Haberler

"Hocaların hocası" Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu vefatının birinci yılında anıldı

Güncelleme:

"Hocaların hocası" Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu vefatının birinci yılında anıldı

İSTANBUL - Korona virüs salgınında vefat eden ilk hekim olan "Hocaların hocası" Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu, vefatının birinci yıl dönümünde anıldı.

Türkiye'de korona virüs vakalarının ilk olarak görüldüğü günlerde görevine dört elle sarılan "Hocaların Hocası" Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu, 16 Mart tarihinde ateş ve öksürük şikayetleri ile görev yaptığı hastanede tedavi altına alındı. Taşcıoğlu, 1 Nisan 2020'de tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak görev yaptığı hastanede hayatını kaybetti. Taşcıoğlu, vefatının birinci yıl dönümünde tüm sağlık kuruluşlarında anıldı.

Taşçıoğlu'nun görev yaptığı İstanbul Tıp Fakültesi Ana Girişinde düzenlenen anma etkinliğine İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Tufan Tükek, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Meliha Nalçacı, mesai arkadaşları, öğrencileri ve sevenleri katıldı. Anma töreninde bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

"En çok üzülenlerden biri İstanbul Tıp Fakültesi oldu"

Törende konuşan İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Tufan Tükek, "Geçen sene bu zamanlar maalesef kayıplarımız için anma törenleri yaptık. Bir sene geçti. Bir sene nasıl geçtiğini anlamadık. Dünya olarak, ülke olarak, insanlık olarak çok zor dönemlerden geçiyoruz. Pandemi çok kişiye dokundu. Çok eve dokundu. Çok kişiye kaybettik. Bütün aileler üzüldü. En çok üzülenlerden biri İstanbul Tıp Fakültesi oldu. İstanbul Tıp Fakültesi salgının başından beri en çok kayıp veren ünitelerin başında geliyor. Çok değerli bilim insanlarını, hocalarımızı kaybettik" ifadelerini kullandı.

"Cemil abimiz bizim için çok değerliydi"

Çok zor günler geçirdiklerini ifade eden İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Meliha Nalçacı, "Çok üzüldük. Hasta olduk. Yakınlarımızı kaybettik. Arkadaşlarımızı kaybettik. Cemil abimiz bizim için çok değerliydi. Cemil Hoca başta olmak üzere tüm kaybettiklerimize rahmet diliyorum. Kalanlara güç, kuvvet, sağlık diliyorum" diye konuştu.

"Bu salgında doğru temelde mücadele edeceğiz"

Pandemide 395 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini belirten Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, "İlk yitirdiğimiz sağlık çalışanı bir eczacı meslektaşımızdı. 17 Mart'tı. Türk Tabipleri Birliği olarak ilk yitirdiğimiz hekim meslektaşımız Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu olunca büyük kongre kararıyla 1 Nisan'ı anma günü olarak kabul ettik. Bugün ardı ardına belediyelerden, Türkiye'nin dört bir yanında yitirdiğimiz sağlık çalışanlarının isimleri anlıyor. Onların anısı önünde saygı ve minnetle eğiliyoruz. Bu mücadelede çok önemli katkılar sundular. Biz onların anılar yaşatmaya, bu salgında doğru temelde mücadele edeceğiz. Tüm yitirdiğimiz meslektaşlarımız için buna söz veriyoruz" şeklinde konuştu.

"Bize hekimliğin ilk adımlarını öğreten insandı"

Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'nun öğrencilerinden Mustafa Yılmaz, "Çok üzgünüz. Çok büyük bir hocamızı kaybettik. Hocaların hocası Cemil hocamızı kaybettik. Bize hekimliğin ilk adımlarını öğreten insandı. İyi bir insan olmayı, Ne şartlar altında olursa olsun hizmet etmeyi, hatta can vermeyi öğretmiş oldu" dedi.

"Hastayı çok sevmesi birinci özelliğiydi"

Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'nun 30 yıllık mesai arkadaşı Prof. Dr. Mehmet Akif Karan, "Cemil Hocamızı bir senedir her gün daha fazla özlüyoruz. Acı tabi azalmıyor. Her gün anmak, ismine yapılmış olan hastaneyi görmek, onu tanıma şansına erişemeyen genç öğrencilerin ondan bahsettiğini duymak acımızı bir nebze olsun hafifletiyor. 30 yıla yakın birlikte çalışmışlığımız var. Hocamızın iyi hekim olması onun en önemli özelliklerinden biri. Hocamız hekim kimliğini, kişiliğinde yaşatan, gösteren bir kişiydi. Hastayı çok sevmesi birinci özelliğiydi. Hiçbir hasta kapısından eli boş dönmemiştir" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Koronavirüs Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title