Haberler

İstanbul'da büyük deprem olacak mı? Beklenen Marmara depremi kaç şiddetinde olacak?

Güncelleme:

Prof. Dr. Celal Şengör ise olası bir deprem için tüm gözlerin İstanbul'la ilgili dikkat çeken bir çıkış geldi. Peki, İstanbul'da büyük deprem olacak mı? Marmara depremi kaç şiddetinde olacak?

Kahramanmaraş'taki depremin yaraları hala tazeyken dün Hatay'da yaşanan iki büyük deprem herkesi sokaklara döktü. Prof. Dr. Celal Şengör ise olası bir deprem için tüm gözlerin İstanbul'la ilgili dikkat çeken bir çıkış geldi. Peki, İstanbul'da büyük deprem olacak mı? Beklenen Marmara depremi kaç şiddetinde olacak?,

BEKLENEN İSTANBUL DEPREMİ KAÇ ŞİDDETİNDE OLACAK?

On binlerce insanımızın yaşamını yitirdiği deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalıştığımız şu günlerde Prof. Dr. Celal Şengör'den dikkat çeken bir değerlendirme geldi. Olası İstanbul depremi için uyarılarını yineleyen Şengör, "Yeşilköy'de ve Tuzla'da şiddet 9'a çıkacak. Büyüklük değil ama şiddet 9 olarak hissedilecek. Depremin büyüklüğü için en az 7.0 şiddetini öngörüyoruz. Yeşilköy'ün zemini de iyi değil. Adalar'daki evler sağlam ama fay burnunuzun dibinde, Adalar'da tsunami tehlikesi yok. Adalar'ı sıkı bir şekilde sallayacak" ifadelerini kullandı.

"DENİZ SEVİYESİNİN YÜKSELME İHTİMALİ DE VAR"

Açıklamasının devamında ellerindeki verilere göre İstanbul depreminin 2 dakika süreceğini düşündüklerini ifade eden Şengör, "Beykoz, Anadolu Hisarı ve Bebek buralar sağlam yerler fakat Beşiktaş'a garanti veremem. İstanbul'da sahillerden uzak durulmasını tavsiye ediyorum. Topkapı Sarayı da çok tehlikeli bir yerde, İstanbul'da deniz seviyesinin yükselme ihtimali de var" dedi.

Osman Demir
Haberler.com - Gündem

Celal Şengör İstanbul Marmara Deprem Gündem Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Bakmadan Geçme

Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 16 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? KURBAN BAYRAMI NAMAZI KILINIŞI | Kurban Bayramı namazı kaç rekat, nasıl kılınır? Bayram namazına nasıl niyet edilir, kaç tekbir alınır? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir?
Özel'den Erdoğan'ın 'İadeiziyareti hazmedemediler' sözlerine sert yanıt

Özel'den Erdoğan'ın "İadeiziyareti hazmedemediler" sözlerine sert yanıt

500

Yorumlar (2)

Sheima Çelik:

Hehe şimdi olacak deprem bekleyin

7
3
yanıtYanıtla
Fırat Helvacı:

Adalar fayinin aktif olmadigi raporu 2005 te yayinlandi ölü fay icin bu kadar kiyamet kopartmaya ne gerek var? Deprem kumburgazda olacak.Adalar fayi ölü fay.Amerikan sismik denizaltısi araştırıp raporladi..

4
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title