Haberler

Son ankette sürpriz sonuçlar! Cumhur İttifakı yükselişte, Millet İttifakı yakaladığı ivmeyi kaybetti

Güncelleme:

Metropoll Araştırma, kasım ayının seçim anketi sonuçlarını açıkladı. Ekim ayı anketinde 32,6 oy toplayan AK Parti bu ay yüzde 34,3 oy aldı. Geçen aya göre yüzde 2,6 düşüş yaşayan CHP yüzde 22,6 oy toplarken İYİ Parti de oylarını yüzde 0,6 artırdı. Bu partileri yüzde 12,8'le HDP takip ederken MHP de yüzde 6,6 oy topladı. Böylece oylarını yüzde 0,9 artıran Cumhur İttifakı'nın oy oranı toplamda yüzde 40,9 olurken 2 puan kaybeden Millet İttifakı'nın oy oranı ise yüzde 37,5'e düştü.

Metropoll Araştırma şirketi, kasım ayında yaptığı Türkiye'nin Nabzı isimli çalışmasında vatandaşlara, "Bu Pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" sorusunu yöneltti. Şirket, topladığı verileri derleyerek sonuçları resmi sosyal medya hesabından paylaştı.

AK PARTİ YÜZDE 34'Ü GEÇTİ

Buna göre; kararsızlar dağıtılmadan önce Cumhur İttifakı üyesi AK Parti'nin oy oranı yüzde 26 iken kararsızlar dağıtıldıktan sonra bu oran yüzde 34,3'e yükseldi. Cumhur İttifakı'nın diğer ortağı MHP'nin oy oranı ise kararsızlar dağıtılmadan önce yüzde 5 olurken kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 6,6 oldu. Böylece Cumhur İttifakı'nın iki ortağının toplam oy oranı kararsızlar dağıtılmadan önce yüzde 31 oldu. İki partinin kararsızlar dağıtıldıktan sonraki oy oranı ise yüzde 40,9 seviyesine çıktı.

CUMHUR İTTİFAKI OY ORANINI ARTIRDI

Cumhur İttifakı ekim ayında yüzde 40 oy toplamıştı. Kasım ayında oyunu 0,9 artıran Cumhur İttifakı dikkat çekti.

CHP'DE BÜYÜK DÜŞÜŞ

Millet İttifakı'nın iki ortağından biri olan CHP, kararsızlar dağıtılmadan önce yüzde 17,1 oy topladı. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra bu oran yüzde 22,6'ya çıktı. İttifak'ın diğer ortağı İYİ Parti ise kararsızlar dağıtılmadan önce yüzde 11,3 alırken kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 14,9 oy toplayabildi. Böylece Millet İttifakı'nın iki ortağı kararsızlar dağıtılmadan önce yüzde 28,4 oy topladı. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra ise bu oran yüzde 37,5'e yükseldi.

Son ankette sürpriz sonuçlar! Cumhur İttifakı yükselişte, Millet İttifakı yakaladığı ivmeyi kaybetti

MİLLET İTTİFAK OY KAYBETTİ

Millet İttifakı'nın ekim ayındaki oy oranı ise yüzde 39,5 olmuştu. Böylece Millet İttifakı'nın oy oranı geçen aya göre yüzde 2 düştü.

HDP OYUNU ARTIRDI

Araştırmada HDP'nin oy oranı ise kararsızlar dağıtılmadan önce yüzde 9,7; kararsızlar dağıtıldıktan sonra 12,8 oldu. HDP geçen aya göre, oyunu yüzde 1 artırdı.

DEVA PARTİSİ YÜZDE 3'E DAYANDI

Yeni kurulan partilerden olan Gelecek Partisi'nin listede yer almaması dikkat çekerken Ali Babacan'ın kurduğu DEVA Partisi kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 2,9 oy aldı. Muharrem İnce'nin partisi Memleket Partisi ise kararsızlar dağıtıldıktan yüzde 2 oy topladı. Saadet Partisi ise kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 1,5 oy almayı başarabildi.

KARARSIZLARIN OY ORANI YÜKSELDİ

Araştırmada, kararsızlar ve protesto oy vereceğini söyleyenlerin toplamının yüzde 19,1 olması da dikkat çekti.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Memleket Partisi Deva Partisi İYİ Parti MetroPOLL AK Parti MHP Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı?
500

Yorumlar (11)

TIRNAKÇI CEMİL AMCANIZ:

Neredeyse DEVA partisi Mhp'yi geçecek , Bahçeli gitmeden mhp toparlanamaz ,eritti bitirdi partiyi herkesi uzaklaştırdı.

87
16
yanıtYanıtla
Muhsin Muhsin:

İktidar güdümlü kamuoyu araştırma şirketi, metropol..sen senin ağa babaların bilsinlerki, kırmızı kar yağsa bile bunlar bir daha siyaset sahnesine çıkamazlar. Onlarca şirket cumhur ittifakı dip yaptı diyor, metropolun dediğine bak. Kargalar güler.

66
27
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

Dünya nın her yerinde ve Türkiye de bağımsız tarafsız bir Araştırma şirketi yoktur... Tarafına göre gündeme göre günün şartlarına adamına göre şerbeti verir... İnanmayın... Çıkın anketi kendiniz yapın tanıdıklarınından gözlemleyin yeterli.

57
10
yanıtYanıtla
YOĞURTÇU :

GÜNDEM YARATMAYIN SANDIKTA GÖRECEĞİZ KİM KİME FARK ATTI...

52
15
yanıtYanıtla
Barbaros:

MHP ikinci lige düştü

34
6
yanıtYanıtla
Murat Karabulut:

Iste firsat seçime gidilsin kazanirlar kesin..gorelim bakalim kim ondeymis degilmis.

30
6
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

Mansur yavaş tek başına süpürecek oyları

26
8
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Imam, mehapeyi nasil bilirdiniz deyince cemaatten cevap alinamayacak ve imam da gömün o zaman deyiverecek... En azindan ben birseyler diyeyim bari: Allah rahmet eylesin.

20
6
yanıtYanıtla
Erkan :

Hdpnin oyu yüzde 18 bu seçimde 5 milyon hdye oy veren ilk kez oy kullanacak secmen var

16
9
yanıtYanıtla
bekir yapici:

rahmetli demirel siyasette 24 saat cok uzun süredir demisti o yüzden dereyi görmeden paca sivamiyalim ve her anketede bel baglamayalim inanmayalim derim cünki anket sonuclari sorus sekiline paraya ve yandasa göre degisiklik gösterebilir.

16
8
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title