Haberler

Son dakika haber: AYDIN Virüsü yenen gurbetçiden videolu maskesiz dışarı çıkmayın uyarısı

Güncelleme:

Gelen son dakika haberlerine göre Virüsü yenen gurbetçiden videolu maskesiz dışarı çıkmayın uyarısıAYDINLI savaş muhabiri Hüseyin Orman (56) Bosna Hersek'te yakalandığı koronavirüsü hastanedeki tedavi sonrasında 17 günde yendi.

Virüsü yenen gurbetçiden videolu maskesiz dışarı çıkmayın uyarısı

AYDINLI savaş muhabiri Hüseyin Orman (56) Bosna Hersek'te yakalandığı koronavirüsü hastanedeki tedavi sonrasında 17 günde yendi. Orman paylaştığı videoda, ""Kalabalık yerlere gitmeyin hatta maskesiz asla ve asla dışarıya çıkmayın. Çünkü bu hastalığın şu anda bir ilacı yok" dedi.

Aydın'ın Karpuzlu ilçesinden olan ve 1994 yılında savaş muhabiri olarak Bosna Hersek'e giden Hüseyin Orman, savaş sonrasında yaşadığı psikolojik sorunları nedeniyle mesleği olan gazeteciliği bırakıp, dönercilik yapmaya başladı. Bir süre de döner satışı yapan dükkan işlettikten sonra emekli olan evli, 3 çocuk babası Hüseyin Orman'a, geçen 26 Temmuz'da yüksek ateş, halsizlik, öksürük şikayetiyle gittiği hastanede koronavirüs teşhisi konuldu.

17 gün hastanede tedavi gören Orman, bugün hastalığı yendiğini öğrendi. Taburcu olacağını duyunca büyük sevinç yaşayan Orman, bir video çekip, Facebook sayfasından yayınlayarak, özellikle kronik hastalığı olan kişileri koronavirüse karşı uyarıp, kesinlikle maskesiz çıkılmaması ve kalabalık yerlerden uzak durulması konusunda uyarılarda bulundu.

'BENDEN SİZE DOST TAVSİYESİ'

Orman, paylaştığı videosunda, "Bugün adeta yeniden doğmuş gibiyim. Sabah hemşireledr, 'Taburcu olacaksın' dediğinde dünyalar benim oldu. İnşallah bu hastalığı yenmişimdir. Yaşadığım bu acıyı sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu hastalığı nereden, nasıl kaptığımı bilmiyorum. İlk önce yorgunluk belirtileri, grip ve öksürük belirtileri başladı. Şüphelenip, doktora gittim. Doktorlar, 'Aspirin iç, dinlen geçer' dediler. Ben de günde 3 defa Aspirin içmeye başladım. Bunun yanında enerji içecekleri içtim. Ancak çok güç kaybetmeye başladım. İkinci günden sonra hiçbir şey yiyemez oldum. Hiçbir şeyden tat almamaya başladım. Oturmakta bile yorulur duruma geldim. Bir hafta sonra tekrar doktora gittim. Yapılan muayene sonrasında doktor koronavirüs merkezini aradı. Oraya gittiğimde sandalyeye bile oturamıyordum. Hastaneye yatırmak istediler. kabul etmedim. Test yaptılar ve bir gün sonra testimin pozitif çıktığı haberi geldi. Bir saat içinde ambulans eve geldi. Beni hastaneye götürüp, yatırdılar. 17 gündür hastanedeyim" dedi.

Çok kötü bir dönem geçirdiğini vurgulayan Oman şöyle devam etti:

"Hastanede hemen benim yan tarafımda yatan bir hasta vefat etti. Benden size dost tavsiyesi çok dikkat edin ve kronik hastası olanlar ise yüz defa daha fazla dikkat etsin. Normal insanlar taşıyıcı olabiliyor. Kalabalık yerlere gitmeyin, maskesiz asla ve asla dışarıya çıkmayın. Çünkü bu hastalığın şu anda bir ilacı yok. Grip ilaçlarıyla tedavi ediliyor. Belirli bir yaştan sonra her gün mutlaka C vitamini takviyesi alın. Kendinizi koruyun bu hastalığın ne olduğu belli değil. Böyle bir hastalık daha önce hiç görmedim. Buraya geldiğimde ilk 10 gün sürekli oksijen takıldı. Burada çalışanlarda sürekli hastaların moralini yüksek tutuyorlar. Benim başıma geldi sizin başınıza gelmesin. Böyle bir şey yoktur, olmaz ya falan gibi umursamazlık yapmayın. İlk gün gelip, bu testi yaptırsaydım bu hastalığı daha hafif atlatacaktım. Çok şükür şu an yaşıyorum. Benim başıma geldi, inşallah hiçbir şekilde sizin başınıza gelmesin" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bosna - Hersek Karpuzlu Aydın Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli? Define faciası! İznik define olayı ne? Define ararken kaç kişi hayatını kaybetti? Lille - Aston Villa maçı hangi kanalda, saat kaçta? Lille - Aston Villa maçı CANLI İZLE! Nesrin Cavadzade'nin yeni sevgilisi kim? Kaan Yardımcı kimdir? Kaan Yardımcı kaç yaşında, nereli? Bayhan kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Bayhan kaç yaşında, nereli? Bayhan biyografisi! VAPUR SEFERLERİ İPTAL Mİ? 18 Nisan İstanbul'da vapur seferleri iptal mi edildi? Yeşim Akıncı kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yeşim Akıncı kaç yaşında, nereli? Yeşim Akıncı biyografisi! Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title