Haberler

Libya müslüman mı? Libya nerede? Libya'nın başkenti neresidir?

Güncelleme:

6 milyondan fazla nüfusa sahip Libya müslüman mı ve Libya'nın başkenti neresi olduğu merak ediliyor. Libya nerede ve Libya'nın başkenti neresidir soruları gündeme geliyor. Peki, Libya müslüman mı? Libya nerede? Libya'nın başkenti neresidir?

Zengin yeraltı kaynaklarına sahip Libya müslüman ülkesi mi ve Libya nerede, başkenti neresidir merak ediliyor. Libya müslüman mı? Libya nerede? Libya'nın başkenti neresidir? sorularına yanıt aranıyor. Libya müslüman mı? Libya nerede? Libya'nın başkenti neresidir? Detaylar haberimizdedir…

LİBYA MÜSLÜMAN MI?

Libya Birleşmiş Milletler, Bağlantısızlar Hareketi, Arap Birliği, İİT ve OPEC üyesidir. Ülkenin resmi dini İslam'dır, Sünni Müslümanlar Libya halkının %96,6'sını oluşturuyor.

LİBYA NEREDE?

Libya resmi adıyla Libya Devleti, Akdeniz kıyısında, doğuda Mısır, batıda Cezayir ve Tunus, güneyde Nijer ve Çad, güneydoğuda Sudan ile komşu olan bir Mağrip ve Kuzey Afrika ülkesidir. Ülke Trablusgarp Bölgesi, Fizan ve Sirenayka olmak üzere üç tarihi bölgeden oluşur. Yaklaşık 1,8 milyon kilometrekarelik yüz ölçümüyle Afrika'nın dördüncü, dünyanın 16. büyük ülkesidir. En fazla kanıtlanmış petrol rezervine sahip 10. ülkedir. Başkenti ve en büyük şehri Trablus ülkenin batısında yer alır ve yedi milyon Libyalının üç milyondan fazlası bu şehirde yaşar.

Libya müslüman mı? Libya nerede? Libya'nın başkenti neresidir?Trablus

LİBYA'NIN BAŞKENTİ NERESİDİR?

Trablus ya da Osmanlı dönemindeki adıyla Trablusgarp, Libya'nın başkenti ve en büyük şehridir.

Haberler.com / Sena Demiröz - Gündem

Libya Gündem Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title