Haberler

Aşık Sefai kimdir? Aşık Sefai lakabıyla bilinen Ayhan Akyüz kimdir, kaç yaşında, nereli, mesleği nedir?

Güncelleme:

Türk ozan, şair, türkücü olan Aşık Sefai kimdir? Aşık Sefai lakabıyla bilinen Ayhan Akyüz kimdir, kaç yaşında, nereli, mesleği nedir? Aşık Sefai hayatı ve biyografisi nedir?

Türk ozan, şair, türkücü olan Aşık Sefai kimdir? Aşık Sefai lakabıyla bilinen Ayhan Akyüz kimdir, kaç yaşında, nereli, mesleği nedir? Aşık Sefai hayatı ve biyografisi nedir? İşte detaylar haberimizde…

AŞIK SEFAİKİMDİR?

Aşık Sefai, gerçek adıyla Ayhan Akyüz (Trabzon, Türkiye - 1956), Türk ozan, şair, türkücüdür

HAYATI

Akyüz, 1956 yılında Trabzon'un Yomra ilçesine bağlı Tepeköy'de doğdu.] Kul Mustafa'dan Meydanî'ye, Murat Çobanoğlu'ndan Şeref Taşlıova'ya, Sefil Selimî'ye birçok âşıktan etkilendi. Usta çırak geleneğini sürdüren Akyüz'ün öğrencileri arasında Serdar Sönmez, Mustafa Yıldızdoğan ve Osman Öztunç da bulunur.

Erciyes Üniversitesi'nin açtığı bir halk şiiri yarışmasında, 1992 yılında Erzincan'da meydana gelen bir deprem üzerine yazdığı "Damarımda gezen kansın Erzincan/Canlar cananısın cansın Erzincan" adlı destanı ile Otlukbeli Armağanı'nı kazandı.

EĞİTİM HAYATI

İlkokulu Amasya'da, ortaokulu kayseri'de, liseyi Erzurum'da okudu.[1] Burdur Eğitim Fakültesi mezunudur. Üniversite eğitimi aldığı sırada bir şeker şirketinde çalıştı. Daha sonra Mardin Yol Su Elektrik Müdürlüğüne bağlı bir personel olarak çalışan Akyüz bir dönem öğretmenlik yaptı. Anadolu'nun çeşitli köylerinde çerçilik yaptı.

ÖZEL HAYATI

Evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Koronavirüs Türkiye Gündem Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title