Haberler

Kendini asmaya kalkan yaşlı kadını, çığlıklara koşan astsubay ipten aldı

Güncelleme:

Kütahya'da, girdiği bunalım sonucu kendini asarak intihar girişiminde bulunan 72 yaşındaki Hacer Karabulut'u, yaşlı kadının çocuklarının çığlıklarına koşup gelen astsubay komşusu kurtardı. Psikolojik tedavi gören yaşlı kadın köy fırınında ekmek satmaya başladı, hayata yeniden bağlandı.

Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesinde, kendisini asarak intihar girişiminde bulunan 72 yaşındaki Hacer Karabulut'u, 2 çocuğunun çığlıklarını duyan komşusu astsubay İbrahim Erdovan kurtardı. Karabulut, "Bir anlık buhranla hata yapmışım, hayatımı İbrahim astsubay kurtarmış. İkinci hayatımı askerimize borçluyum" derken, astsubay Erdovan, "Vatandaşlık ve askerlik görevimi yaptım" diye konuştu.

BİR SÜRE PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRDÜ

Çavdarhisar ilçesinde yaşayan ve fırında ekmek yaparak geçimini sağlayan Hacer Karabulut, geçen nisan ayında girdiği bunalım sonucu intihara kalkıştı. Kömürlükte, bağladığı ipe kendini asarak intihar girişiminde bulunan Karabulut'u gören kızı Mukadder Karabulut, çığlık atarak yardım istedi. Çavdarhisar ilçesine bağlı Örencik Jandarma Karakolu'nda görevlisi astsubay İbrahim Erdovan, çığlıkları duyup yardıma koştu. İpi keserek, Hacer Karabulut'u kurtaran Erdovan, ilk müdahalesinin ardından 112 Acil'i aradı. Kısa sürede gelen ambulansla Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Karabulut, bir süre psikolojik tedavi gördükten sonra taburcu oldu.

Kendini asmaya kalkan yaşlı kadını, çığlıklara koşan astsubay ipten aldı

"YENİ HAYATIMI ASKERE BORÇLUYUM"

Hayatın değerini yeniden anladığını söyleyen Hacer Karabulut, "Bir süre önce eşimi kaybettim. Maddi manevi sıkıntıya düştüm, bunalıma girdim. Evin kadını, dışarının erkeği oldum hep. Tüm yük üzerimde olduğu için bir an ne yaptığımı anlayamadım. Kendimi oraya takmışım hiç hatırlamıyorum. Sonra hastaneye kaldırmışlar, ertesi gün gözümü açtım, orada anladım ne olduğunu. Şu an çok iyiyim. Kızım anlattı, önce oğlum Taner görmüş sonra kızım yardım isteyince İbrahim astsubay koşup gelmiş. İbrahim astsubay sayesinde kurtulmuşum. O olmasaydı belki şu an hayatta olmayacaktım. Yeniden dünyaya gelmiş gibi oldum, bir daha denemek bile istemem" dedi.

İkinci hayatını astsubay İbrahim Erdovan'a borçlu söyleyen Karabulut, "Geçimimi topladığım odunlarla köy fırınında yaptığım ekmekleri satarak, sağlıyorum. 72 yaşındayım ve hala bu şekilde geçimimi sağlıyorum. Askerimiz çok yaşasın, askerimiz olmasa ülkede yaşayamayız. Bizi onlar koruyup, kolluyorlar. Çok yardım ediyor bize askerimiz, çok yaşasınlar, astsubaylarımız çok yaşasın" ifadelerini kullandı.

"VATANDAŞLIK GÖREVİMİ YAPTIM"

Hayatını kurtardığı Hacer Karabulut'u ziyaret eden Astsubay İbrahim Erdovan ise, "İstirahatli günümde evdeydim, karşı komşumuz olan Hacer teyzemiz intihara teşebbüs etmiş. Yardım çığlığı duydum. İpten oğlu ile birlikte kurtardık. Olaydan üç ay önce İl Jandarma Komutanlığı ile İl Sağlık Müdürlüğü'nün düzenlediği ilk yardım kursuna katılmıştım. Orada gördüğüm teknikleri uyguladım. Nefesi kesilmişti, nefes alması için başını geri iterek, 112'ye haber verdim. Kısa sürede geldiler. Hastaneye gönderdik, iyileşip geldi. Vatandaşlık ve askerlik görevimi yaptım. Bir asker olmaktan ziyade, her vatandaşın bu gibi durumlarda yardım edeceğini düşündüğüm için bu şekilde yardım ettim" diye konuştu.

