Haberler

Aydın Engin Kimdir? Aydın Engin Tutuklandı Mı?

Güncelleme:

Cumhuriyet gazetesine yönelik yapılan operasyonda Aydın Engin gözaltına alınmıştı. Aydın Engin kimdir? Aydın Engin tutukladı mı? Cumhuriyet gazetesinde kimler tutuklandı?

Cumhuriyet Gazetesi'ne terör örgütleri FETÖ ve PKK adına faaliyette bulunmak suretiyle suç işledikleri gerekçesi ile başlatılan operasyon çerçevesinde gazeteciler gözaltına alınmıştı. Cumhuriyet gazetesi soruşturmasında Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Hakan Karasinir, Bülent Utku, Güray Tekin Öz, Mustafa Kemal Güngör, Önder Çelik, Kitap Eki Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay, yazar Kadri Gürsel ve Karikatürist Musa Kart tutuklandı. Soruşturma da yazarlar Hikmet Çetinkaya ile Aydın Engin ise yaş ve sağlık durumları gerekçesiyle adli kontrol talebiyle hakimliğe sevk edildi. Sorgularının ardından savcılık tarafından adli kontrol talep edilen Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Hikmet Çetinkaya ve yazar Aydın Engin, işlemlerinin ardından mahkeme tarafından alından kararla adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AYDIN ENGİN KİMDİR?

Aydın Engin 1941'de İzmir Ödemiş'te dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenim görmüştür. Üniversite öğrenimi sırasında hukuk eğitimini bırakıp tiyatroculuğu meslek olarak seçmiştir. 1969 yılında da tiyatroculuğu bırakarak gazeteciliğe başlamıştır. Haftalık Yeni Ortam dergisinde yazı işleri müdürlüğü yapmıştır. 12 Mart Darbesi sırasında tutuklanmıştır. Cezaevinden sonra Yeni Ortam'da yazıişleri müdürü olmuş, aynı gazetede köşe yazıları yazmıştır. 12 Mart sonrasında kurulan ilk sosyalist parti olan Türkiye Sosyalist İşçi Partisi'nin kurucuları arasına katılmıştır. Partinin kurucularından Oya Baydar ile evlenmiş ve bu evlilikten bir oğlu olmuştur.

1974 yılında eşi Oya Baydar ve Yusuf Bahadınlı ile "İlke" dergisini kurdu. 1976'da "Politika" gazetesinin genel yayın müdürü olmuştur. Bu gazetede "Tırmık" adlı köşesinde köşe yazıları yayımlamaya başladı; yazılarından dolayı hakkında birçok dava açılmıştır. 1980'de tutuklu olduğu sırada bir başka davadan ötürü yedi buçuk yıl hapse mahkûm oldu ancak bir yanlışlık sonucu tahliye edilince Haziran 1980'de yurtdışına gitmiştir. 12 Eylül Darbesi'nden sonra 12 yıl boyunca yurda dönemedi; yaşamını siyasi mülteci olarak Almanya'da sürdürmüştür. Bu arada sürmekte olan davaların sonuçlanması nedeniyle gıyabında ağır hapis cezalarına çarptırılmıştır. 1992-2002 arasında Cumhuriyet Gazetesi'nde habercilik ve köşe yazarlığı yapmıştır. 2002'de Cumhuriyet'ten ayrılmış, Birgün Gazetesinin kuruluşunda yönetici olarak görev almıştır. 2015 yılında Cumhuriyet gazetesine geri dönmüştür.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Cumhuriyet Gazetesi Hikmet Çetinkaya Aydın Engin PKK Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title