Haberler

Son dakika... DHA YURT BÜLTENİ - 23

Güncelleme:

Son dakika gündem haberine göre Yasin Börü ve arkadaşları mezarları başında anıldıDİYARBAKIR'da, 6-8 Ekim 2014'te yaşanan ve 'Kobani olayları' olarak bilinen terör eylemlerinde öldürülen Yasin Börü ve arkadaşları, ölümlerinin 6'ncı yılında mezarları başında anıldı.

Yasin Börü ve arkadaşları mezarları başında anıldı

DİYARBAKIR'da, 6-8 Ekim 2014'te yaşanan ve 'Kobani olayları' olarak bilinen terör eylemlerinde öldürülen Yasin Börü ve arkadaşları, ölümlerinin 6'ncı yılında mezarları başında anıldı.

Diyarbakır'da, 2014 yılında 6-8 Ekim 'Kobani olayları' olarak bilinen terör eylemleri sırasında, Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine et dağıtırken öldürülen Yasin Börü ve arkadaşları, mezarları başında anıldı. Yeniköy Mezarlığı'nda akşam saatlerinde düzenlenen törene hayatını kaybedenlerin aileleri, HÜDA-PAR Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu ile partililer ve vatandaşlar katıldı.

'BU VAHŞETİ YAPANLAR CEZALANDIRILSIN'

Anma programında konuşan Yasin Börü'nün annesi Hatice Börü, acısının hala taze olduğunu belirterek, "6 yıl geçti, unutmadık, unutulmayacak, acısı her zamanki gibi taptaze, sadece o acıyla yaşamayı öğrendik. Bu vahşeti yapanların cezalandırılmasını istiyorum. İçimize yine su serpilmeyecek ama onlar da bu dünyada rahat olmasınlar istiyoruz. Selahattin Demirtaş ve Zübeyde Zümrüt'ün bu davada yargılanmasını istiyorum. Şu an içeride ama Yasin'in davasından değil, bizim çocuklarımızı katlettiği için yargılanmasını istiyoruz, davasıyla birleştirilmesini istiyoruz" dedi.

Yasin Börü'nün babası Fikri Börü ise bu suçu işleyenlerin cezalandırılmasını talep ederek şunları söyledi:

"2014 yılından bu yana 6 yıl geçti, Yasin ve arkadaşları 6-7 Ekim olaylarında Kurban Bayramı'ydı, onlar et dağıtmaya çıkarken şehit edildi. O dönemde emri veren, o suçu işleyen, onlara destek verenlerin cezalandırılmasını istiyorum. Kimin parmağı varsa, bu dünyada olmasa da öbür dünyada inşallah hesabını verecektir."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

Yeniköy mezarlığı

Anma için gelenler

Mezar başında yasin-i şerif ve duaların okunması

Yasin Börü'nün babası ile röp

Yasin Börü ve arkadaşlarının mezarlarından detaylar

Yasin Börü'nün Annesi ile röp

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet Mucahit CEYLAN-Nurettin FİDANCAN/DİYARBAKIR,

==================================

Otomobilin ağaca çarpma anı kamerada

KOCAELİ'nin Körfez ilçesinde otomobilin ağaca çarptığı trafik kazası güvenlik kamerasına yansıdı. Kazada araç içerisindeki 2 kişi bulundukları yerde sıkışarak itfaiye tarafından kurtarıldı.

Körfez Güney Mahallesi Tuğrul Caddesi'nde 26 Eylül gecesi meydana gelen kazada, kontrolden çıkarak ağaca çarpan Fethi Bayraktar idaresindeki 41 H 7847 plakalı otomobilin kaza anı sokaktaki bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde hızla gelen otomobilin kontrolden çıkarak kaldırımda bulunan ağaca çarptığı görülüyor. O sırada kaldırımda yürüyen 2 genç ölümden saniyelerle kurtuldu. Kazada otomobil içerisinde sıkışan sürücü Fethi Bayraktar ve yanındaki Ayşe A., itfaiye tarafından araçtan çıkarıldı. Yaralanan 2 kişi tedavi altına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Güvenlik kamerası

HABER: Nabi YAZICI/KÖRFEZ(Kocaeli),

============================

Zincirleme kazada 3 kişi yaralandı

SAKARYA'nın Akyazı ilçesinde 3 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 3 kişi yaralandı.

