Haberler

Ertuğrul Kürkcü ve Mahmut Tanal Tutuklandı Mı? Ertuğrul Kürkçü Kimdir? Mahmut Tanal Kimdir?

Güncelleme:

HDP'li Ertuğrul Kürkcü ve CHP'li Mahmut Tanal, hakkında yedişer yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Ertuğrul Kürkcü ve Mahmut Tanal, neden tutuklanacak? Ertuğrul Kürkcü ve Mahmut Tanal kimdir? İşte detaylar...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkcü ve CHP Milletvekili Mahmut Tanal hakkında, Şişli'de 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör kazasının ardından şantiye önündeki protesto gösterisi sırasında "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etme" ve "görevi yaptırmamak için direnme" suçlarını işledikleri iddiasıyla yedişer yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, Ertuğrul Kürkcü ve Mahmut Tanal "şüpheli", Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü de "ihbarcı" sıfatıyla yer aldı. İddianamede, 6 Eylül 2014'te Şişli'de inşaatı devam eden ve Torunlar Firması'na ait alandaki asansörün düşmesi sonucu 10 kişinin hayatını kaybetmesi olayını ilişkin yapılan protestolara yer verildi.



FEZLEKELER MECLİSE GÖNDERİLDİ

Milletvekilleri hakkında hazırlanan fezlekenin de Adalet Bakanlığına gönderildiği kaydedilen iddianamede, 8 Haziran 2016'da milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Anayasa'da değişiklik yapılmasını öngören kanunun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi üzerine fezlekenin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına iade edildiği anlatıldı.

ERTUĞRUL KÜRKÇÜ KİMDİR?

Ertuğrul Kürkcü 1948 Bursa doğumludur. 68 kuşağının önemli isimlerinden olan Ertuğrul Kürkcü, Mahir Çayan ve arkadaşlarının öldürüldüğü Kızıldere olayından sağ kurtulan tek kişidir. HDP İzmir Milletvekilidir.

MAHMUT TANAL KİMDİR?

Mahmut Tanal, CHP İstanbul milletvekilidir. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. İlk defa 2011 seçimlerinde meclise girmiştir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Mahmut Tanal Şişli Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title