Haberler

Son Dakika: Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki insani ateşkes başladı

Güncelleme:

Son dakika: Azerbaycan ile Ermenistan'ın üzerinde anlaştığı insani amaçlı geçici ateşkes yürürlüğe girdi. Ateşkes şartları esirlerin ve ölülerin takasını kapsıyor.

Azerbaycan ve Ermenistan'ın üzerinde anlaştığı insani amaçlı geçici ateşkes, yerel saatle 00.00'da yürürlüğe girdi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu eş başkanı ülkeleri ABD, Rusya ve Fransa devlet başkanlarının 1 Ekim tarihli bildirisi ile AGİT Minsk Grubu eş başkanlarının 5 Ekim tarihli bildirilerine dayanarak ve 10 Ekim tarihli Moskova bildirisine uygun olarak kabul edildiği bildirilen geçici ateşkes kararı, yerel saatle 00.00'dan itibaren uygulamaya girdi.

Ateşkes şartları; esirlerin ve ölülerin takasını kapsıyor.

NE OLMUŞTU?

Ermenistan ve Azerbaycan, Moskova'da yapılan görüşmelerde, 10 Ekim saat 12.00'dan itibaren geçerli olmak üzere Dağlık Karabağ'daki cenazelerin ve esirlerin değişimini öngören insani amaçlı "ateşkes" kararı almıştı.

Ermenistan ordusunun, ateşkesin üzerinden 24 saat geçmeden Azerbaycan'ın Gence kentine füzelerle saldırması sonucu 10 kişi ölmüş, 35 kişi yaralanmıştı.

15 Ekim'de de Terter kentinde defin töreni için mezarlığa giden sivillere yönelik düzenlenen saldırıda, 4 kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi de yaralanmıştı.

Dün gece saatlerinde Gence'ye füzelerle bir saldırı daha düzenlemiş, 13 sivil yaşamını yitirmiş, 50'nin üzerinde sivil yaralı olarak enkaz altından çıkartılmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Azerbaycan Ermenistan Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (13)

saldır:

feth istiyoruz . karabağ bizimdir

1
2
yanıtYanıtla
erdal:

Daha önce aldınız da ne oldu? Bu verilen kararları aklım almıyor. Ermenistan yeni füze saldırısı yapsın diye mi beklenecek. Vurun tüm askeri hedeflerini gitsin.

2
1
yanıtYanıtla
HAMZA:

ALİYEV NASIL GÜVENDİN KİME GÜVENDİN ŞİMDİ YİNE SALDIRCAK HALKINA DURDUĞUN AN ZAMAN KAZANIYOR ERMENİ

2
1
yanıtYanıtla
NE ATESKESI:

YINE ATESKES VARKEN FUZE ATACAK ERMENILER SIVILLERE

1
2
yanıtYanıtla
Adanali:

Ermenilere neden nefes aldiriyorsunuz, yetmedimi itlerin yaptiklari

1
1
yanıtYanıtla
ALper:

Avrupa daki gazeteler, Azerbaycan in ateskesi bozdugunu falan yaziyor. . . Turk ve Azerbaycan Disisleri , butun araclari kullanarak 24 saat araliksiz propaganda yapin. . . Avrupa ve amerika Turk dusmani bilerek yalan soyluyor ve Turk dusmanligi yapiyor. . Bunlarin ikiyuzlugunu aslinda insani acidan ilkel yaratiklari oldugunu ispat edecek dellileri surekli paylasin. . . Ama su disisleri mesajlarini twitter dan falan Turkice yazip durmayin , biz zaten biliyoruz bunlarin ne kadar Allahsiz kitapsiz oldugunu. . .

1
1
yanıtYanıtla
Aliyevtop:

Kes lan

yanıt0
yanıt0
alim:

yeniden toparlanmaları içimi ateşkes yapılıyor bakın görür sünüz ateş kesi yine . onla bozarlar. durmak yok deveam toparlanmak için yapıyorlar yeni ve etkili silaslar verilecek ellerine. gayeleri. bu. bunlara aman ve zaman verilmez.

1
1
yanıtYanıtla
Xyz:

Ermeniler ateşkesten falan anlamaz zaman kazanmaya çalışıyorlar, Azerbaycan daki silah ve techizat onlarda olsaydı her yeri dümdüz ederlerdi, karabağ kurtarılmadan ateşkes ilan edilirse Azerbaycan kaybeder, ya çekilecekler ya ölecekler, onlar başka dilden anlamaz.

1
0
yanıtYanıtla
Murat:

Benim anlamadigim herkez azerbagcanin arkasindayuz diyor. Destekliyoruz diyor. Nerdeler

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title