Haberler

Hukuk Fakültesi başarı sıralaması nedir? YÖK Başkanı Yekta Saraç Hukuk Fakültesi başarı sıralaması şartı nedir? Yekta Saraç açıklamaları!

Güncelleme:

YÖK, Hukuk Fakültesine girişte aranan başarı sıralaması şartını değiştirdi. YÖK Başkanı Yekta Saraç sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla, hukuk fakültelerindeki değişimin ayrıntılarını anlattı. Peki, Hukuk Fakültesi başarı sıralaması nedir? YÖK Başkanı Yekta Saraç Hukuk Fakültesi başarı sıralaması şartı nedir? Yekta Saraç açıklamaları!

YÖK, Hukuk Fakültesine girişte aranan başarı sıralaması şartını değiştirdi. YÖK Başkanı Yekta Saraç sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla, hukuk fakültelerindeki değişimin ayrıntılarını anlattı. Peki, Hukuk Fakültesi başarı sıralaması nedir? YÖK Başkanı Yekta Saraç Hukuk Fakültesi başarı sıralaması şartı nedir? Yekta Saraç açıklamaları! YÖK, hukuk fakültelerine girişte aranan başarı sıralaması şartını 125 binden 100 bine yükseltti. Bu sistem, 2022-YKS yerleştirmelerinde geçerli olacak. Peki, YÖK Başkanı Yekta Saraç Hukuk Fakültesi başarı sıralaması şartı nedir? Yekta Saraç açıklamaları! İşte detaylar haberimizde...

HUKUK FAKÜLTESİ BAŞARI SIRALAMASI NEDİR? SARAÇ'IN AÇIKLAMALARI!

YÖK Başkanı Yekta Saraç sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla, hukuk fakültelerindeki değişimin ayrıntılarını anlattı.

İşte Saraç'ın açıklamaları;

"Yeni YÖK" olarak, ülkemizdeki "hukuk eğitimine" ulaşma imkân ve seçeneklerini arttırmak için "sosyal adalet ve fırsat eşitliği" ilkeleri çerçevesinde çalışırken, eğitim öğretimde nitelik ve kalitenin düşmemesi, bilakis yükseltilmesi temel hedefimiz.

Hukuk fakültelerimizdeki eğitim ve öğretim programlarının niteliğini teminen; "Asgari Öğretim Üyesi Sayısı Şartı", "Hukuk Meslekleri İcra Sınavı" ve "Başarı Sıralaması Şartı" gibi bir dizi tedbir aldık, almaya da devam ediyoruz.

Bu kapsamda son olarak "Adalet Bakanlığı'nın ilettiği talebi de dikkate alarak" hukuk fakültelerine yerleştirmedeki başarı sıralaması şartını "bu sene değil, önümüzdeki sene (2022-YKS) yerleştirmelerinde geçerli olmak üzere" 125.000'den 100.000'e yükseltme kararı aldık.

Bu değişikliğin, üniversite adaylarımız ile ailelerinin yapmış oldukları hazırlıklarının, idareye olan güveninin korunması ve de vakıf üniversitelerine planlamalarını daha rasyonel yapmaları için vakit tanınması açısından 2022-YKS itibariyle uygulamaya girmesini kararlaştırdık.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Hukuk Fakültesi Yekta Saraç Haberler

Bakmadan Geçme

Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title