Haberler

Son dakika haberi! Usta öğretici kadınlar, 65 bin maske üretti

Güncelleme:

Son dakika haberine göre MUŞ'ta, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ve kurslarının kapanmasıyla boşta kalan usta öğretici kadınlar, koronavirüs ile mücadele kapsamında gönüllü olarak maske üretiyor.

MUŞ'ta, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ve kurslarının kapanmasıyla boşta kalan usta öğretici kadınlar, koronavirüs ile mücadele kapsamında gönüllü olarak maske üretiyor. Sosyal mesafe, maske ve temizlik konularına hassasiyet gösteren kadınlar, bugüne kadar 65 bin maske üretti.

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü bünyesinde görev yapan usta öğretici kadınlar, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile mücadeleye katkı vermek amacıyla seferberlik ilan etti. Koronavirüs salgını öncesinde büyük titizlikle yürüttükleri kursların kapanmasıyla birlikte boşta kalan usta öğretici kadınlar, eşi, çocuğu ve evlerini geride bırakarak maske üretiyor. Sosyal mesafe, maske ve temizlik konularına hassasiyet gösteren gönüllü usta öğreticiler tarafından üretilen maskeler ise İl Sağlık Müdürlüğü'nce yapılan sterilizasyon işlemlerinin ardından ihtiyaç duyulan yerlere ulaştırılıyor.

Yaklaşık 6 aydır gönüllü arkadaşlarıyla maske dikimi gerçekleştirdiklerini söyleyen, 2 çocuk annesi Sevda Akçin, "Şimdiye kadar 65 bin maske diktik. Karşılık beklemeden, gönüllü olarak dikimini gerçekleştirdik. Evimizi, çocuklarımızı bırakıp buraya geliyoruz. Burada vatanımız için maske dikiyoruz. Biz burada çalıştığımız süre içerisinde sosyal mesafe kurallarına en iyi şekilde uymaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan da bu pandemi döneminde kendilerine dikkat etmelerini istiyoruz. Bu maskeleri düzenli, temiz bir şekilde kullanmalarını vatandaşlarımızdan rica ediyoruz" dedi.

Kadınların her zaman fedakar olduğuna vurgu yapan Hayriye Akman ise "İstiyoruz ki bu hastalık bitsin. Maskeyi takan herkes, maskenin kıymetini bilsin. Biz bu maskeleri kolay yapmıyoruz. Evimizde çocuğumuzu bırakıp, halkımıza hizmet olsun, diye makine başına geçiyoruz. Hiçbir ücret, hiçbir şey talep etmeden sadece personel olarak çalışıp, maske üretiyoruz" diye konuştu.

'SEFERBERLİK RUHUYLA ÇALIŞIYORLAR'

Usta öğretici kadınların gönüllü olarak seferberlik ruhuyla çalıştığını söyleyen Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Mahmut Baskın da "Yaklaşık 6 aydır 25 usta öğreticimizle çalışıp, 65 binin üzerinde maske üretildi. Bu maskeler öncelikle İl Sağlık Müdürlüğü'ne gidiyor. Orada dezenfekte ve paketlemesi yapıldıktan sonra ilgili kurum ve kuruluşlara dağıtımını yapıyoruz. Maske üretimimiz devam ediyor. Usta öğreticilerimiz bu işi gönüllü olarak yapıyor, hiçbir talep ve karşılık almıyor. Seferberlik ruhuyla çalışıyorlar" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İl Sağlık Müdürlüğü Koronavirüs Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title