Haberler

BİLSEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak 2023? meb.gov.tr Bilim Sanat Merkezi sınav sonuçları bugün açıklanır mı?

Güncelleme:

Bilim ve Sanat Merkezlerine hangi sınıf seviyelerinden öğrenci alınacağı, her yıl Bakanlıkça belirlenmektedir. BİLSEM mülakat sonuçları ise merak ediliyor. BİLSEM mülakatlarına giren öğrenciler BİLSEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak 2023? meb.gov.tr Bilim Sanat Merkezi sınav sonuçları bugün açıklanır mı? aramasını yapıyor. Detaylar haberimizde...

Bilim ve Sanat Merkezleri örgün okullara alternatif bir eğitim kurumu değil, örgün eğitim kurumlarını destekleyici bir eğitim kurumudur. BİLSEM mülakat sonuçları ise gündemde yer aldı. Mülakata katılan adaylar BİLSEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak 2023? meb.gov.tr Bilim Sanat Merkezi sınav sonuçları bugün açıklanır mı? merak ediyor. İşte tüm merak edilenler...

BİLSEM MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2023?

BİLSEM sonuçları açıklandı. MEB'in resmi sitesinde yer alan açıklama şöyle oldu:

"2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren bilim ve sanat merkezlerimizde (BİLSEM) eğitim alacak öğrencilerin yetenek alanlarına göre değerlendirmeleri tamamlanmıştır. Tüm sınıf düzeyleri için genel zihinsel yetenek alanında 130, resim yetenek alanında85, müzik yetenekalanında ise 70 taban puan olarak belirlenmiştir. Sonuçlar için tıklayınız.

Bilim ve sanat merkezlerine kayıt hakkı kazanan öğrencilerimiz 14-31 Ağustos 2023tarihleri arasındaörgün eğitim kurumlarının bağlı olduğu il/ilçelerin sorumluluk alanında yer alan bilim ve sanat merkezlerine kayıtlarını yaptırabilecektir. Öğrencinin kayıt bölgesindeki BİLSEMlistesi için tıklayınız.

Genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarında yapılan değerlendirme sonuçlarına ilişkin itirazlar 07-11 Ağustos 2023 tarihleri arasında öğrenci velileri tarafından il millî eğitim müdürlüklerine yapılacaktır.

Depremden etkilenen on ilde, genel zihinsel yetenek alanı bireysel değerlendirme uygulamaları devam ettiğinden söz konusu illerde genel zihinsel yetenek alanına ait sonuçlar 19 Eylül 2023 tarihinde açıklanacaktır."

4 Ağustos 2023 tarihinde sınav sonuçlarının adayların erişimine açılmasının ardından adaylar Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden kolay bir şekilde sınav sonuçlarını öğrenebiliyor. BİLSEM sonuç sorgulama ekranına ulaşmak isteyen adaylar, haberimiz içerisinde yer almakta olan BİLSEM sonuç sorgulama ekranı üzerinden hızlı bir şekilde sonuç sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilir."

BİLSEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak 2023? meb.gov.tr Bilim Sanat Merkezi sınav sonuçları bugün açıklanır mı?

BİLSEM NEDİR?

Açılımı, Bilim ve sanat Merkezleri'dir. Bilim ve Sanat Merkezleri'nin örgün eğitime alternatif olması değil; destekleyici olması hedeflenmiştir. Bu yüzden Bilsem'e yerleştirilme hakkı kazanan öğrenciler, örgün eğitim saatleri (okul saatleri) dışında Bilim ve Sanat Merkezlerinde özel eğitimler almaktadırlar.

BİLSEM SONUÇ SORGULAMA EKRANI 2023!

2023 MEB BİLSEM TAKVİMİ!

BİLSEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak 2023? meb.gov.tr Bilim Sanat Merkezi sınav sonuçları bugün açıklanır mı?

BİLSEM KAYIT İÇİN GEREKEN BELGELER NEDİR?

Bilim ve Sanat Merkezine öğrenci kayıtları Eylül ayının ilk haftası içinde yapılır. Kayıt için aşağıdaki belgeler istenir:

1-Kayıt Formu

2-Veli Muvafakat Belgesi

3-Örgün Eğitim Kurumundan Alınan Öğrenci Belgesi

Eğitim öğretim yılı başlayana kadar Merkeze kaydını yaptırmamış öğrenciler kayıt haklarını kaybederler.

BİLSEM'E KAYDOLDUKTAN SONRA DEVAM ZORUNLU MUDUR?

Bilim ve Sanat Merkezi´nde uygulanan programlara devam zorunluluğu bulunmaktadır. Her eğitim döneminde devamsızlık süresi eğitim süresinin %30' unu geçemez. Mazeret göstermeksizin bu süreyi aşan veya programa katılmayan öğrencilerin kaydı silinir. BİLSEM'e kayıtlı öğrencilerin velileri tarafından her yıl eylül ayının ilk haftası içinde kayıt yenileme işlemlerinin yapılması gerekir. Kayıt yenileme işlemleri yapılmayan öğrencilerin BİLSEM'le ilişiği kesilir.

Haberler.com / Sumru Tarhan - Gündem

Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title