Haberler

Son dakika gündem: Diyarbakır'da, gazi ve şehit yakınlarına Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi

Güncelleme:

Son dakika haberlerine göre DİYARBAKIR'da, Cumhurbaşkanlığı tarafından şehit aileleri ve gazilere verilmek üzere gönderilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı düzenlenen törenle gazi ve şehit yakınlarına verildi.

DİYARBAKIR'da, Cumhurbaşkanlığı tarafından şehit aileleri ve gazilere verilmek üzere gönderilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı düzenlenen törenle gazi ve şehit yakınlarına verildi.

18 Eylül Gaziler Haftası nedeniyle Diyarbakır Valiliği'nce düzenlenen etkinlikte, 11 gazi ve şehit yakınına Cumhurbaşkanlığı'nca gönderilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi. Öğretmenevinde düzenlenen törene Vali Münir Karaloğlu, AK Parti milletvekilleri Oya Eronat, Ebubekir Bal, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Fuat Güney, 8'inci Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Ali Özmen, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Tören, Vali Münir Karaloğlu'un, şair Mehmet Emin Yurdakul'un 'Ya gazi ol ya şehit' şiirini okumasıyla başladı. Milletin bekası ve bayrağın ilelebet göklerde dalgalanması için canından vazgeçip ama vatanından vazgeçmeyen bütün şehitleri rahmetle andığını söyleyen Vali Karaloğlu, "Bugün burada milletimiz için gözünü kırpmadan şehadete yürüyen şehitlerimizin yakınları ile kahraman gazilerimize Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan adına 'Devlet Övünç Madalyası' tevcih etmek için toplandık. Asırlar boyunca bu toprakların müdafaası, milletin bekası, bayrağımızın ilelebet göklerde dalgalanması için canından vazgeçip ama asla vatanından vazgeçmeyen bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla yad ediyorum. Anadolu'da anneler evlatlarını kınalarla askere gönderirken, kınalı kuzularını vatanın toprağına emanet ederler. Şehit anneleri bilsinler ki onlar da bize şehitlerimizin emanetidirler. Biz onlara devlet olarak, millet olarak, vatandaş olarak, şehitlerimizin emaneti olarak bakıyoruz ve bakmaya da devam edeceğiz" dedi.

Konuşmasının ardından Vali Münir Karaloğlu, şehit ailelerine ve gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verdi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Valiliği Münir Karaloğlu Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title