Haberler

Sezgi Sena Akay kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne, hangi dizilerde rol aldı? Oyuncu Sezgi Sena Akay'ın hayatı ve biyografisi!

Güncelleme:

Vatandaşlar tarafından merak edilen isimler arasında Sezgi Sena Akay geliyor. Peki, Sezgi Sena Akay kimdir, aslen nereli, mesleği ne, kaç yaşında, rol aldığı diziler neler? İşte detaylar...

Model ve oyuncu Sezgi Sena Akay'ın hayatı, kariyeri ve biyografisi merak edildi. Peki, Sezgi Sena Akay kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sezgi Sena Akay'ın hayatı ve biyografisi nedir? İşte bilgiler...

SEZGİ SENA AKAY KİMDİR?

Sezgi Sena Akay (31 Ekim 1994, İstanbul), Türk model ve oyuncu.

Kariyer

Lise öğretimini Erenköy Kız Lisesi'nde gören oyuncu daha sonra Galatasaray'da voleybol oynamaya başladı ve zamanla Fenerbahçe'de altyapıya girdi. 18 yaşına kadar voleybol ile ilgilenen oyuncu Yeditepe Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde okudu.

Best model of Turkey

Sezgi Sena Akay, 15 Aralık 2012'de 25. Best Model of Turkey yarışmasında yarıştı ve birinci olarak Best Model of Turkey 2012 ünvanını kazandı. Etkinlik, İstanbul'daki Galatasaray Adacığı'nda (Suada) yapıldı. Yarışmanın jüri üyelerinden modacı Yıldırım Mayruk, Sezgi Sena Akay'ın "son yirmi beş yılın en güzel ve taze modeli" olduğunu belirtti.

Best Model of the World

10 Aralık 2012 tarihinde düzenlenen Best Model of the World 2012 yarışmasında ülkesi Türkiye'yi temsil etmiş, Best Model of the World 2012 ödülünü kazanmış ve Belçika temsilcisi birinci olmuştur. Bu, bir Türk kadınının Best Model of the World tacını dördüncü kez kazanması olarak kayıtlara geçti.

Oyunculuk kariyeri

2014 yılında Kanal D'de yayınlanan Zeytin Tepesi dizisinin kadrosuna dahil oldu ve Nevin karakterini canlandırdı, ancak reytinglerin düşmesi nedeniyle dizi final yaptı.

2015 yılında Acı Aşk adlı Show TV dizisinin kadrosuna başrol olarak girdi. Acı Aşk da düşük reytingler sonucu yayın hayatına veda etti.

Kişisel hayatı

2019 yılında evlendiği Emir Hasoğlu'ndan Ali Kerim adlı bir oğlu vardır. Çift, 2022 tarihinde boşandı.

Filmografisi

  • 2014 : Zeytin Tepesi : Nevin Karatay
  • 2015-2016 : Acı Aşk : Melek Yılmaz Köklükaya
  • 2017 : Muhteşem Yüzyıl Kösem : Sanavber Hatun
  • 2017-2018 : Meryem : Sevinç Yücel
  • 2018 : Hıçkırık : Nalan
Kaynak: Haberler.com / Gündem

Sena Akay Gündem Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title