Kaza, Akyazı ilçesi Batakköy Mahallesi'nde meydana geldi. S.Y. idaresindeki 54 H 1617 plakalı otomobil ile H.Ö. idaresindeki 54 YP 175 plakalı otomobille kafa kafaya çarpıştı. Savrulan otomobiller, C.D. idaresindeki 41 BD 952 plakalı otomobile çarptı. Kazada 3 kişi yaralandı. İtfaiye ekibi araçtan sıkışan bir kişiyi kurtardı. Yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Kaza yeri detay

Yaralı sürücünün araçtan çıkartılması

Yaralıların 112'ye bindirilmesi

Yaralı başka bir sürücünün kazayı anlatması

HABER-KAMERA: Nuri KURU-AKYAZI (Sakarya),

=============================

Diyarbakır'da, Vali Karaloğlu'nun katılımıyla pamuk hasadı

DİYARBAKIR'ın Bismil ilçesindeki 'Pamuk Hasadı Tarla Günü'nde ilk hasadı yapan Vali Münir Karaloğlu, "Diyarbakır genelinde 2019 yılında 478 bin 866 hektarlık alanda pamuk tarımı yapılmış ve yaklaşık 292 bin ton pamuk üretmişiz. Sulama altyapısı çalışmaları devam ediyor. Yatırımlar tamamlandığında Diyarbakır'ın tamamında 3 milyon 250 bin hektarlık alanda sulu tarım yapma şansımız olacak" dedi.

Bismil ilçesi kırsal Arıkgöl Mahallesi'nde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinesinde 'Pamuk Hasadı Tarla Günü' etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Vali Münir Karaloğlu, Bismil Kaymakamı Hamza Türkmen, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, ziraat odası başkanları ve çiftçiler katıldı. Vali Karaloğlu, burada çiftçilerle bir araya gelerek, sorun ve taleplerini dinledi. Daha sonra, pamuk toplama makinasının direksiyonuna geçen Vali Karaloğlu, hasadın ardından yaptığı konuşmada, kent genelinde 2019 yılında 478 bin 866 hektarlık alanda pamuk tarımı yapıldığını ve yaklaşık 292 bin ton pamuk üretildiğini belirterek, "3 bin 768 çiftçimiz de pamuk tarımıyla uğraşmış. 2019 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Diyarbakır genelinde çiftçimize ödenen 273 milyon 428 bin 358 TL'dir. Geçen yıl Bismil tek başına 137 bin ton pamuk üretmiş. Diyarbakır'da pamuk üretilen alanların yüzde 46'sı Bismil'dedir. Bismil'de geçen yıl itibariyle 1420 çiftçimiz var ve bu çiftçilerimize 110 milyon TL kaynak aktarmışız" dedi.

'YATIRIMLAR TAMAMLANINCA 3 MİLYON 250 BİN HEKTARDA SULU TARIM YAPILACAK'

Diyarbakır'da sulama alt yapısı çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Vali Karaloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yatırımlar tamamlandığında Diyarbakır'ın tamamında 3 milyon 250 bin hektarlık alanda sulu tarım yapma şansımız olacak. Sulu tarımla yapılan pamuğun üretim bakımından geleceği çok parlak. Pamuk, tarıma dayalı sanayiyi de bölgede geliştirecek. İnşallah Bismil ilçemizde önümüzdeki dönem tarıma dayalı organize sanayi bölgesi kurma çalışmamız var. Bunlar birbiriyle entegre olarak yürüdüğünde bölgede bir taraftan çiftçimiz üreterek kazanırken, diğer taraftan da tarıma dayalı sanayimizle bölgedeki gençlerimize iş ve AŞ olmaya devam edeceğiz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Kobani Börü Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
title