Haberler

Adana milletvekilleri! 2023 Adana seçim sonuçları: CHP, AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Yeşil Sol Parti milletvekilleri kim?

Güncelleme:

Milletvekili Genel Seçiminde 24 siyasi parti ile Türkiye genelinde 151 bağımsız milletvekili adayı yarıştı. Bazı siyasi partiler, "Cumhur", "Millet", "Ata", "Emek ve Özgürlük" ve "Sosyalist Güç Birliği" ittifakları adı altında seçime girme kararı aldı. Türkiye genelinde 191 bin 884 sandık kurulurken, yurt içi ve dışında milyonlarca vatandaş oy kullandı. Peki, Adana milletvekilleri kim? CHP, AK Parti, İYİ Parti milletvekilleri kim?

Türkiye dün 13. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için sandığa gitti. Sandıkların yüzde 99'u açılırken, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin kesin olmayan sonuçlarıyla yeni dönemde TBMM'de yer alacak 600 milletvekili belli oldu. Peki, Adana milletvekilleri! İşte, CHP, AK Parti, İYİ Parti milletvekilleri!

2023 ADANA MİLLETVEKİLLERİ!

AK PARTİ

ÖMER ÇELİKAHMET ZENBİLCİ

SUNAY KARAMIK

ABDULLAH DOĞRU

FARUK AYTEK

CHP

ORHAN SÜMER

MÜZEYYEN ŞEVKİN

BURHANETTİN BULUT

SADULLAH KISACIK

AYHAN BARUT

MHP

MUHARREM VARLI

AYŞE SİBEL ERSOY

AYYÜCE TÜRKEŞ TAŞ

İYİ PARTİ

BİLAL BİLİCİ

YEŞİL SOL PARTi

TÜLAY HATİMOĞULLARI ORUÇ

Osman Demir
Haberler.com - Gündem

Milletvekili Adayı Yeşil Sol Parti Milletvekili İYİ Parti AK Parti Türkiye Adana MHP Gündem Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title