Haberler

Togemder nedir? TOGEM-DER açılımı nedir? Togemder neler yapmaktadır?

Güncelleme:

TOGEMDER sıklıkla gündeme gelen ve merak edilen yapılardan biridir. Son olarak Ezgi Sertel'le Fazlası Zarar programında da bahsedilen TOGEMDER hakkında merak edilenleri sizler için derledik. TOGEMDER görevi nedir, amaçları nelerdir?

Ezgi Sertel'le Fazlası Zarar programında da sık sık gündeme gelen konulardan biri olan TOGEM-DER hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

TOGEMDER NEDİR?

Togemder amaçlarını şu şekilde belirmektedir:

"Toplumumuzun en küçük birimi olan aile ve aile fertlerinin örf ve adetlerinin geliştirilmesi, üyelerin bilimsel ve kültürel olarak ilerlemesine katkı sağlamayı, bu konuda çalışmalarda bulunanlarla işbirliği yapmayı, sosyal yardımlaşma ve dayanışmaya katkı sağlamayı, muhtaç durumda oldukları tespit edilen ailelere yönelik olmak üzere yiyecek, giyecek, yakacak vb. yardımlarda bulunmayı, madden bağış yapmayı, gıda bankacılığı usul ve esaslarına göre gıda, temizlik, giyecek ve yakacak maddeleri üreten firmalardan Maliye Bakanlığı'nın belirlediği usul ve esaslar çerçevesinde maliyet bedeli karşılığı belge alınarak, ihtiyaç sahiplerine belge karşılığı dağıtmayı, ailenin toplumsal gelişimine katkı sağlamak amacıyla uluslararası alanda proje geliştirmeyi, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, kamu kuruluşları, belediyeler ve diğer tüzel kişiliğe haiz kurumlarla ve özel şahıslarla gerçekleştirilecek olan projeler kapsamında işbirliği yapmayı ve sponsorluk hizmeti almayı, kurum ve kuruluşların açacağı ihalelere katılmayı, mal ve hizmet tedarikinde bulunmayı, kamu kurum ve kuruluşlarına, özel ve tüzel kişiliklere eğitim ve danışmanlık hizmetleri vermeyi, çocuk, ergen psikolojisi gelişimi ve aile danışmanlığı konularında anket, araştırma ve bilimsel çalışmalar yapmayı, bu kapsamda psikoterapi, rehabilitasyon çalışmalarını konunun uzmanları ile gerçekleştirmeyi amaçlamaktayız."

TOGEMDER AÇILIMI NEDİR?

TOGEM-DER açılımı Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği olarak geçmektedir.

TOGEMDER NE ZAMAN KURULDU?

TOGEM-DER (Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği), 12. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın kurucusu olduğu ve halen himayesinde faaliyetlerini sürdüren dernek. Derneğin yönetim kurulunda eski AB Bakanı Egemen Bağış'ın eşi Beyhan Bağış da yer almaktadır.

2005 yılında Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kurulan derneğin başkanı, Emine Erdoğan'ın kardeşinin eşi Saadet Gülbaran oldu. Başlangıçta çeyiz yardımı gibi faaliyetlerde bulunan dernek, daha sonra anasınıfları açmak için İstanbul'da başlattığı projeyi Türkiye'ye yaydı.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Maliye Bakanlığı Emine Erdoğan Gündem Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru! 2 Mayıs Survivor ödül oyununu kim kazandı, 2 Mayıs Perşembe ödül ne? Altınay Savunma halka arz ne zaman? Altınay Savunma Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem göre Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title