Kendini asmaya kalkan yaşlı kadını, çığlıklara koşan astsubay ipten aldı

"ANNEMİ ASILI GÖRÜNCE ÇIĞLIK ATTIM"

Annesini asılı gördüğünde çığlık attığını belirten Mukadder Karabulut da "Annem bunalıma girmiş, annemi asılı gördüğümde çığlık atmaya başladım. İbrahim astsubay karşı apartmanda oturuyor. Çığlıklarımı duyarak, yardıma koştu. Kardeşimle birlikte annemi kucaklayıp, havaya kaldırdıktan sonra ipi kesip, indirdiler. İlk yardım yaparak, ambulansla hastaneye götürdüler. Ondan Allah razı olsun. Eğer koşup gelmeseydi belki annem şu anda hayatta olmayacaktı. Çok teşekkür ediyoruz" dedi.

JANDARMA'YA TEŞEKKÜR MEKTUBU

Hacer ve kızı Mukadder Karabulut, Jandarma Genel Komutanlığı'na bir mektup gönderdi. İbrahim Erdovan ile jandarma personeline teşekkür eden Karabulut ailesi, mektupta şu ifadelere yer verdi:

"Jandarmaya ve personeline çok teşekkür ediyorum. Her zaman yardım ettiğinizi gerek sosyal medyadan gerekse araçlarınızdan her zaman çok çalıştığınızı görüyorum. Allah'ım ayağınıza taş değdirmesin. Allah'a emanet olun."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Çavdarhisar Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (22)

mahmut:

bogazinda ip olan bir insan ciglik atamaz

1
31
yanıtYanıtla
Malmıdır nedir:

Kel mahmudumuz vardı şimdi MAL mahmutumuzda oldu hayırlı olsun millete

yanıt7
yanıt1
RUMUZ:

KIZI ÇIĞLIK ATIYOR

yanıt8
yanıt0
KARS KAĞIZMAN AKÇAY KÖYLÜ:

Allah dünya daki tüm insanların derlerine derman versin. . . . Tüm insanların evi huzur bereket ve bollukla dolu olsun. . sizleri sevgi ve saygılarımla selamlıyorum

12
0
yanıtYanıtla
Ilknur:

Sagol insallah cümlemizin,senin gibi kalbi güzel,duasi güzel insanlarin sayesinde ayakta bu dünya

yanıt0
yanıt0
demirleblebi:

Neden poz veriyorlar

4
3
yanıtYanıtla
Taro:

Kadın geçinemediği için intihar ettiğini söylüyor ve bununla ilgili bir tane yorum yok)

3
0
yanıtYanıtla
Bekir:

Çavdarhisar gibi bir yerde, Kirası yok, 4000TL emekli maaşı alan bir insan neden geçim derdi çeker?Sadece evi arsa niyetine 200000 TL yapar. Sattığı ekmeklerde cabası, derdi geçinememe değil, Tembel oğlunun baskısı. . . . . Allah kimseye hayırsız evlat vermesin.

yanıt0
yanıt0
Dogaci:

Belliki kadın geçim derdinden bunları yapmış ew hanımlarına da bir aylık bağlansın .haklari olduğunu düşünüyorum.

2
0
yanıtYanıtla
Murat:

Kocası Belediye de Muhasip idive de ayrıca Eşinin emekli Maaşını alıyor, ayrıca Çocukları da yükünü tutmuş, tanımayanlar amma da yorum yaparmış. Hösst Dedeniz var bre Uşaklar, benim Komşum bu Kadın

yanıt1
yanıt1
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title