Haberler

İngiltere'den müjde gibi araştırma: Pfizer-BioNTech aşısı ilk dozunda 'mükemmel koruma' sağlıyor

Güncelleme:

İngiltere'de yapılan bir araştırmada, Türk bilim insanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin geliştirdiği Pfizer-BioNTech koronavirüs aşısının ilk dozunu yaptıranların yüzde 99'unda "güçlü bağışıklık tepkisi" oluştuğu bildirildi. Araştırma ile ilgili konuşan İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, çalışmanın aşıların virüse karşı "mükemmel" koruma sağladığına ilişkin daha fazla kanıtı ortaya koyduğunu belirtti.

İngiltere Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Oxford, Sheffield, Liverpool, Newcastle ve Birmingham Üniversitelerinden bir grup araştırmacının, Pfizer-BioNTech Kovid-19 aşısının ilk dozunu yaptıran sağlık çalışanlarında aşıdan sonra oluşan bağışıklık tepkisini incelediği belirtildi.

Açıklamada, 9 Aralık 2020-9 Şubat 2021 tarihleri arasında, ilk doz aşıyı yaptıran 257 sağlık çalışanından alınan kan örneklerinde T hücresi ve antikor tepkilerinin analiz edildiği kaydedildi. İlk doz aşıyı yaptıranların yüzde 99'unda güçlü bağışıklık tepkisinin oluştuğu aktarılan açıklamada, aşının, Kovid 19 kaynaklı şiddetli hastalığa karşı da koruma sağladığı bilgisine yer verildi.

"İLK DOZ ÖNCELİK VERİLİP DAHA FAZLA KİŞİ AŞILANMALI"

Açıklamada, araştırma sonuçlarının, ilk dozu yüksek koruma sağlayan Pfizer-BionTech'in Kovid-19 aşısının ikinci dozunun uzun süre sonra yapılabileceği görüşünü desteklediği ve ilk doza öncelik verilmesiyle risk grubunda yer alan daha fazla kişinin korunabileceği bildirildi.

KORONA GEÇİRİP AŞI YAPTIRANLARIN ANTİKOR DÜZEYİ DAHA YÜKSEK

Kovid-19 geçirdikten sonra bir doz aşı yaptırmış kişilerdeki T hücresi ve antikor tepkisinin Kovid-19'a yakalanmadan bir doz aşı yaptırmış kişilere kıyasla daha yüksek olduğu dile getirilen açıklamada, aşıdan sonra oluşan T hücresi ve antikor yanıtının ne kadar sürdüğünün ise henüz bilinmediği ifade edildi.

MÜKEMMEL KORUMA SAĞLIYOR

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, çalışmanın aşıların virüse karşı "mükemmel" koruma sağladığına ilişkin daha fazla kanıtı ortaya koyduğunu belirtti. Hancock, yürüttükleri "başarılı" aşılama programı sayesinde ülkedeki yetişkinlerin yüzde 50'sinden fazlasının aşı olduğunu ve temmuza kadar tüm yetişkinlere aşı sunmayı hedeflediklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Pfizer Haberler

500

Yorumlar (9)

214214:

aşıyı satmak için açıklama yapıyolar da sonuçlar ortada. felç olanları ölenleri gördük. . .

5
9
yanıtYanıtla
Arda:

Satıcı Malına kötü der mi

4
7
yanıtYanıtla
Pukay:

Biz bulduk

1
7
yanıtYanıtla
adonis:

Almanya''da almanların eğitim sisteminde yetişmiş, Almanya''nın finans sistemi ile firmasını kurmuş, türk kökenli alman bilim adamları bulmuştur. . . bak dikkat ilk cümledeki önemli nokta alman eğitim sistemi ve alman finanas sistemi, aynısı burada olsa burada bulacaklardı.

yanıt4
yanıt1
Almanci:

Mrna genleri degistiren aci, dertleri insanlari zayiflari öldürmek ve islami bitirmek. Tek tip insan, dinsizlik, tek ülke yönetimi, bunlar seytana hizmet edenler.

1
2
yanıtYanıtla
Veli:

Hiçde ilk defa değil geçen yıldan bu yanadır 10 larcası için önce böyle mükemmel falan edebiyatları yapıldı bu çıktı^ındada kurtulduk naraları atıldı şimdide öldürdüğünü öldürmeyi başaramadığınıda sakat bıraktığını duyuyoruz.

2
1
yanıtYanıtla
Mertcee27:

Bu kadar olumsuz yorum yapanlar hiç bir ilacı kullanmasınlar. Yan etkisi olmayan bir ilaç aşı veya riski olmayan ameliyat yok. Bunu anlamamakta ısrar eden insanlarımız var. Beyin gücüne sahip çıkmazsak, beyin göçünü kabullenmek zorundayız.

0
1
yanıtYanıtla
Planlı:

Plan tıkır tıkır işliyor valla.Önce virüsü yaydılar şimdi yeterli ölümün olmasını bekliyorlar..

1
0
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Bizde de yapılmaya başlanacak ya, översiniz artık.. Daha önce de yerden yere vuruyordunuz bu aşıyı..

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title