Haberler

Soma Davası Öncesi Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Değişti

Türkiye’nin gündeminde bulunan Soma davasının ikinci duruşmasının başlamasına 2 gün kala Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) yayınladığı kararname ile Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı’na atandı.

Türkiye'nin gündeminde bulunan Soma davasının ikinci duruşmasının başlamasına 2 gün kala Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yayınladığı kararname ile Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı'na atandı.

HSYK 2015 Ana Kararnamesi yayımlandı. Kararnameye göre 263'ü idari, 2 bin 401'i adli olmak üzere 2 bin 664 hakim ve savcının görev yeri değişti. Soma davasının ikinci duruşmasının başlamasına 2 gün kala HSYK'nın yayınladığı kararname ile Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner de Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı'na atandı. Akhisar'a ise Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı atandı.

Göreve 2001'de Sinop'un Boyabat ilçesinde hakim olarak başlayan ve burada 3 yıl hakimlik yaptıktan sonra sırasıyla 2 yıl Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde, 2006-2008 yılları arasında Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde, 2008-2011 yılları arasında Van merkezde, 2011-2014 yılları arasında da Tekirdağ merkezde Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptıktan sonra Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan Mehmet Nadir Yağcı, 17 Temmuz 2014'de Çerkezköy'deki görevine başladı.

Akhisar'daki atamalar şöyle:

Akhisar Hakimi Esin Çulha, Balıkesir Hakimliği'ne

Akhisar Cumhuriyet Savcısı Ali Erdal Güneri, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na,

Akhisar Hakimi ve İlçe Seçim Kurulu Başkanı Arzu Özkan Şahiner, Bilecik Hakimliği'ne,

Akhisar Hakimi Talha Altıntop, Gaziosmanpaşa Hakimliği'ne,

Akhisar Hakimi Aysel Bambul, Şanlıurfa Hakimliği'ne,

Akhisar Hakimi Handan Güneri, İstanbul Hakimliği'ne,

Akhisar Cumhuriyet Savcısı Koray Kesgin, Finike Cumhuriyet Başsavcılığı'na,

Akhisar Cumhuriyet Savcısı İnan Toptimur, Ceyhan Hakimliği'ne,

Akhisar Hakimi Murat Sopacı, Torbalı Hakimliği'ne,

Akhisar Hakimi Uğur Sönmez, Lice Hakimliği'ne,

Akhisar Cumhuriyet Savcısı Hasan Yılmaz, Eruh Cumhuriyet Savcılığı'na,

Akhisar Hakimi Aynur Yılmaz, Eruh Hakimliği'ne,

Akhisar Hakimi Subay Özdemir, Karlıova Hakimliği'ne atandı."

Akhisar Hakimliği'ne ise Tunceli Hakimi Feyza Altınkaya, Şirvan Hakimi Cafer Küçükkaraca, Bayramiç Hakimi Emre Turgut, Arapgir Hakimi Rıdvan Remzi Çabuk, Kahta Hakimi Emel Yıldız, Siirt Hakimi Gökhan Bayrak, Gevaş Hakimi Ali Ören, Pazar Hakimi Şule Tunç, Horasan Hakimi Esra Dokur, Artova Hakimi Halil Erkeş atandı. Akhisar Cumhuriyet Savcılığı'na ise Tunceli Cumhuriyet Savcısı Osman Altınkaya atandı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Bilecik Akhisar Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title