Haberler

Son dakika haberi | Kırbaç vurmadan yarış kazanan jokey Selim Kaya: Atların yıllarca canını acıtmışız

Güncelleme:

Son dakika haberleri... yaptığı açıklamada, kırbaç vurmadan yarış kazandığını belirterek, "Daha önce 4 yarış koştuk, 4 yarışta da kazanamadık 'Benim Zaferim' ile. Aynı atlarla koşuyordu ama kazanamıyordu.

yaptığı açıklamada, kırbaç vurmadan yarış kazandığını belirterek, "Daha önce 4 yarış koştuk, 4 yarışta da kazanamadık 'Benim Zaferim' ile. Aynı atlarla koşuyordu ama kazanamıyordu. 4 aylık bir rehabilitasyon arası verdik. Ben de Cumhurbaşkanlığı koşusundan sonra yarışa çıkmayacaktım ama son 20 dakikaya kadar jokey bulamadım atımıza, ben o yüzden yarışa çıktım ve insanlarda bana, 'Böyle diyorsunuz ama nasıl olacak bu yarışta?' diye sordu. Ben de o gün atla birlikte kırbaçsız yarış kazanılacağını, kırbaçsızken atın daha mutlu olduğunu ve atı mutsuz etmeden de yarış kazanılacağını ispatlamak için o gün piste çıktık ve Allah nasip etti, 'Benim Zaferim' koştu ve burunla kazandı. O rakiplerim kırbaç vurmasalardı 2 boy önde kazanacaktım, ben vursam da 2 boy önde kazanacaktım. Sonuçta kırbaç vurmadan da kazandım" dedi.

'YARIŞ ATLARI KOŞARKEN ARTIK KIRBAÇ YEMESİN'

Yarışta kırbaç kullanılmaması fikrine karşı çıkanlara seslenen Selim Kaya, "Burada neden buna karşı çıkıyorlar? Kırbaçsız da olsa yarış bitecek. Bunun arasındaki fark ne? İnsanlar buna niye karşı çıkıyor ben onu anlamıyorum. Biz bu atların yıllarca canını acıtmışız. Başta ben olmak üzere biz bu konuda suçluyuz. Ben de yıllardır diğer insanlar gibi düşünüyordum ancak artık farkına vardım, idrak ettim. İnanıyorum ki bu dünyada bir ilk olacak ve ses getirecek. Ben istiyorum ki dünyadaki tüm yarış atları koşarken artık kırbaç yemesin" diye konuştu.

DAHA ÖNCE CEZA ALMIŞTI

Jokey Kaya, 2015 yılında iki kez aynı yarış içerisinde atlara fazla sayıda kamçı vurmaktan ceza almış, mahkeme yoluyla cezalara itiraz etmişti. Kaya'nın itirazları sonrası açılan dava 2017'de sonuçlanmış ve cezaların geçerli olduğu tespit edilmişti. Bu nedenle 2 suç için 14 gün ceza alan Kaya, aynı suçu 2 kez işlediği için Komiserler Kurulu kararı doğrultusunda 1993 yılında bitirdiği okula geri gönderilmişti. Ayrıca 2019 yılında da aynı suç nedeniyle 7 gün at binmeme cezası alan ünlü Kaya, yılbaşında aldığı karar sonrasında ilk kez yarıştı ve hiç kamçı vurmadan yarışı kazandı.

- Sakarya
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selim Kaya Kocaeli Aralık Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title