaptaner, "Milletimizin ve bütün hekimlerin başı sağ olsun. Ama buradan, bu PKK'lı katillerin adını anmadan adeta onların adını gizleyerek, kurtarılamamaları nedeniyle 'Üzüntülüyüz' diye açıklama yapan ve PKK'nın adını anmayan TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'ya sesleniyorum; Siz yaptığınız açıklamada bu katillerin adını neden anamıyorsunuz? Sizin daha önce 'Abdullah Öcalan'a Özgürlük Platformu' yürütücüsü olduğunuzu biliyoruz. TTB Merkez Konseyi Başkanlığı'nda, hala o günlerde kalıp, o görevi mi sürdürüyorsunuz? Siz bu örgütü bu tutumunuzla bütün hekimlerin ve bütün Türk milletinin vicdanından koparmış oluyorsunuz. Bu örgütün başından gideceksiniz" dedi.

İzmir Tabip Odası'nın açıklamasını da yetersiz bulan Dr. Kaptaner şöyle devam etti."Aynı şekilde İzmir Tabip Odası yönetimi de 'terörün her türlüsüne karşıyız' diyerek, acayip bir açıklama yapmıştır. Hangi terörün her türlüsüne karşısınız? Katillerin adı belli. Katiller ABD'nin paralı uşağı PKK'lı katiller. Bunların adını anmanızı kim engelliyor?"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmir Tabip Odası İzmir PKK Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
title