Haberler

Son Dakika: Almanya Başbakanı Merkel: AB ülkelerinin tümü Doğu Akdeniz'de Yunanistan'ı desteklemeli

Güncelleme:

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Doğu Akdeniz'de Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan gerginlikle ilgili bir açıklama yaptı. Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile konuyu yoğun bir şekilde tartıştıklarını söyleyen Merkel, "Tüm AB ülkeleri Yunanistan'ı desteklemek zorunda" ifadelerini kullandı.

"YUNAN DOSTLARIMIZI DESTEKLEME GÖREVİMİZ VAR"

Merkel şunları söyledi "AB üye ülkeleri olarak hepimizin, Yunan dostlarımızın haklarını ve söylediklerini ciddiye alma ve haklı oldukları yerde destekleme görevimiz var. Ancak ben gerilimin artmaması için çaba sarf ettim. Bu bazen sadece her iki tarafın tekrar tekrar konuşmasıyla mümkündür. Ekonomik bölgelerin pay edilmesine ilişkin oradaki tartışmalar ancak birlikte yürütülebilir. Almanya, bunun için çaba sarf ediyor."

BUGÜNE KADAR TARAFSIZ KALMIŞLARDI

Almanya, bugüne kadar Doğu Akdeniz'de yaşanan Türkiye-Yunanistan gerginliğiyle ilgili olarak tarafsız bir konumda kalmış ve sorunun karşılıklı diyalog yoluyla çözülmesinden yana olduğunu belirtmişti. Merkel'in yaptığı açıklama Almanya'nın konuyla ilgili politika değişikliğine gitmiş olabileceğini düşündürdü.

Öte yandan Türkiye ve Yunanistan arasında Doğu Akdeniz gerilimi devam ederken, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas arabuluculuk ve ortamı sakinleştirmek için önceki gün Atina ve Ankara'yı ziyaret etmişti.

MİKROFON AÇIK KALDI

Almanya'nın arabuluculuk hamlesi uluslararası kamuoyunda pozitif bir gelişme olarak lanse edilirken dün akşam Berlin'de Avrupa Birliği ülkelerinin savunma bakanları bir araya geldi. Kritik zirve öncesinde kameralara poz veren Almanya Savunma Bakanı Kramp-Karrenbauer ile AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell arasındaki bir diyalog mikrofonlar açık kalınca ortaya çıktı.

TÜRKİYE İLE İLGİLİ YORUMU DİKKAT ÇEKTİ

Josep Borrell, mikrofonların açık olduğunu bilmeden Almanya'nın arabuluculuk çabalarını Alman Savunma Bakanı'na sorunca, Kramp-Karrenbauer çok net açıklamalarda bulundu. Mikrofonların açık olduğunu bilmeyen Kram-Karrenbauer, Borrell'in görüşmeler nasıl gitti sorusuna, "Zor geçti. Yunanistan tarafı biraz daha sorunsuzdu fakat Türkiye tarafı gerçekten çok zorluydu" ifadesini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Angela Merkel Doğu Akdeniz Yunanistan Almanya Dünya Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500

Yorumlar (220)

Erkin dogrusoyler:

Bu bir supriz olmamali. Bunlar, Turkiyeyi guclu bir Ulke, ulus olarak gormek istemiyorlar, bundandirki, kendimizi asla vede asla kandirmamak gerek. Turkum dostu Turktur.

47
3
yanıtYanıtla
İZMİRLİ:

BU TİYATROLARIN TAMAMI İKTİDARI PARLATMAK, MİLLİYETÇİ DUYGULARI ÖN PLANDA TUTMAK İÇİN OYNANAN ÜST AKIL OYUNLARIDIR. AYASOFYA İLE DİNDARLARIN RUHU OKŞANDI, ŞİMDİ SIRA MİLLİYETÇİLERDE. AMAÇ İKTİDARDAN KOPUŞU ENGELLEMEK. O GAZ VAR MI YOK MU BELLİ DEĞİL VE HİÇ BİR ZAMAN ÇIKMAYACAK. . . . . KEŞKE ÇIKSA ÜLKEM ADINA ÇOOK MUTLU OLURUM AMA HERŞEY YALAN. . . . . BU KADAR VATAN SEVDALISI YERLİ MİLLİ HÜKÜMET VARSA NEDEN KÖPRÜ GEÇİŞ TAAHÜTLERİ DOLAR ÜZERİNDEN VE ANLAŞMAZLIK DURUMUNDA LONDRA MAHKEMELERİ YETKİLİ??????

20
26
yanıtYanıtla
murat:

Cahillik zor ve kardeşim. Sizleri milleti burada kışkırtsın diye parayla mı tutuyorlar ? İstemediğin bir hükümet var diye bu kadar zalim olmayın. Biraz ülkenizi düşünün milletinizi düşünün. Sizin oralarda tarih dersi vermediler mi ? Atatürkün milliyetçiliğinden zerre nasiplenmediniz mi ? ALLAH ıslah etsin .

yanıt5
yanıt5
Bakıyorum:

Tipik heykelci ayyaş zihniyeti

yanıt4
yanıt10
İZMİRLİ:

MURAT, , ATATÜRKÜN MİLLİYETÇİLİĞİNDE TÜRK LİRASI GEÇERLİ VE TÜRK MAHKEMELERİNE GÜVENEN BİR LİDERDİR MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. . . . . . HE BU ARADA FESLİ DELİ KADİR ABİNİZE SELAMLAR. . . . .

yanıt11
yanıt3
ASDF:

önüne gelene eyyy diye seslenirsen böyle olur.

13
26
yanıtYanıtla
Milli:

Şimdi vatan hainleri bayram ediyor biz burada oluruz? fakat siz Suriye ye kaçar mı siniz vatan hainleri

12
27
yanıtYanıtla
Kara cahillik başa bela:

Vatan haini kim vatan sever kim gözünü aç ta gör.

yanıt10
yanıt1
REALİST:

Haksız eleştiri yapanlara ve yersiz olarak ülkeyi kötüleyenlere karşıyım. Fakat biz şöyle uçuyoruz böyle uçuyoruz diyenleri eleştirdiğimde ''vatan haini '' diyenlere ayrı bir ayar oluyorum. Akdeniz konusuna gelirsek haklı olan taraf biziz.

yanıt8
yanıt0
Düşünen deli:

Dostmuş gibi görünüp yillarca pkk ya destek verdiler en azından safınız belli olsun kim dost kim düşman görelim.

36
3
yanıtYanıtla
Tüm 220 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title