Haberler

Belediye Başkanlığı görevinden alınan Bedia Özgökçe Ertan kimdir, kaç yaşındadır?

Bedia Özgökçe Ertan, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden alındı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama ile HDP'li belediye başkanları Bedia Özgökçe Ertan ile Ahmet Türk ve Selçuk Mızraklı'nın yerine kayyum getirildi. Peki, Bedia Özgökçe Ertan kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir? Neden görevden alındı?

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama ile Bedia Özgökçe Ertan, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden alındı. Bu üç ismin görevden alınması sebepleri ise terör örgütüne üye olma, terör örgütü propagandası yapmak olarak açıklandı. Peki Bedia Özgökçe Ertan kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir?

BEDİA ÖZGÖKÇE ERTAN KİMDİR?

Bedia Özgökçe Ertan, 1975 yılında Van'da doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitiren Ertan, İnsan Hakları Derneği Van Şubesinin kurucularından biridir ve yönetim kademelerinden görev almıştır.

Ayrımcılıkla mücadele ile ilgili çok sayıda ulusal ve uluslararası eğitimde yer alan Ertan, İnsan Hakları Derneği Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Ayrıca Ertan baroda, ayrımcılıkla mücadele, mülteci hukuku ve işkencenin önlenmesi alanlarında da çalıştı.

2004 yerel seçimlerinde Demokratik Halk Partisi listesinden seçilerek Van'ın ilk kadın İl Genel Meclisi Üyesi oldu.

Bedia Özgökçe Ertan, 26. ve 27.Dönem Van Milletvekili seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu, NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu Üyeliğinde bulundu.

İyi düzeyde İngilizce ve Kürtçe bilen Ertan, evli ve 3 çocuk annesidir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Belediye Başkanlığı İçişleri Bakanlığı Haberler

500

Yorumlar (7)

devam:

Aynı devam. Bunların elinde çok sayıda belediye var

9
7
yanıtYanıtla
türker arslan:

kendi meclisinize kendi ülkenizi bölecek hainleri doldurup legal hale getirip üstelik maaş verirseniz sonra yerel seçimlere girmelerine legal olarak onay verirseniz, burada devlet sorgulanır.

3
0
yanıtYanıtla
ALİ:

Şehit aile yakınlarının gözü aydın olsun. Türk Bayrağı na düşman bu çakma başkanlar umarım birdaha oralara gelemez.

3
0
yanıtYanıtla
Seyit Rıza:

Biz sizin hilelerinizle başa çıkamadık bu bize ders olsun, bizde sizin önünüzde diz çökmedik buda size ders olsun.... Biz hiç kardeş olamadık, olamayacağızda.

1
0
yanıtYanıtla
Ebrar:

Bu dediğiniz ne kadar saçma biz diye konuşma benim birsüru türk arkadaşım kardeşim var bende türküm beş parmağın beşi aynı değil

yanıt0
yanıt0
Seyit Rıza:

Eğer siz Seyit Rızanın bu cümlelerinin kimler için söylendiğini biraz araştırmış olsaydınız, sanırım yazdıklarınızın gereksiz olduğunu anlamış olacaktınız. Kardeşlik içinde yazdıklarımın arkasındayım, ne yazikki yaşanan süreç bunun en iyi kanıtı. Siz halen içinizdeki umudu kaybetmemişseniz ne mutlu size ,umarım siz haklı çıkarsınız. Saygılarımla

yanıt0
yanıt0
Bir polis:

Tabi hendeklere bomba yiğip bu halkın Yiğit çocuklarını şehit ederken kardeşlik ten dem vurmuyodunuz

yanıt3
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title