Haberler

SİNOP'TA SEL AFETİNİN HASARI GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI

Güncelleme:

SİNOP'un Ayancık ilçesinde metrekareye düşen 240 kilogram yağışın ardından vatandaşların evlerinde mahsur kaldığı, alt ve üst yapıda hasarların meydana geldiği sel ve taşkın afetinin hasarı gün ağarınca ortaya çıktı.

SİNOP'un Ayancık ilçesinde metrekareye düşen 240 kilogram yağışın ardından vatandaşların evlerinde mahsur kaldığı, alt ve üst yapıda hasarların meydana geldiği sel ve taşkın afetinin hasarı gün ağarınca ortaya çıktı. Kentte ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katları selin sürüklediği moloz, taş ve odunlarla kaplandı, otomobiller balçığa gömüldü.

Sinop'ta önceki gün akşam saatlerinde başlayan sağanak, sel ve heyelanları da beraberinde getirdi. Ayancık ilçesinde metrekareye 240 kilogram yağış düştü, dereler taştı, yollar ulaşıma kapandı, heyelanlar meydana geldi. Ayancık ilçesine bağlı Yenikonak köyünde tek katlı bir ev, Türkeli ilçesinde de beton şantiyesine ait tek katlı bina sel sularına kapıldı. Binaların çatılarına çıkan vatandaşlar, ellerinde beyaz örtü sallayarak, kurtarılmayı bekledi. Sel ve heyelan bölgelerinde mahsur kalanlar AFAD, UMKE, AKUT ve İDAK ekiplerince güvenli bölgelere tahliye edildi. Askeri helikopterlerde ulaşım sağlanamayan bölgelerde çatıya çıkıp yardım bekleyenleri kurtardı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ayancık ilçesine gelerek, sel olayına ilişkin bölgedeki incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu, "Afetin izlerini kaldıracağız, can siper hane çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Onlarla irtibat halindeyiz. Kastamonu ve Bartın'da da sıkıntılı bir süreç var" dedi. HASAR GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI

Kentte sel ve heyelanların hasarı da gün ağarınca ortaya çıktı. Birçok yol, göçükler nedeniyle ulaşıma kapandı. Sinop-Türkeli-Ayancık yolu ulaşıma kapanırken, bölgedeki çalışmalara, karayollarından 5 kamyon, 4 dozer, 3 greyder katıldı. Ayancık ilçesinden geçen derenin taşması sonucu ilçe merkezini su bastı. İlçede bazı ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katları selin sürüklediği moloz, taş ve odunlarla kaplandı, otomobiller gömüldüğü moloz yığınlarında kayboldu. Selle birlikte sürüklenen ağaç parçaları ve kütükler de deniz yüzeyini kapladı. Sabah saatlerinde ekipler ilçede moloz yığınlarını kaldırmak için çalışma başlattı. Vatandaşlar da çamurla dolan iş yerlerini temizlemeye çalıştı.

HASTANE TAHLİYE EDİLDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ayancık Devlet Hastanesi'nin tedbir amacıyla tahliye edildiğini duyurdu. AFAD'ın kentte aşırı yağışlar sonucu yaşanan sel ve su baskınlarıyla ilgili, açıklamasında Ayancık'ta, aşırı yağış sonucu mahsur kalan bazı vatandaşlar için 2 hava aracının görevlendirildiği, Sinop AFAD'dan 2 araç ile 6 personelin çalışmalarda yer aldığı, Tokat AFAD İl Müdürlüğünden 3 personel, bir araç, bir bot ve 2 motopomp, Samsun AFAD İl Müdürlüğünden 10 personel, 2 araç personelin de görevlendirmesinin yapıldığı kaydedildi.

45 HASTA NAKLEDİLDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından Sinop'ta yaşanan sel afetiyle ilgili açıklama yaptı. Bakan Koca, 'Dün gece Batı Karadeniz illerinde meydana gelen sellerde son durum: Sinop Ayancık Devlet Hastanesi tahliye ediliyor. 4'ü yoğun bakım hastası, 45 hasta Sinop Atatürk Devlet Hastanesine naklediliyor. 27 ambulans, 6 UMKE, 1 Mobil Komuta Aracı görevlendirildi. Kayıp, yaralı yokö ifadelerini kullandı.

'SUYU İDARELİ KULLANIN' UYARISI GELDİ

Sinop Belediyesi tarafından da su uyarısı yapıldı. Sosyal medyadan yapılan açıklamada, 'Erfelek Barajı çevresinde meydana gelen sel baskınları nedeniyle içme suyu artırma tesisimize giren su, fotoğraflarda da görüldüğü üzere neredeyse çamur seviyesine ulaşmıştır. Su arıtma işlemimiz her zamankinden çok daha uzun sürede gerçekleşmektedir. Bu durum tesisimizin normal kapasitesinin altında çalışmasına neden olmaktadır. Bu nedenle vatandaşlarımızın suyu mümkün olduğunca idareli kullanmalarını önemle rica ederizö denildi.

YAĞIŞ SÜRECEK

Öte yandan Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre Sinop'ta sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların cumartesi gününe kadar devam etmesi bekleniyor. Kentteki yöneticiler de, dere yataklarından uzak durulması çağrısında bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hisarcık Ayancık Sinop Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title