Haberler

Son Dakika! Grip aşısı olabileceklerin listesi e-Nabız'a yüklendi

Güncelleme:

Son dakika! Koronavirüs salgının etkisini sürdürmesi ve kış aylarının gelmesiyle birlikte talebin artığı grip aşısı Türkiye'ye gelirken, aşı olabileceklerin listesi e-Nabız'a yüklendi. Geçen yıl 72,64 lira olan aşı fiyatı ise bu yıl da aynı oldu.

Dünya üzerinde etkisini sürdüren koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşlar tedirginlik yaşarken, kış aylarının gelmesiyle birlikte grip aşısına olan talep de ciddi şekilde arttı. Grip aşısı Türkiye'ye gelirken,"Charlson Risk Skoru" ile bireylerin çeşitli özelliklerinin göz önünde bulundurulup ancak bir puanlama sistemine dahil edilmesiyle aşı olabileceği öne sürüldü.

LİSTE e-NABIZ'A YÜKLENDİ

Vatandaşlar bu iddianın üzerine aşı olup olamayacağını merak ederken, aşı listesi e-Nabız'a yüklendi. Vatandaşlar e-Nabız uygulamasını kullanarak grip aşısı olup olamayacaklarını öğrenebilecek.

FİYAT DEĞİŞMEDİ

Öte yandan 72,64 lira olan aşı fiyat da değişmedi. Bu yıl da vatandaşlar aynı ücret üzerinden aşı yaptırabilecek. Ayrıca, artık renkli reçete sistemine alınan grip aşısında öncelik, kronik rahatsızlığı olanlar ve 65 yaş üstü olacak.

"REÇETEYİ AİLE HEKİMLERİ YAZACAK"

Konu ile ilgili bilgiler veren Antalya Eczacılar Odası Başkanı Mehmet Ertekin, ilk turda gelen aşıların, reçete sisteminden işlenerek Aile Sağlığı Merkezi'nde aile hekimleri tarafından yazılan reçeteler ile Sağlık Bakanlığı'nın e-nabız sisteminde uygun görülen kişilere, eczaneler tarafından verileceğini kaydetti.

"İLAÇ TAKİP SİSTEMİNDE KAYITLAR GÖZÜKECEK"

Ertekin, "Kronik hastalıkları ve öncelikli hasta gruplarından başlanması gerekiyor. Henüz formatları resmi olarak açıklanmadı, ama aile hekimleri üzerinden reçete sistemine girilecek. Hastamız bunu hak ediyorsa, işaretlenmiş hasta reçete yönlendirmeye gidecek ve reçete üzerinde düzenlendikten sonra renkli reçete sisteminden oluşan reçetesi de eczane ekranında klasik reçete gibi şifresiyle işlem yapılacak. Sonrasında depomuzdan stok isteyeceğiz. Yani her reçete başına kendi ilacı birebir istenecek. İlaç Takip Sistemi (İTS) üzerinde de aktif şekilde kayıtlar gözüküyor olacak. Depoda bunun teyidi alındıktan sonra hastaya özel ilacını bize sevk edecek" dedi.

CHARLSON RİSK SKORU NEDİR?

Bu puanlama aşılama için değil hastalık için getirildiğinden kimlerin yüksek riskli olduğu ile ilgili birçok tartışmaya yol açacağı belirtiliyor.

Bu endekste hamileler, aşırı kilolular ve iki yaş altındaki çocukların durumu da dezavantaj taşıyor.

0: Risk Yok

1-2 puan: Hafif Risk

3-4 puan: Orta Risk

5 ve üzeri: Yüksek Risk

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Grip Aşısı Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (51)

tayfun talipoğlu:

Hani kimler yaptırabilecek? Okurlarla dalga mı geçiyorsunuz. .

7
0
yanıtYanıtla
Xyz:

E nabız üzerinden öğrenilecek diyor

yanıt0
yanıt1
misafir:

kronik böbrek yetmezliği ve aşırı kilo var ama ''Risk grubunda değilsiniz, ileride tekrar değerlendirilecek '' diyor, ilginç ! Doktorlar bana mutlaka ol diyor, ama e-nabız olamazsın diyor, saçma bir durum. .

6
0
yanıtYanıtla
flower:

E nabız üzerinden nasıl öğrenebiliyoruz aşı olup olamayacağımızı. . ?

yanıt0
yanıt0
İlhan sencer:

Sağlık ocağından bilgi aldım az önce. E kronik hastalığı ve yaşı 60 yaş üstü olanlar var e nabızi dikkate almasın.Aile hekimlerinin de yetkisi varmış. Sağlık ocağına gidip aşı vurulacak.ancak henüz aşi gelmemiş.Aile hekimine başvurun

yanıt0
yanıt0
6.FİLO:

Seçtiklerimiz bizleri değil kendilerini güzel yaşatıyorsa, askıda ekmek kaderimizdir.

4
0
yanıtYanıtla
agc:

geçen yıl 2 milyon üzerinde gelen aşı bu sene 1. 5 milyona düştü . 65 yaş üzeri 6 milyon insan var bu ülkede . kimin umurunda . Koronaya aşı bulunsa ne olur ki ?Türkiye herhalde 1000 aşı ancak alır . Onlarında kime yapılacağı belli zaten

3
1
yanıtYanıtla
DOLARLA MAAŞ ALMAYAN adam:

Ağam bizimlen egleniyiii

2
1
yanıtYanıtla
SAĞLIKLI VATANDAŞ:

BİZİM SUÇUMUZ SAĞLIKLI BESLENİP, SPOR YAPMAK MI YANİ

3
0
yanıtYanıtla
vatandaş:

annem şeker ve tansiyon hastası sağlık çalışanı sırf 45 yaşında diye mi yüksek risk grubunda değil ??

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 51 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title