Haberler

Son Dakika: Beyrut'u yıkan büyük patlamada ölü sayısı 135'e yükseldi

Güncelleme:

Son dakika: Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki liman bölgesinde meydana gelen şiddetli patlamanın bilançosu artıyor. Sağlık Bakanı, ölü sayısının 135'e yükseldiğini, 5 bin yaralı ve onlarca da kayıp olduğunu söyledi.

Beyrut'taki şiddetli patlamada ölü ve yaralı sayısı her geçen dakika artıyor. Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, " Beyrut Limanı'nda dün meydana gelen patlamada ölü sayısı 135'e yükseldi, ayrıca yaklaşık 5 bin yaralı onlarca da kayıp var." dedi.

Yaralıları hızlı bir şekilde tedavi etmek için sahra hastanelerini hizmete sokma konusunda anlaştıklarını kaydeden Hasan, Bakanlığın söz konusu hastanelerin yerleştirileceği alanların belirlenmesini talep ettiğini ve ordunun yönetimine güvendiklerini belirtti.

"ORTAK BAĞIŞ YÖNETİMİNE KARŞI DEĞİLİZ"

Ortak bağış yönetimine karşı olmadıklarını ancak ülkelerin yardım olarak sundukları sahra hastanelerin teslim alınmasının Bakanlığın yetkisi dahilinde olduğuna işaret eden Bakan Hasan, yardımların havalimanından Sağlık Bakanlığı'na ordunun gözetimi altında yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Lübnan'daki Beyrut Limanı'nda meydana gelen patlama nedeniyle Yüksek Savunma Konseyi, başkent Beyrut'u "felaket bölgesi" ilan etmişti.

300 BİN KİŞİ EVSİZ KALDI

Beyrut Valisi Mervan Abbud ise patlama nedeniyle 300 bin kişinin evsiz kaldığını açıkladı. Abbud, patlamadan kaynaklanan hasarın kentin neredeyse yarısını etkilediğini belirterek, "Beyrut'taki yıkımın maliyetinin 3 milyar dolardan fazla olduğu tahmin ediliyor" dedi.Vali Abbud, patlama sonucu yüz binlerce kişinin en az 2 ay boyunca evine dönmeyeceğini bildirdi.

AFRİKA'YA GÖNDERİLMEK ÜZEREYKEN İNFİLAK ETTİ

Beyrut Limanı'ndaki patlamada 6 yıldır bir depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitratın infilak etmişti. Lübnan Emniyet Müdürü Abbas İbrahim, Lübnan Yüksek Savunma Konseyi'nin toplantısı sonrası yaptığı kısa açıklamada, söz konusu amonyum nitratın Afrika'ya gönderilmek üzereyken limanda infilak ettiğini söyledi. Lübnan Gümrük Genel Müdürü Zahir, "Beyrut Limanı'ndaki patlayıcı maddelerin oluşturduğu tehlike için 6 kez yargıya başvuruda bulunduk" dedi.

EKONOMİYE CİDDİ DARBE VURDU

Beyrut Valisi Mervan Abbud, Beyrut Limanı'nda meydana gelen patlamanın 3 ila 5 milyar dolar hasara yol açtığını belirtti. Abbud, "Patlama sonucu evlerini terk etmek zorunda kalan yüz binlerce kişi, 2-3 aydan önce evlerine dönemez." ifadesini kullandı.

6 TÜRK VATANDAŞI YARALANDI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Lübnan Dışişleri Bakanı ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Çavuşoğlu, "Lübnan'daki patlamada yaralanan vatandaş sayımız 6'ya yükseldi. 5'i hafif yaralı, ameliyat olan bir vatandaşımızın da durumu iyiye gidiyor. Aileleriyle de iletişim halindeyiz." açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Beyrut Limanı Lübnan Beyrut Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (18)

hakan:

ALLAH rahmet eylesin büyük acı cok zor aile evlat acısı her türlü ani ölümden korusun çok zor

17
0
yanıtYanıtla
hizbullah artık allahına kavuşabilir:

daha dikiş turumazlar izleyelim görelim, bunların işidten farkı yok

3
11
yanıtYanıtla
Az?rbaycanlı:

Ermenilere destek çıkarsanız böyle olur işte.

2
12
yanıtYanıtla
Kazasız kul olmaz ekibi:

O patlamayla. Çevrede 1000 insan varsa. Sonucu siz düşünün o basınçla uzakta olan bir insan bile organları ciğeri patlar çok güçlü oatlamaydi Allah korusun. OSGB önemli önemli

13
0
yanıtYanıtla
dmk:

Dünya ağlmalı dünya utanmalı dünya sessiz kalmamalı

3
9
yanıtYanıtla
cimbomlu:

lübnan degilmiydi ermenilere destek veren Türkiyeye karsi , eh aglamak yok.

5
6
yanıtYanıtla
AYHAN:

İçim yanıyor bosnâda doğutürkistanda lübnanda suriyede filistinde yemende mısırda filistinde zalime yalakalık yapacağına hey suudiler birleşik arap emirlikleri ve müslüman devletleri türkiye büyük osmanlı ekseninde birleşip zalime durdeme zamanı

2
8
yanıtYanıtla
hadi ordan:

hadi ordan bi miliyyetçilik yaprsın bi osmanlıcılık yaparsın yok bir de benim eksenimde birleş diyorsun . . . adam demez mi abbasiler ekseninde birleşelim diye her tarafınız milliyetçilik kokuyor birazcık humanist olun humanist. . . en azından ekolojist olun

yanıt7
yanıt1
OSMAN:

Emperyalist masonların müslüman lar üzerinde oynadığı bir oyun

4
3
yanıtYanıtla
BİLİRKİŞİ:

Terörist ülkenin bomba deposu patladı demogoji yapmaya gerek yok , ne yaptılarsa kendileri yaptılar. Bütün ülkelerde patlayıp duran tüm bombalar oradan geliyordu. Türkiyede Ankara İstanbul güneydoğu illerinde patlayıp yüzlerce canımızı alan bombalar orada depolanıyordu oradan geliyordu. İsrail bunu bildiği halde oraya saldıramadı yok edemedi çünkü çok şehir içinde bir bölge. Şimdi büyük ihtimalle kaza ile patladığını düşünüyorum. 6 diyorlar ama daha uzun süredir belki orada terör mühimmatı var

2
3
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title