Haberler

Gazeteci Fatih Tezcan'ın paylaşımları nedeniyle 3 yıldan 6 yıla kadar hapsi isteniyor

Güncelleme:

Gazeteci Fatih Tezcan hakkında sosyal medya paylaşımlarıyla halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit oluşturduğu gerekçesiyle 3 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle dava açıldı.

Gazeteci Fatih Tezcan hakkında sosyal medya paylaşımlarıyla halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit oluşturduğu gerekçesiyle 3 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle dava açıldı. Tezcan'ın 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, gazeteci Tezcan hakkında, Twitter, YouTube ve birden fazla görsel, işitsel iletişim aracılığıyla "Fatih Tezcan" kullanıcı adıyla yaptığı paylaşımlar üzerine soruşturma başlatıldığı anlatıldı.

İDDİANAMEDE YER ALAN SUÇLAR

Tezcan'ın soruşturmaya konu olan paylaşımını "mavi tıklı/onaylı" Twitter hesabı üzerinden yaptığı belirtilen iddianamede, suçun maddi unsurunun "halk arasında endişe, korku ve panik yaratmak amacıyla hayat, sağlık, vücut veya cinsel dokunulmazlık ya da mal varlığı bakımından alenen tehdit" oluşturduğu kaydedildi.

İddianamede bu kapsamda, gazeteci Fatih Tezcan'ın "halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar cezalandırılması talep edildi.

İddianame gönderildiği Anadolu 36. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi. Tezcan'ın yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.

Kaynak: AA / Güncel

Sosyal Medya Fatih Tezcan Twitter Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (12)

eses:

Hic olmazsa vatanini satmiyor dis mihraklara

4
10
yanıtYanıtla
Kibar Adam:

3 ve 6 yila kadar istekiyor derken ceza verilmiyecek. Zamani gelince adaletin kilici keskindir.

5
6
yanıtYanıtla
Seren canj:

Birşey olmaz bu itlere korunuyor lar zaten ceza alsalar direk konuşurlar birilerini hoşuna gitmez adalet yok ki devlet zaten yok onlar talan ekibi ile ülkeyi talan ediyorlar talan ekiplerle beraber işleri çok var

yanıt4
yanıt5
Baran:

Bu herifi gördüğümde şeytan görmüş gibi besmele çekesim geliyor. Bir yaratığın tipi bu kadar mı itici olur arkadaş.

3
3
yanıtYanıtla
O AYAKLAR ARTIK KOKTU:

MILLETI IYICE SAF APTAL YERINE KOYUYORLAR SOSYAL MEDYADA FALAN TEPKILER COGALINCA MILLETIN GAZINI ALMA ADINA GÖSTERMELIK BIR SORUSTURMA VEYA YARGILAMA YAPILIYOR AMA ALLAH ICIN BUNLARDAN BIR TANESININ DAHI CEZA ALIP HAPISE GIRDIGINI BILIYORMUSUNUZ OKUDUNUZMU DUYDUNUZMU, KENDILERINE YAKIN GÖRDÜKLERININ SUCLARINA DUYARSIZ KALANLAR KARSI TARAFA ATMACA OLUYORLAR BU YANLI HUKUK VE KANUN UYGULAMASI ILE ÜLKEDE ADALET SISTEMI CÖKTÜ MILLETIN ADALETE GÜVENI YÜZDE ONBESE DÜSMÜS AMA BIZI YÖNETENLERDE TIK YOK.

1
3
yanıtYanıtla
KRİPTO:

BU ADAM SAĞ KESİMİ SOL KESİMDEN AYRIŞTIRMAYA ÇALIŞAN BİR KRİPTONE YAZIK Kİ SAĞCI GEÇİNEN ARKADAŞLAR DA BU ADAMIN PEŞİNDEN GİDİYOR

1
2
yanıtYanıtla
Maho:

Gazeteci demeyin bari bu düdüğe gazeteciliği de ayağa düşürdünüz

3
0
yanıtYanıtla
trakyalı:

olsun be dayı. . Kötü günler çabuk geçer. . Sen üzülme sen olmasanda biz oluruz dermişim.

0
2
yanıtYanıtla
maho:

nah olursun

yanıt0
yanıt0
Sahin:

O AYAKLAR KOKTU diyen yorumcu ayip oluyor benim yazacagimi sen yazmisin kutlarim seni birinci sensin sevgiler selamlar her kimsen

0
1
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title