Haberler

Son dakika haber! Erzurum'da 14 gün önce sele kapılan işçiyi arama çalışmaları sürüyor

Güncelleme:

Erzurum'un İspir ilçesinde, 14 gün önce tünelde sele kapılan işçiyi arama çalışmaları devam ediyor.

Çamlıkaya Mahallesi'nde selin bastığı yapımı süren Hidroelektrik Santrali ( Hes ) tünelinde çalışırken kaybolan işçi Mustafa Aksöyek'i (39) bulmak için jandarma, itfaiye, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ( Afad ) ekiplerince başlatılan arama çalışmaları, bölgede etkili olan yağış ve olumsuz hava koşulları nedeniyle zaman zaman kesintiye uğrasa da devam ediyor.

Arama çalışmalarına, çevre illerden AFAD ekiplerinin yanı sıra Erzurum AFAD'a bağlı dalgıçlar, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ile Sualtı Arama Kurtarma (SAK) ve belediyelere ait iş makineleri de destek sağlıyor.

Bölgede 2 grup halinde görev yapan ekipler, 4 metre yükseklik ve 400 metre uzunluğundaki tünelin içinde biriken su ve balçık yığınlarını tahliye edip tünelden çıkarılan çamur birikintilerini büyük titizlikle kontrolden geçiriyor.

Bölgede bir süre önce etkili olan yağış nedeniyle biriken suyu tahliye etmeye çalışan ekipler, tünelin iç kısmında yer alan ve "cep" olarak adlandırılan 7 metrelik alana ulaştı.

Ekipler, Aksöyek'i bulmak için tüneldeki yoğun su ve oluşan balçığa rağmen çalışmalarını gece gündüz demeden sürdürüyor.

"Bu o kadar zor bir iş ki daha önce karşılaşmadığımız bir konu"

Valisi Okay Memiş, Valilik Toplantı Salonu'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, İspir'in Çamlıkaya Mahallesi'ndeki HES inşaatında bir işçinin tünelde kaldığını hatırlattı.

Tünelin yaklaşık 400 metre uzunluğunda olduğunu ifade eden Memiş, "Çok büyük riskler alarak vatandaşımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Tüneli boşaltıyoruz, düşünün kocaman tünel. Büyük kamyonların ve iş makinelerinin içerisinde girdiği ve sığdığı tünelin tamamı sel ve balçıkla doldu." dedi.

AFAD, itfaiye, jandarma ve belediye ekiplerinin çalışmalarına devam ettiğini anlatan Memiş, şunları kaydetti:

"Ekiplerimizle tünelde biriken su ve balçıkları tahliye ediyoruz ve bu o kadar zor bir iş ki daha önce karşılaşmadığımız bir konu. Biz o işlerle uğraşırken, birinci haftanın sonunda yeniden bir sel geldi. HES'i öyle bir yere yapmışlar ki derenin tam ağzına bakıyor ve tünel yeniden doldu. Can kaybı yaşanmaması için jandarma komando timlerimiz yaylada ve aşağıda tünel içerisinde insanlar çalışıyor. Ben de tünel içerisine girdim. Ekiplerimiz içerisinde çalışıyor ve Allah korusun bir kurtarma faciasına da yol açabilirsiniz. Yağış arttığında aşağı bilgi verip tüneli terk edin diyoruz. Sel gelmeden tüneli terk ettik ve sel bastı. Ona dikkat etmeseydik Allah korusun. Bu zor şartlarda bir tek o vatandaşımız kaldı ve ona ulaşmaya çalışıyoruz."

İspir'in Çamlıkaya Mahallesi'nde 14 gün önce akşam saatlerinde etkili olan sağanakta, bölgede yapımı devam eden HES tünelinde çalışan Mustafa Aksöyek sele kapılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Çamlıkaya Erzurum AFAD HES Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title