Haberler

Facebook ne zaman kuruldu? Facebook sahibi kim? Facebook tarihçesi nedir?

Güncelleme:

Facebook, dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından biridir. Peki, Facebook ne zaman kuruldu ve kim tarafından kuruldu? İşte Facebook'un kuruluşu ve sahibi hakkında detaylı bilgiler.

Sosyal medya, internetin hayatımızı kökten değiştiren en önemli yeniliklerinden biri olmuştur. Bu dönüşümün öncülerinden biri de Facebook'tur. Facebook, hem dünya genelindeki kullanıcıları hem de işletmeleri bir araya getiren güçlü bir platform olarak kendini kanıtlamıştır. Peki, Facebook ne zaman kuruldu, kimin tarafından sahip olunuyor ve nasıl büyüdü?

FACEBOOK NE ZAMAN KURULDU, SAHİBİ KİM?

Facebook, Mark Zuckerberg tarafından 4 Şubat 2004 tarihinde Harvard Üniversitesi'nde öğrenci iken kuruldu. Başlangıçta, sadece Harvard öğrencilerine yönelik bir sosyal ağ olarak hizmet veriyordu. Ancak hızla diğer üniversiteler ve kolejlerle genişledi. Ardından, tüm dünya genelinde kullanılabilir hale geldi. Facebook, halka açık bir şirket haline gelene kadar Zuckerberg'in girişimi olarak büyüdü.

FACEBOOK KAÇ KULLANICIYA SAHİP?

Facebook, kullanıcı sayısı bakımından dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından biri haline geldi. 2 milyarı aşkın aktif kullanıcıya sahiptir. İnsanlar, Facebook üzerinden arkadaşlarıyla bağlantı kurar, paylaşımlar yapar, haberleri takip eder ve etkileşimde bulunur. Bu, kişisel bağlantıların güçlenmesi ve haberlerin hızla yayılmasını sağlar.

FACEBOOK VE İŞ DÜNYASI

Facebook, işletmeler için de önemli bir araç haline geldi. İşletmeler, Facebook üzerinden hedef kitlelerine ulaşabilir, ürünlerini ve hizmetlerini tanıtarak pazarlama yapabilirler. Reklamcılık ve işletme sayfaları, işletmelerin Facebook'u pazarlama stratejilerinin merkezi bir parçası olarak kullanmalarına olanak tanır.

Haberler.com / Şaziye Ceyhan - Gündem

Sosyal Medya Facebook Gündem Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor All Star 2024: Furkan'ın Durumu Merak Konusu Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title