Haberler

Heijan neden tutuklandı? Heijan tutuklanma sebebi ne, niye gözaltına alındı?

Güncelleme:

İstanbul'da yapılan operasyonda aralarında "Aynen" isimli şarkıları 44 milyon dinlenen Heijan ve Muti'nin de bulunduğu 4 rapçinin tutuklandı. Heijan neden tutuklandı? Sorusu merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki, Heijan neden tutuklandı? Heijan tutuklanma sebebi ne, niye tutuklantı?

Heijan neden tutuklandı? Sorusu, gündeme gelen haberler nedeniyle merak ediliyor ve araştırılıyor. İstanbul'da düzenlenen operasyonda, ' Heijan' adıyla tanınan rapçi D.T., BIG olarak ün yapan S.I. ve CAC olarak adı geçen Ş.T. adlı 3 şarkıcı gözaltına alındı. Uzun yıllar rap müzik ile uğraşmakta olan ismin neden tutuklandığı merak konusu oldu. Peki, Heijan neden tutuklandı? Heijan tutuklanma sebebi ne, niye tutuklandı?

HEİJAN NEDEN TUTUKLANDI?

İstanbul'da düzenlenen operasyonda, 'Heijan' adıyla tanınan rapçi D.T., BIG olarak ün yapan S.I. ve CAC olarak adı geçen Ş.T. adlı 3 şarkıcı gözaltına alındı. 'Muti' mahlasıyla anılan rapçi M.N.D. hakkında da yakalama kararı bulunduğu öğrenilirken, söz konusu kişilerin şarkılarında ve düet çalışmalarındaki kliplerde kullandıkları sözler ve yer verdikleri silahlar nedeniyle gözaltına alındıkları öğrenildi. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 2 uzun namlulu silah ele geçirildi. 4 şüpheli işlemleri için emniyete götürüldü. Rapçi Heijan ve Muti'nin 3 ay önce çıkardıkları "Aynen" isimli şarkıları 44 milyon dinlenmeye ulaşmıştı.

Daha sonrasında yakın çevresinden bir diğer isim olan ünlü rapçi "Uzi" konu hakkında açıklama yaptı ve evde bulunmakta olan silahların bir spor dalına ait olan havalı silahlar olduğuna dair açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamaların ardından gözaltında herhangi bir gelişme yaşanmadı.

HEİJAN VE MUTİ GÖZALTINA ALINMA SEBEBİ NE?

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya üzerinden suç örgütlerinin propagandasının yapılmasına yönelik çalışma yürüttü. Yapılan incelemede, suç örgütü adına rap şarkıları yapıldığı, bunların örgüt üyelerince sosyal medya üzerinden sıklıkla paylaşılarak örgütün sembolü haline getirildiği, şarkıları yapan kişilerin de suç örgütüne sosyal medya platformlarında destek verdiği belirlendi.

Gözaltına alınan şüpheliler hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "suçu ve suçluyu övmek", "suç işlemeye tahrik" gibi suçlardan işlem yapıldığı bildirildi.

Emir Ceran
Haberler.com - Gündem

İstanbul Heijan Gündem Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title