Haberler

2024 LGS sınavı ne zaman? LGS sınav tarihi belli oldu mu?

Güncelleme:

2024 LGS sınav tarihi ne zaman olacağını, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin duyurdu. LGS sınav tarihi ne zaman olacak ve 2024 Liselere Geçiş Sistemi sınavı ne zaman yapılacağı gündeme geliyor. Peki, 2024 LGS sınavı ne zaman? LGS sınav tarihi belli oldu mu?

Liselere Geçiş Sistemi sınav tarihi belli oldu ve LGS sınav tarihi ne zaman olacağı öğrenciler tarafından araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, LGS kapsamındaki merkezi sınavın ne zaman yapılacağını açıkladı. 2024 LGS sınavı ne zaman? LGS sınav tarihi belli oldu mu? Detaylar haberimizdedir…

2024 LGS SINAVI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024'te yapacakları LGS kapsamındaki merkezi sınav tarihinin 2 Haziran Pazar olarak belirlendiğini duyurdu. Tekin, "Bu kararımızla, öğrencilerimizin sınava bayram öncesinde girmelerini daha da önemlisi öğrenci ve velilerimizin hem bayram hazırlıklarını hem de yaz tatili planlamalarını yaparken zihnen daha rahat olmalarını istedik." dedi.

LGS SINAV TARİHİ BELLİ OLDU MU?

2023-2024 eğitim öğretim yılının 14 Haziran'da karnelerin dağıtılmasıyla tamamlanacağını açıklayan Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin, 15 Haziran Cumartesi gününün ise Kurban Bayramı arifesi olduğunu söyledi. Bu doğrultuda 2024'te yapacakları LGS kapsamındaki merkezi sınav tarihinin 2 Haziran Pazar olarak belirlendiğini bildiren Tekin, sürece ilişkin bilgiler verdi.

"SORU SAYISI VE ŞEKLİ İLE İLGİLİ DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK"

Tekin, "Bu kararımızla, öğrencilerimizin sınava bayram öncesinde girmelerini daha da önemlisi öğrenci ve velilerimizin hem bayram hazırlıklarını hem de yaz tatili planlamalarını yaparken zihnen daha rahat olmalarını istedik. 2 Haziran'da yapılacak LGS sınavının soru sayısı ve soru şekliyle ilgili bir değişiklik olmayacağının bilinmesini isterim. Ayrıca tüm sorular sınav takvimine uygun olacak şekilde, sekizinci sınıf öğretim programlarında yer alan konu ve kazanımlar esas alınarak hazırlanacaktır." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Tekin, sınav takvimi ve süreçle ilgili çalışma ve duyuruları yeri geldikçe paylaşmaya devam edeceklerini bildirdi.

Haberler.com / Sena Demiröz - Gündem

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin LGS Gündem Eğitim Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title