Haberler

65 yaş ücretsiz ulaşım kartı kalkıyor mu? BAKAN AÇIKLADI! 65 yaş üstü İstanbul Kart kalktı mı?

Güncelleme:

65 yaş otobüs kartı kalkacağı yönünde haberler gündeme geldi. Kullanıcılar tarafından 65 yaş üstü İstanbulkart kalkıyor mu sorusu araştırılıyor. Peki, 65 yaş otobüs kartı kalkıyor mu? 65 yaş üstü İstanbul Kart kalktı mı? 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kalkıyor mu? İşte detaylar...

65 yaş üstü vatandaşların kullandığı ücretsiz ulaşım kartının kalkacağı yönünde haberler gündeme geldi. Vatandaşlar tarafından 65 yaş üstü otobüs kartının akıbeti araştırılmaya başlandı. Geçtiğimiz gün İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında toplu taşımaya yüzde 51,52 oranında zam kararı alındı. Toplu taşımaya yapılan zammın ardından 65 yaş üstü toplu taşıma ücretli mi oldu sorusu bir kez daha gündeme geldi. Peki, 65 yaş otobüs kartı kalkıyor mu? 65 yaş üstü İstanbul Kart kalktı mı? Detaylar haberimizde...

65 YAŞ ÜSTÜ OTOBÜS KARTI HANGİ ŞEHİRLERDE KALKTI?

Türkiye'nin bir çok ilinde 65 yaş üstü vatandaşlar toplu taşımayla ücretsiz olarak seyahat edebilmektedirler. Burdur'da yeni yapılan düzenleme ile 65 yaş üstü için ücretsiz toplu taşıma uygulaması kaldırıldı. Alınan bu karar 1 Ağustos tarihinden itibaren uygulanmaya başlandı. Burdur'da uygulanan bu karar sonrasında Aksaray'da da 65 yaş üstü için ücretsiz toplu taşıma uygulaması kaldırıldı.

65 YAŞ ÜSTÜ ÜCRETSİZ OTOBÜS KARTI KALKTI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "65 yaş üstüne toplu taşıma ücretli olacak" iddialarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Göktaş, "Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın şehir içi toplu taşıma imkanlarından ücretsiz bir biçimde yararlanabilmeleri için gereken desteği sürdüreceğiz." diyerek ücretsiz ulaşım hakkının devam edeceğini belirtti.

2023 TOPLU TAŞIMA ÜCRETLERİ!

İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi toplantısında, toplu taşıma ücretlerine yüzde 51,52 oranında zam kararı çıktı. Buna göre, 9.90 TL olan tam bilet 15 TL'ye, öğrenci 4,83 TL'den 7,32 TL'ye çıktı. Taksilerde indi-bindi ücreti ise yüzde 75 zamla 40 TL'den 70 TL'ye yükseldi.

TOPLU TAŞIMAYA NE ZAMAN GELDİ?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplu taşıma ücretlerine zam yapılması gündemiyle olağanüstü toplandı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce başkanlığında, 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde yapılan toplantıda İBB toplu taşıma ücretlerine yüzde 51,5 zam yapılmasını teklif etti. İBB'nin zam teklifi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın şerhiyle oy birliği ile kabul edildi.

Haberler.com / Zehra Aygör - Gündem

İstanbulkart İstanbul Gündem Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title