Haberler

Çikolatalı sufle nasıl yapılır? Akışkan sufle tarifi ve malzemeleri

Güncelleme:

Sufle, akışkan çikolatasıyla mutfağın vazgeçilmez tatlıları arasında yer alıyor. Ayrıca akışkan çikolatalı sufle yapımı oldukça basit ve herkesin yapımına elverişlidir. Peki, sufle nasıl yapılır?

Sufle yapılışı kullanıcılar tarafından en çok merak edilen konular arasında bulunuyor. Sufle yapımında kritik nokta, yumuratanın iyi köpürtülmesi ve fırında kaldığı süredir. Bu iki noktaya dikkat edildiği takdirde enfes çikolatalı akışkan sufleler elde edebilirsiniz.

SUFLE NASIL YAPILIR?

Çikolatalı tatlıların en pratik ve lezzetlilerinden olan suflenin malzemeleri deher evde var olan ürünlerdir. İşte sufle yapılışı için gerekli olan malzemeleri ve tarifi:

Malzemeler

* 2 yumurta (küçükse 3 tane)

* 80 gr bitter çikolata

* 50 gr tereyağı (tuzsuz tereyağı daha güzel tatlandırır)

* 1 tutam tuz

* Yarım su bardağından biraz az şeker

* Yarım su bardağı un

Çikolatalı sufle nasıl yapılır? Akışkan sufle tarifi ve malzemeleri

Yapılışı

Yumurtayı kırdıktan sonra blender ile çırpın, köpüren yumurtaya çekeri yavaş yavaş ilave ederken çırpmaya devam edin.

Ocağa tereyağı ve bitter çikolatayı koyun, eridikten sonra altını kapatıp tuz ve unu ekleyin.

Güzelce karıştırdıktan sonra şekerli yumurtalı karışımın içine ekleyin.

Biraz çırptıktan sonra tabaklara alabilirsiniz.

Fırını işe başlarken çalıştırın, yaklaşık 8 dakika ısınması gerekir. Fırında 220 dereceye koyun.

En fazla 8 dakika pişecektir.

Eğer fırınınız küçükse daha çabuk pişer, bu yüzden 5 dakika da yeterli olur.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title