Haberler

Sözleşmeli öğretmenler için öğretmen atamaları başvuruları

Güncelleme:

MEB Sözleşmeli öğretmen alımı şartlarını belirledi.Sözleşmeli olarak atanan öğretmenler ne zaman göreve başlayacak? Hangi iller başvuru yapacaklar? Merak edilen bütün sorular ve cevapları haberimizde…

2016 15 bin kadrolu öğretmen atanacak mı? Öğretmen atamaları ne zaman başlıyor? MEB Sözleşmeli öğretmenlik Atamaları Başvuru Kılavuzu açıklanıyor. Sözleşmeli öğretmen atama tercihler 8 Ağustos 2016′ da başlıyor. Sözleşmeli öğretmen atamaları sonuçları ne zaman açıklanacak?Sözleşmeli öğretmenlik atamaları başvuru kılavuzu için meb.gov.tr adresini ziyaret etmeniz gerekir.

MEB Sözleşmeli öğretmen alımı şartlarını belirledi.Sözleşmeli olarak atanan öğretmenler ne zaman göreve başlayacak? Hangi iller başvuru yapacaklar? Merak edilen bütün sorular ve cevapları haberimizde…

Sözleşmeli öğretmen atamaları ile ilgili detaylar belli olmaya başladı. Yıl içerisinde yapılan atmalar ile öğretmen alımı yapan MEB bu yıl yeni bir projeye imza attı. 2016 yılı öğretmen atamaların yapılmayacağı bunun yerine sözleşmeli öğretmen uygulamasına geçileceğinin açıklanmasınının yapılmasından sonra sözleşmeli öğretmen atama şartları ve başvuruları nasıl yapılacak merak edilmeye başlamıştı. Sözleşmeli Öğretmen atamaları başvuruları ne zaman yapılacak? Kısa bir süre önce çıkan haberlere göre, Sözleşmeli Öğretmen atama başvuruları başlıyor. 2016 yılında Sözleşmeli olmak isteyen öğretmen MEB, Milli Eğitim Bakanı'nın katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamalar sonrasında gündeme gelen sözleşmeli öğretmelik nasıl olacak? İlk sözleşmeli öğretmen alımı kısa süre önce edinilen bilgiye göre Eylül ayında tamamlanacağı öğrenildi. Bakanlık, sözleşmeli öğretmen sürecini, Şubat atamalarını beklemeden yaz aylarında başlatmayı planlıyor. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), "Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik", Resmi Gazete'nin 03 Ağustos Çarşamba günü sayısında yayımlandı. Konuyla ilgili açıklama yapan MEB müsteşarı, sözleşmeli öğretmenlik ile ilgili kılavuzun bugün yayınlanacağı bilgisini verdi. Mülakatların ardından seçilecek öğretmenlerin Eylül ayında, görevlendirilmesi hedefleniyor.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMA BAŞVURULARI BAŞLIYOR

Sözleşmeli öğretmen atamaları ile ilgili detaylar belli oldu. Geçtiğimiz gün Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın TRT haber kanalında katıldığı bir programda yapmış olduğu açıklama ile gündeme gelen Sözleşmeli öğretmen alımlarının ilkinin Şubat ayında yapılacağını açıklamıştı.TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Yaşar Taşkın Koç'un sorularını cevaplayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, öğretmen açıklarını kapatmak için sözleşmeli öğretmen sistemini yeniden getireceklerini belirterek, "İlk sözleşmeli öğretmen alımını şubatta yapacağız." dedi. Daha sonra Meb tarafından yapılan açıklamada bu tarihin öne çekilebileceği ve Sözleşmeli öğretmen atamalarının okulların açılmasından önce Eylül ayında yapılabileceği duyuruldu.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMALARI BAŞVURU KILAVUZU BUGÜN YAYINLANACAK

Sözleşmeli öğretmenlik başvuru kılavuzu yapılan açıklamaya göre bugün yayınlanacağı bildirildi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, Başbakan Binali Yıldırım'ın 15 bin sözleşmeli öğretmen alınacağına dair açıklama yaptığını anımsatarak, buna ilişkin süreci başlattıklarını billdirdi. Açığa alınan öğretmenler hakkında herhangi bir ihraç kararının verilmediğini, soruşturmalar neticesinde ihraç edilen öğretmenlerin belirlenmesinin ardından öğretmen ihtiyacına ilişkin sayının yeniden tespit edileceğini ifade eden Tekin, ilk etapta alınacak sözleşmeli öğretmen sayısının 15 bin olduğunu aktardı. Sözleşmeli öğretmenlik başvuru kılavuzu yayınlandığında haberi devamından öğrenebilirsiniz.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMA BAŞVURULARI 8 AĞUSTOS'TA BAŞLIYOR

Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları ilgili ayrıntılı bilgilerin yer alacağı kılavuzun bugümden yayınlanacağını belirten Tekin, "8 Ağustos tarihi itibarıyla sözleşmeli öğretmen adaylarımızdan ön başvuruları alacağız." dedi.
Sözleşmeli öğretmenliğe başvuranlar için ülke genelinde 18 sınav merkezinde mülakat merkezleri kurduklarını söyleyen Tekin, öğretmenlerin yeni eğitim öğretim döneminde göreve başlayacaklarını ifade etti. Tekin, sözleşmeli öğretmen alımıyla ilgili genel koşullarda hiçbir değişiklik yapılmadığını vurguladı.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMALARINDA SÖZLÜ SINAV KOMİSYONU OLUŞACAK

Sözleşmeli öğretmenlik için sözlü sınav komisyonu oluşturulacak. Gerek görülmesi halinde aynı usulle birden fazla sözlü sınav komisyonu kurulabilecek. Sözlü sınav komisyonu başkan ve üyeleri, boşanmış olsalar dahi eşlerinin, ikinci dereceye kadar kan ve kayın hısımlarının ve evlatlıklarının katıldığı sözlü sınavlarda görev alamayacak.
Bakanlıkça, sözlü sınav merkezlerinde oluşturulan sözlü sınav komisyonlarının koordinasyonlarını sağlamak üzere Bakanlık merkez teşkilatı yöneticileri arasından görevlendirme yapılabilecek.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMALARI BAŞVURU ŞARTLARI

Yönetmelikte, sözlü sınav konularının ağırlıkları; "Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü yüzde 25, iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti yüzde 25, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı yüzde 25, topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yüzde 25" şeklinde belirlendi.

KPSS sonucunda her alan için oluşan puan sıralamasına göre en yüksek puan alandan başlamak üzere, alanlar için belirlenen kontenjan sayısının 3 katı aday sözlü sınava çağrılacak. Son sıradaki adayla aynı puana sahip olan adaylar da sözlü sınava çağrılacak.

Sözleşmeli öğretmenliğe atama için yapılacak sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar, sözlü sınav komisyonunca 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek. Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak ve sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkına sahip olacak.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Yusuf Tekin Eylül Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title