Haberler

Niğde Demirkazık Dağı'nda, Çığ Altında Kalan Dağcılarcan Biri Kurtarıldı

Güncelleme:

Niğde'de Demirkazık Dağı'nda tırmanış yapan iki dağcıdan Hilal İşcan çığ altından kurtarıldı. Diğer dağcının kurtarma çalışmaları sürüyor.

Niğde'deki Demirkazık Dağı'na zirve tırmanışı yapan 2 dağcının üzerine çığ düştü. Dağcılardan biri çığ altında kaldı. Demirkazık Dağı'nda tırmanış yapan 2 dağcıdan Hilal İşcan çığ altından kurtarıldı. Diğer dağcı Mustafa Kemal Karakoç'u arama çalışmaları ise sürüyor.

2 DAĞCININ ÜZERİNE ÇIĞ DÜŞTÜ

Demirkazık Dağı Eznevit zirvesine tırmanış gerçekleştiren, Hilal İşcan ile erken arkadaşı Kemal Karakoç saat 16.00 sıralarında inişe geçtiklerinde üzerlerine çığ düştü.

KADIN DAĞCI DONMAK ÜZEREYKEN BULUNDU

Bölgedeki kötü hava koşullarına rağmen arama çalışmalarını sürdüren ekipler, sabah saatlerinde İşcan'ı buldu. Donmak üzere olan İşcan ise, helikoptere alınarak Adana Şehir Hastanesi'ne götürüldü. Ayrıca Karakoç ve İşcan'ın arkadaşlarıda arama çalışmalarına destek vermek amacıyla bölgeye geldi.

EKİPLER SEVK EDİLDİ

Telefonla 112 Acil'i arayan İşcan'ın yardım talebi üzerine bölgeye JAK, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi. Mümtaz Çankaya Dağevi'nden oluşturulan kriz merkezinde toplanan ekipler, İçcan ile çığ altında kalan Karakoç için yola çıktı. Adana'dan bölgeye havalanan askeri helikopter de arama çalışmalarına hava desteği sağladı. Arama çalışmalarına başlayan Jandarma Arama ve Kurtarma (JAK), Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve AFAD ekipleri'ne bir helikopterde havadan destek verdi.

DİĞER DAĞCI ARANIYOR

Diğer dağcı Mustafa Kemal Karakoç'u arama çalışmaları ise sürüyor

NİĞDE VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA YAPILMIŞTI

Niğde Valiliğinden yapılan açıklamada, Çamardı ilçesi Çukurbağ köyü Eznevit mevkisinden 112 ihbar hattını arayan vatandaşların, Aladağlar'da çığ düşmesi sonucu bir kişinin çığ altında kaldığı ihbarının ardından bölgeye JAK, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildiği bildirildi.

Açıklamada, ekiplerin kurtarma çalışmalarına başladıkları belirtildi.

AKUT Niğde Basın Sözcüsü Cavit Ünlü de gazetecilere yaptığı açıklamada, saat 16.00 civarında iki kişinin dağda mahsur kaldığı ihbarının geldiğini ifade ederek, "İhbarda birinin düştüğü ve çığ altında kaldığından bahsedildi. Helikopterin gelmesini bekliyoruz. Helikopter geldiğinde 4-5 kişilik ekip hareket edeceğiz. Önce sağ olan Hilal'i bulup, ondan sonra da düşen arkadaşın yanına varmaya çalışacağız." dedi.

Son Dakika! Niğde Demirkazık Dağı'nda, Çığ Altında Kalan Dağcılarcan Biri Kurtarıldı

Son Dakika! Niğde Demirkazık Dağı'nda, Çığ Altında Kalan Dağcılarcan Biri Kurtarıldı

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Helikopter Niğde AFAD 3.Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (29)

KADIYA SORUN:

KİMSE KUSURA BAKMASIN BÖYLE BİR SPOR OLMAZ OLSA OLSA BUNUN ADI ECELE MEYDAN OKUMA OLUR TIRMANIYOSUN KARA KIŞ AYLARINDA SİVRİ KAYALARA ONDAN SONRA İMDATTT DİYE BAĞIRIYORSUNUZ SONRADA DEVLETİN JANDARMASINI AFATINI POLİSİNİ AMBULANSINI DAĞLARA DOĞRU VE HATTA HALİKOPTERLERİNİ TEPELERE DOĞRU MEŞGUL EDİYORSUNUZ ASLINDA BİRİLERİ DAĞLARA TIRMANMADAN ÖNCE İMZA ATTIRACAKSIN BANA BİRŞEY OLURSA BURALARA ÇIKMAYIN DİYE

19
15
yanıtYanıtla
MUHİTTİN:

Bi sen biliyon

yanıt0
yanıt0
KADIYA SORUN:

MUHİTTİN KES SESİNİ SEN BİLİYOMUSUN BİR HELİKOPTERİN O DAĞLARA TIRMANIRKEN YAKTIĞI BENZİN GAÇ LİRA TUTUYOR BİRİLERİNİ ŞEYİNİ ZEVKİ İÇİN DEYERMİ

yanıt3
yanıt3
Dağlar seni çağırıyor.:

Lan biraz iyi düşünün be, umarım yolda giderken kaza geçirirsinde ambulans çapğırmak zorunda kalırsında anlarsın. Bunu anlayacak kapasitenizmi yok la sizin. risk hayatınızın her tarafında var. bu ambulansı çağırmakla ambulans helikopteri çağırmak arasındaki farkı açıkla. şimdi dersin ambulansın yaktığı yakıtmı helikopterin yaktığı yakıtmı. senin çağırdığın kadar biz helikpter çağırmıyoz. götünüz başınız ağrıyınac hemen koşun hastanelere acillere sanki acillik durumunuz var doldurun hastaneleri

yanıt1
yanıt3
DERİN GÖLGE:

millet ekmek parası bulamıyor bunların keyfine bak bir sürü masraf ve zaman kayıbı

13
12
yanıtYanıtla
tırcı osman:

abi bu dağcıların işi gücü yok mu, bari çıkmışken çevreyi temizle desen çıkmazlar, bakın karton naylon topladılarsa kurtarın, yoksa bırakın abey

6
16
yanıtYanıtla
MUHABBET GUŞU:

ÇOK HAKLISIN AZINA SAĞLIK BİRDE BUNLAR ÇIKTI BAŞIMIZA İŞİN YOKSA URAŞ DUR

yanıt2
yanıt4
Kürşad:

Kışın ortasında macera aramak nedir arkadaş.hiç uğruna ölüp gidiyorsunuz..

10
9
yanıtYanıtla
Karanlık:

Benim asıl anladığım şudur ya kardeşim her yıl aynı yerde sözde bu dağcı denilen kişiler mahsur kalıyor . siz reklammı yapıyorsunuz. kış günü işinizin adı ne . madem çıkacaksınız güz mevsiminde yada baharın olmadı yazın çıkın. devletin bir helikopterinin oraya varması devlete maliyet değilmi. orada devlet adına işmi yapıyorsunuz. . bu helikopter benim vergilerimle yakıt alıyor hakkımı helal etmiyorum.

4
11
yanıtYanıtla
dandil selahattın:

geçmiş olsun ama millet ekmek bulamıyor siz dağlarda keyf yapiyorsunuz dağa çıkan cigna katlanır

3
11
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title